- Makaleler
- 1
1.3 Limitine rağmen 1.35'e çıkabiliyor musunuz manuel olarak?
1.3 Limitine rağmen 1.35'e çıkabiliyor musunuz manuel olarak?
O zaman ben bu değerleri baz alarak testi baştan yapayım. RGB'yi kapatırım sorun değil kasa kapağını da açıp. Eğer SOC 1.25 ile başarısız olursa 1.27-1.28 gibi değerleri deneyeyim mi? Yoksa direkt yine 1.29'a mı alayım voltajı?
Bu arada "PBO Enhancement" seçili direkt Asusun bios menüsünden. Klasik PBO aktif etme ayarından daha fazla puan alıyorum render işlerinde. Curve ile filan uğraşmak istemediğim için hiç girmedim o işlere.
Bu arada BIOS en son sürümde. Worrdde bir tablo oluşturdum bu verdiğiniz ayarları satır satır yazıyorum oraya. Olur da ilerde tekrar el ile manual olarak girmem gerekirse diye. Normalde BIOS'u USB'ye yedekliyorum ayarları ama dediğiniz gibi agesa değişince tek tek yapmam gerekecek yine. Yeni BIOS update yapınca ayarları girdikten sonra tekrar test tekrarlamam gerekir mi RAM Test ile?
20 dakikalık bir test yaptım. Hiç bir hata almadım şu an için.
Ekran görüntüsü paylaşıyorum. Ayarları söylediğiniz gibi yaptım.
180 Dakika teste sokacağım birazdan. Onu da sorunsuz geçerse iş tamam demektir.
Başka bir test yapmam gerekiyor mu? Memtest filan?
Çok teşekkür ediyorum paylaşım için.Program:
![]()
GitHub - SimonvBez/CPUSetSetter: Make your games and apps run on the right CPU cores - for smoother performance on AMD Dual-CCD and Intel Hybrid processors.
Make your games and apps run on the right CPU cores - for smoother performance on AMD Dual-CCD and Intel Hybrid processors. - SimonvBez/CPUSetSettergithub.com
Bu programın Process Lasso'dan ne farkı var?
Ücretsiz ve basit.
Windows'un CPU Set API'sini kullanıyor, default olarak böyledir.
Ne işe yarar:
Ryzen R9 çift CCD'li işlemcilerde programları istediğiniz işlemcinin istediğiniz çekirdeğine veya thread'ine kilitleyebiliyorsunuz.
Low tier işlemcilerde oyun ile arka plan dc işleri karışmaması için de iş görür, mesela 6 çekirdek 7500F-7600x vs gibi işlemcilerde 4 çekirdek oyuna kilitleyip kalan 1 çekirdek windows'a 1 çekirdek de discord chrome vs ayrılabilir böylece stutter-%1low bir...
- Yakuza
- çekirdek cpu set
- Forum: Sistem Performansı
Konu burada, kullanımı basit ve ücretsiz.
Şimdi farkettim hemen 8'den 2'ye çekerim onu. Sonra bu ayarları profil olarak kaydedicem BIOS'ta. Hazır kayıtlı kalsın.İyi görünüyor, başka işleme gerek yok. tWRRD 2 bırakman lazım sadece. Onu unutmuşsun.
Çok teşekkür ediyorum paylaşım için.
@Ayhan Dönmez üstad ile ram olayını hallettikten sonra PBO ayarlaması yapacağım.
Takılırsam size sorabilirim değil mi?
Şimdi farkettim hemen 8'den 2'ye çekerim onu. Sonra bu ayarları profil olarak kaydedicem BIOS'ta. Hazır kayıtlı kalsın.
İlerde AGESA gelince ayarları tek tek girdikten sonra tekrar test yapmama gerek var mı?
Ön deneme gibi olsun diye 20 dakika yaptım hemen. Birazdan 180 dakika teste alıcamBu arada test süresi neden 20 dakika? Minutes kısmını 180 yazın ve tWRRD 2 olarak değişip test tekrarı yapın.
Tekrar teste gerek yok, problem yaşamadıkça.
Ön deneme gibi olsun diye 20 dakika yaptım hemen. Birazdan 180 dakika teste alıcam
Tamamdır. Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırım hep.Sonucu paylaşacağım test bitince.
3 saatlik testi sorunsuz geçti
Test bitiminde ok tuşuna bastığım için log ekranını açıp ekledim.
Hiç bir sorun gözükmüyor hata almadım test boyunca.
@Ayhan Dönmez
Bu ayarlamaları yapmadan önce 6400de 1:1 modda çalıştırmıyordu. Yük altında BSOD oluyordu. O yüzden 1:2 modda kullanıyordum.Sorunsuz kullanabileceğini düşünüyorum. Bir deneyin bakalım. RAM'lere aktif soğutma yapsaydın, fan üfletseydin vs. bir tık daha zorlanabilirdi ama çok gerekli değil açıkçası. İş için de kullandığını söyledin. Senin için yeterlidir. Stok EXPO haline göre en azından. Stok EXPO aşırı gevşek ayarlıyor, hatta 1:2 mod falan atıyor.
Çok teşekkür ediyorum paylaşım için.
@Ayhan Dönmez üstad ile ram olayını hallettikten sonra PBO ayarlaması yapacağım.
Takılırsam size sorabilirim değil mi?
Şimdi farkettim hemen 8'den 2'ye çekerim onu. Sonra bu ayarları profil olarak kaydedicem BIOS'ta. Hazır kayıtlı kalsın.
İlerde AGESA gelince ayarları tek tek girdikten sonra tekrar test yapmama gerek var mı?