2008 kokan bir sistemim var. İçinde NVIDIA 6800 vardı, 16 yılın ardından perte çıktı ve o zamanlar ucuz diye içine atı Radeon HD5450 takıldı. Şimdi değiştirmek istiyorum. Dolap uygulamasında 680 liraya çok ama çok temiz bir EVGA GTX 460 SE buldum, sizce alınır mı? Fan sesi normal mi? Kullanılacak donanım 500W Gigabyte PSU, AMD Phenom X4 925be, 2+2 GB 800MHz xms2 RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
2008 kokan bir sistemim var. İçinde NVIDIA 6800 vardı, 16 yılın ardından perte çıktı ve o zamanlar ucuz diye içine atı Radeon HD5450 takıldı. Şimdi değiştirmek istiyorum. Dolap uygulamasında 680 liraya çok ama çok temiz bir EVGA GTX 460 SE buldum, sizce alınır mı? Fan sesi normal mi? Kullanılacak donanım 500W Gigabyte PSU, AMD Phenom X4 925be, 2+2 GB 800MHz xms2 RAM.
Bulabilirsen 800 lira bandında GT 1030 al daha çok işini görür hocam.

460 SE olan model, duz 460'dan daha kirpik bir silikon kullaniyor. Buna ek olarak ''Gigabyte 500W'' derken dediginiz PSU, GE-N500A falansa o PSU'ya 460 SE ile ne kadar guvenirdim bilemiyorum. Kaldi ki sistemde tek yetersiz sey, GPU degil.

Fermi'nin surucu destegi de bayagi bir suredir yok. Butceniz ne kadar bilmiyorum ancak belirtilirse daha iyi oneriler yapabiliriz.

460 SE olan model, duz 460'dan daha kirpik bir silikon kullaniyor. Buna ek olarak "Gigabyte 500W" derken dediginiz PSU, GE-N500a falansa o PSU'ya 460 SE ile ne kadar guvenirdim bilemiyorum. Kaldi ki sistemde tek yetersiz şey, GPU degil.

Fermi'nin sürücü destegi de bayagi bir suredir yok. Butceniz ne kadar bilmiyorum ancak belirtilirse daha iyi oneriler yapabiliriz.

Güç kaynağı ile ilgili bir sıkıntım yok üzerinde aopen yazıp alt kısmında ise by Gigabyte yazıyor işbirlikli bir PSU kendisi.

Ayrıca 460'ı seçmemin bir ayrı sebebi de özelliklerinin uygun olması Surround, physix-n DirectX 11, CUDA gibi şeyleri var.

Sistem özelliklerini yazdım zaten ilk metine eğer önerebilirseniz maksimum 700 bandına çıkabilirim. Oyun beklentim Dirt 2'yi son ayarlarda açsa ve güzel bir akıcılıkta çalışsa makulum.

İşlemci aşırı kötü, bence o sistemi satıp en kötü ihtimalle 4-5 saatlik (400-500TL) bir çalışma üzerine koyarak adam gibi bir şey alabilirsin. Öte yandan GTX460 şu sıralar aşırı bozuluyor. Paranı da çöpe atmamalısın.

İşlemci aşırı kötü, bence o sistemi satıp en kötü ihtimalle 4-5 saatlik (400-500TL) bir çalışma üzerine koyarak adam gibi bir şey alabilirsin. Öte yandan GTX460 şu sıralar aşırı bozuluyor. Paranı da çöpe atmamalısın.
Dostum İşlemci Athlon 64 X2 idi ondan Phenoma yeni geçtim ve şöyle söyleyeyim Athlon bile bana yetiyordu diğer bir yandan bu bir hobi projesi olduğundan ve bilgisayarın anısı olduğunundan çok fiziksel değişikliğe gitmek istemiyorum sadece değişebilen parçaları en son seviyeye çıkarıyorum o kadar yoksa zaten RTX2080'li bir Setup'a sahibim

