lowkey99

Becerikli
• R9 9950X3D
• ASUS TUF Gaming RTX 5090
• Corsair Vengeance RGB 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30
• ASUS ROG Strix 1200G AURA 1200W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı Güç Kaynağı
• ASUS ProArt X870E-Creator WiFi DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI ATX Anakart
• ASUS ProArt LC 420 420mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

Üstte belirttiğim sistemi kullanmaktayım ancak PUBG, Rust, FiveM ve Fortnite benzeri oyunlarda yoğun şekilde takılma, drop veya adına ne derseniz artık, sorun yaşıyorum. Onun dışında Valorant ve CS gibi FPS tarzı oyunlarda micro stutter oluyor. Defalarca format attım; EXPO kapalı, Resizable BAR kapalı ve güç planı dengelide olacak şekilde akla gelebilecek her şeyi araştırıp denedim ancak bir sonuç alamadım. Bunun dışında parçaları da tek tek test ettim; FurMark ve Memtest yaptım ancak bir sorun göremedim. Bilgisi olan arkadaşlar mümkünse yardımcı olursa çok sevinirim.

@Ayhan Dönmez hocam merhaba umarim iyisindir. size benim sorunuma benzeyen konularda denk geldim bir bilginiz varsa musait oldugunda yardimci olabilir misin

Son düzenleme:
Tavsiye olarak hızlı başlatmayı, Fast boot bu ayarları da devre dışı bırakın, girin oyuna varsa sorun. Artık topluluk olarak dolaşabiliriz.

Onlari kapamistim Ayhan hoca soylemisti. Onun disinda simdi 1-2 el attim hocam yalan olmasin bayağı duzeldi gibi ama uykudan bayilacagim. Yarin sabah daha detayli test ederim. Hatta olmazsa MSI Afterburner ile videoya alirim %1'leri vs. de gorursunuz buraya da link atarim.

Onlari kapamistim ayhan hoca soylemisti onun disinda simdi 1-2 el attim hocam yalan olmasin bayağı duzeldi gibi ama uykudan bayilcam yarin sabah daha detayli test ederim hatta olmazsa MSI Afterburner ile videoya alirim %1leri vs de gorursunuz buraya da link atarim.

Zaten en son care olarak 9800X3D'yi takacağım bakalim

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlari kapamistim ayhan hoca soylemisti onun disinda simdi 1-2 el attim hocam yalan olmasin bayağı duzeldi gibi ama uykudan bayilcam yarin sabah daha detayli test ederim hatta olmazsa MSI Afterburner ile videoya alirim %1leri vs de gorursunuz buraya da link atarim.

Zaten en son care olarak 9800X3D'yi takacağım bakalim.

Daha temiz kurulum, ve ince ayarlar driver yapmadık bile, sizin ilacınız bende, iyi uykular.

Daha temiz kurulum, ve ince ayarlar driver yapmadık bile, sizin ilacınız bende, iyi uykular.

Senin ilacın aslında bu ama DR'de imkansız. 5600 CL24 dene bakalım, Mouse keskinliği bakarsınız. @Bandırmalı1965 ile CL24 denersiniz ileriki zamanlarda. Şimdi Minecraft takılıyor biraz, ara verdi.

1769553027978.webp

@elninolaz Bu sende 50 ns altı verir gibi AIDA. :D

@lowkey99, konuyu inceledim biraz Intel seçeneğine yönelmiş gibisiniz. Şunu belirtmem gerekir ki Intel/AMD geçişlerinde gram fark göremeyen, stutter sorunu devam eden birçok kişi gördüm. Hatta bir tanesine yeşil forumda yardımcı olmaya çalıştık hala sorunu devam ediyor. Frame pacing, micro stutter, input jitter, FPS drop gibi konular çözülmeyince cidden çözülmüyor. (Bkz. @SunseTTime @ggbye @Ateş Hekimoğlu @cakiiiiiii3) Bazen sadece minimize edebiliyorsun, tamamen çözüm bulunamıyor.

Bu arada LatencyMon'da nvldkm sys kısmında ciddi gecikme çıktığını belirtmişsin. Bu önemli bir detay. NVDIA sürücüsüne işaret ediyor. DDU ile mevcut sürücünü silip 536.66/577 gibi kararlı çalıştığı bilinen bir sürücüye geçmeyi dener misin? Belki de sorununun kaynağı sanıldığı kadar uzakta değildir. Umarım çözülür.

Son düzenleme:
@lowkey99, konuyu inceledim biraz Intel seçeneğine yönelmiş gibisiniz. Şunu belirtmem gerekir ki Intel/AMD geçişlerinde gram fark göremeyen, stutter sorunu devam eden birçok kişi gördüm. Hatta bir tanesine yeşil forumda yardımcı olmaya çalıştık hala sorunu devam ediyor. Frame pacing, Micro stutter, input jitter, FPS düşmesi gibi konular çözülmeyince cidden çözülmüyor. (Bkz. @SunseTTime @ggbye @Ateş Hekimoğlu @cakiiiiiii3) Bazen sadece minimize edebiliyorsun, tamamen çözüm bulunamıyor.

Bu arada LatencyMon'da nvldkm SYS kısmında ciddi gecikme çıktığını belirtmişsin. Bu önemli bir detay. NVIDIA sürücüsüne işaret ediyor. DDU ile mevcut sürücünü silip 536.66/577 gibi kararlı çalıştığı bilinen bir sürücüye geçmeyi dener misin? Belki de sorununun kaynağı sanıldığı kadar uzakta değildir. Umarım çözülür.

Tabii hocam deneyecegim şu an son olan driveri kullanıyorum bir tekrar LatencyMon testi yapip buraya atayim hem sizde gormus olursunuz.

Tabii hocam deneyecegim şu an son olan driveri kullanıyorum bir tekrar LatencyMon testi yapip buraya atayim hem sizde gormus olursunuz.

1769593982032.webp

Belirttiginiz kadar yuksek bir deger degilmiş, eski bir surume gecis muhtemelen sorunu cozmeyecektir. Yine de denemekte fayda var.

Hocam vallahi şu an çok latency çıkmadı ama bazen yaptığımda nedense nvldkm 1000–1300'e kadar fırlıyor. Onun dışında nasıl çözerim bilmiyorum. 9800X3D de var evde, olmadı onu takacağım; bir yararı olur mu diye. Eğer sizin önerebileceğiniz tavsiyeler, adımlar varsa onları da denerim.