Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Yer
Leningrad
Merhaba iyi sosyaller dilerim sorunum aynen başlıktaki gibi. Herhangi bir oyunda örneğin 2 dakika vesaire süresi farketmeksizin ciddi bir görüntü kalitesi düşüklüğü yaşıyorum.

Ne yaparsam yapayım bir türlü önüne geçemedim. Oyun kayıtları da dahil bütün video kayıtları dehşet derecede kötü diyebilirim. Görüntü kaydı alırken herhangi bir FPS düşüklüğü takılma gibi bir sorun yaşamıyorum hatta sistemimden oldukça kat kat memnunum da diyebilirim fakat bu kayıtların görüntü kalitesi meselesi beni oldukça yormakta.

Denediğim yöntemler:

Bitrate artırdım video bit hızı 80 Mb/s ki bu oldukça normalde yüksek bir değer kayıt için. Kayıt çözünürlüğünü ise 2K ve 4K 60FPS olacak şekilde denedim fakat hiçbir fark oluşmadı. Daha ne yapabilirim bilmiyorum açıkcası.

Kullandığım sistem ise:

R7-7700 5.5GHz
Sapphire Nitro+SE RX 6800XT.
G.Skill Trident Z5 RGB 2x16 32 GB 6200MHz CL 28 (OC)
WD blue SN570 500GB M.2
Intel 660p 1TB M.2

Hatta şu video daha iyi bir kanıt olabilir biraz daha.

Çözüm
120FPS görüntü kalitesinin etkilemesinden ziyade akıcılığını artırmaz mı ben mi yanlış düşünüyorum? Çünkü esasen sorunum görüntünün oynadığım gibi net değil bulanık, fakat deneyebilirim yinede.

Bu arada şimdi 30 saniyelik bir kayıt yaptım 120fps ile daha akıcı oldu tahmin ettiğim gibi fakat maalesef ki görüntü hala bulanık.
1080p'de 120 fps, HEVC codec ve 25.000 kbps bitrate seçmeyi dener misin? 120 Fps akıcılığı arttırır, HEVC ise daha net görüntü sağlar. Bitrate değeri düşük olunca da netlik bozuluyor ona da dikkat et. Bu şekilde güzel bir kombinasyon olacak diye düşünüyorum.
120 FPS olarak kaydetmeyi denemediniz mi?
120FPS görüntü kalitesinin etkilemesinden ziyade akıcılığını artırmaz mı ben mi yanlış düşünüyorum? Çünkü esasen sorunum görüntünün oynadığım gibi net değil bulanık, fakat deneyebilirim yinede.

120FPS görüntü kalitesinin etkilemesinden ziyade akıcılığını artırmaz mı ben mi yanlış düşünüyoru? Çünkü esasen sorunum görüntünün oynadığım gibi net değil bulanık, fakat deneyebilirim yinede.
Bu arada şimdi 30 saniyelik bir kayıt yaptım 120fps ile daha akıcı oldu tahmin ettiğim gibi fakat maalesef ki görüntü hala bulanık.

1080p'de 120 fps, HEVC codec ve 25.000 kbps bitrate seçmeyi dener misin? 120 Fps akıcılığı arttırır, HEVC ise daha net görüntü sağlar. Bitrate değeri düşük olunca da netlik bozuluyor ona da dikkat et. Bu şekilde güzel bir kombinasyon olacak diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Ah akılsız kafam ah ben sabahtan beri 4K almaya çalışıyordum piksel katsayısından dolayı muhtemelen görüntü sapıtıyordu. 1080p 120fps alınca düzeldi.

Hocam peki benim şu anki ayarlarım böyle sizce daha iyi nasıl olur en fazla?

Ekran görüntüsü 2025-09-16 104531.webp