KayraSct 2

Çalışkan
Merhaba, DDR5 bir RAM'im var ve gecikmesi çok fazla. Bu da büyük ihtimalle bendeki micro stutter'ın sebebi. Bunu nasıl azaltabilirim? Detaylı bir şekilde yardım ederseniz iyi olur.

Ekran görüntüsü 2026-07-12 121150.webp

Merhaba, DDR5 bir RAM'im var ve gecikmesi çok fazla. Bu da büyük ihtimalle bendeki micro stutter'ın sebebi. Bunu nasıl azaltabilirim? Detaylı bir şekilde yardım ederseniz iyi olur.

Eki Görüntüle 265007

@ggbye 'deki soruna benziyor.

@ggbye'deki soruna benziyor.

Teşekkür ederim ama rehberdeki hangi kısma bakacağımı anlamadım.

Teşekkür ederim ama rehberdeki hangi kısma bakacağımı anlamadım.

Baştan itibaren okuyun, tek tek anlattım hepsini. Anakart marka modele ve Hynix M ya da A-Die olmasına göre ilgili kısımlar değişecek. Ezbere iş yapmamak adına rehberin geneline hakim olmanızı öneririm. Başlıklar halinde ayırdım, her bir konu başlığı ayrı öneme sahip.

Micron ya da Samsung çip varsa çok yapılacak bir şey yok ama, baştan onu tayin edin. Çip ve die bilgilerini, revizyonu nasıl öğrenebileceğinize dair ilgili başlığa tıklatın ilk etapta.

Baştan itibaren okuyun, tek tek anlattım hepsini. Anakart marka modele ve Hynix m ya da a-die olmasına göre ilgili kısımlar değişecek. Ezbere iş yapmamak adına rehberin geneline hakim olmanızı öneririm. Başlıklar halinde ayırdım, her bir konu başlığı ayrı öneme sahip.

Micron'ya da Samsung çip varsa çok yapılacak bir şey yok ama, baştan onu tayin edin. Çip ve die bilgilerini, revizyonu nasıl öğrenebileceğinize dair ilgili başlığa tıklatın ilk etapta.

Kusura bakmayın evde değildim bakamadım. RAM'ler Crucial yani Micron hiç çözüm yok mu?