Ayrıca 460'ı seçmemin bir ayrı sebebi de özelliklerinin uygun olması Surround, PhysX, DirectX 11, CUDA gibi şeyleri var.
460 SE gibi bir kartta PhysX pek iyi calismayacaktir zaten. CUDA destegi de spesifik olarak Blender vs. yapmiyorsaniz pek onemli degil. Surround monitor sistemi yapmak da artik mantiksiz, mantikliyken bile 460 SE ile yapilsaydi cok ayar kisilmasi gerekirdi. Eyefinity destekli bir GPU o konu icin bence zaten daha iyi olur. Bu butcede 2. el GPU ararken bence pek de spesifik ozelliklere cok takilmamak lazim.
Sistem özelliklerini yazdım zaten ilk metine eğer önerebilirseniz maksimum 700 bandına çıkabilirim. Oyun beklentim DiRT 2'yi son ayarlarda açsa ve güzel bir akıcılıkta çalışsa makulum.
DiRT 2 icin HD 6870 vs. bulunabilirse daha iyi olur. O oyunda HD 6000 serisi GPU'lar Fermi GPU'lara kiyasla daha iyi calisiyordu. Tabii surucu destegi olarak HD 6870, 460 SE'ye kiyasla daha geride olur zira 460 SE'ye destek 2018 gibi kesilmisken 6870'e 2016 gibi kesildi.

1736452044291.webp

Referans icin TPU'nun eski bir testinden sunu birakayim. Karar sizin.

460 SE gibi bir kartta PhysX pek iyi calismayacaktir zaten. CUDA destegi de spesifik olarak Blender vs. yapmiyorsaniz pek onemli degil. Surround monitor sistemi yapmak da artik mantiksiz, mantikliyken bile 460 SE ile yapilsaydi cok ayar kisilmasi gerekirdi. Eyefinity destekli bir GPU o konu icin bence zaten daha iyi olur. Bu butcede 2. el GPU ararken bence pek de spesifik ozelliklere cok takilmamak lazim.

Dirt 2 icin HD 6870 vs. bulunabilirse daha iyi olur. O oyunda HD 6000 serisi GPU'lar Fermi GPU'lara kiyasla daha iyi calisiyordu. Tabii sürücü destegi olarak HD 6870, 460 SE'ye kiyasla daha geride olur zira 460 SE'ye destek 2018 gibi kesilmisken 6870'e 2016 gibi kesildi.

Eki Görüntüle 113831

Referans icin Tpu'nun eski bir testinden sunu birakayim. Karar sizin.

Bu listeye göre bir varsayım olarak eğer yeşil tarafı tercih edersem 460'ı eğer kırmızı tafarı seçersem 6870'i tercih ederim gibi duruyor ve listedekide normal model (sanırım) peki bu kartların fan sesi yoğunluğu rahatsız edici duzeyde mi?

Dostum İşlemci Athlon 64 X2 idi ondan Phenoma yeni geçtim ve şöyle söyleyeyim Athlon bile bana yetiyordu diğer bir yandan bu bir hobi projesi olduğundan ve bilgisayarın anısı olduğunundan çok fiziksel değişikliğe gitmek istemiyorum sadece değişebilen parçaları en son seviyeye çıkarıyorum o kadar yoksa zaten RTX2080'li bir Setup'a sahibim
Garip ama hayat eğlenmek için var ve eğleniyorsan bu yeterli bir açıklama. O kart o fiyata değer mi, değer tabi. Nasıl olsa arada keyfe keder kullanacağın için hemen bozulmaz umarım.

Garip ama hayat eğlenmek için var ve eğleniyorsan bu yeterli bir açıklama. O kart o fiyata değer mi, değer tabii. Nasıl olsa arada keyfe keder kullanacağın için hemen bozulmaz umarım.

Bende öyle düşünüyorum şu anda sadece eski nesil oyunlarımı oynayayım ve oynarken de kasma donma olmasın CD mi takıp bir şeyler izleyeyim gibi senaryolar için iyi olur diyorum.