Dostum anlıyorum ben seni. Arkadaşının sistemdeki RAM'lerin çipi ve silikon kalitesi Samsung b-die çıkmış, bu yüzden şanslı, Micron'ya da cmxt çıksaydı, bütün sistem sağlam olsa bile, uğraşır dururdu, sistem illaki manuel ayar isterdi yani. Elindeki PSU'dan da şüpheleniyorsan, yeni anakartın montajını bu PSU ile yapma derim, ben bu hataları yıllar önce yaptım, elimden geçen sistemin haddi hesabı yok, sadece yıldırım düşmesiyle 4 tane sistemim yandı, birkaç tane de kendim hasarlı PSU yüzünden anakart yaktım. İşin sonunda emeklerin boşa gitmesin. RAM'leri bir tane Patriot Venom 6000 MHz CL30 da alabilirdin. H die gelirdi ama, kabul ettiği bazı değerlerden dolayı a-die sayılıyor. Bu işler aceleye gelmez, güç kaynağının sağlam olduğundan emin değilsen, bir servis ya da atölyede test ettir derim, sağlamsa tamamdır, sağlam değile değişikliğe gidersin. AM5 sistem böyle işte, Intel'ya da AM4'e benzemez, bir yerde hata yaparsan affetmiyor. Sonuç olarak eleye eleye gideceksin, yoksa uykularını kaçırır bu sistem![]()
Çok sağ olun hocam derdimi bir an kimse anlamayacak sandım ama cidden paramla rezil oluyorum o kadar para harcayıp da doğru düzgün kullanamamak moralimi bozuyor ben PSU'da problem bulmuyorum da kablolarına dokunduğumda bayağı ısınıyorlar bilgisayarı toplayanlar bu tarz dönüştürücü ile güç verimi yapmışlar halbuki ayhan bey bunu önermiyordu bende başka yöntemler deneyeyim derken PSU'nun detaylarını inceledim 12VHPWR güç girişi olduğunu gördüm bunu taksam sanki daha sağlıklı çalışır diye düşünüyorum ama kasada bu kabloyu bulamadım acaba yanlış PSU'ya mı bakıyorum.
Dediğiniz gibi bağlantılardan kaynaklı olabilir onu da elesem yeni anakartı alıp deneyeceğim artık ne yapalım nasip diyelim