Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Merhaba, DDR5 bir RAM'im var ve gecikmesi çok fazla. Bu da büyük ihtimalle bendeki micro stutter'ın sebebi. Bunu nasıl azaltabilirim? Detaylı bir şekilde yardım ederseniz iyi olur.
Eki Görüntüle 265007
Herkese selam,
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM
@ggbye 'deki soruna benziyor.
KayraSct 2
Çalışkan
Herkese selam,
- Ayhan Dönmez
- 6000 am5 ayar bellek bios ddr5 ddr5 ram ddr5 ram ayarı hynix manuel ram ram ayarı sk hynix timing
- Forum: RAM
@ggbye'deki soruna benziyor.
Teşekkür ederim ama rehberdeki hangi kısma bakacağımı anlamadım.
- Makaleler
- 1
Teşekkür ederim ama rehberdeki hangi kısma bakacağımı anlamadım.
Baştan itibaren okuyun, tek tek anlattım hepsini. Anakart marka modele ve Hynix M ya da A-Die olmasına göre ilgili kısımlar değişecek. Ezbere iş yapmamak adına rehberin geneline hakim olmanızı öneririm. Başlıklar halinde ayırdım, her bir konu başlığı ayrı öneme sahip.
Micron ya da Samsung çip varsa çok yapılacak bir şey yok ama, baştan onu tayin edin. Çip ve die bilgilerini, revizyonu nasıl öğrenebileceğinize dair ilgili başlığa tıklatın ilk etapta.
KayraSct 2
Çalışkan
Baştan itibaren okuyun, tek tek anlattım hepsini. Anakart marka modele ve Hynix m ya da a-die olmasına göre ilgili kısımlar değişecek. Ezbere iş yapmamak adına rehberin geneline hakim olmanızı öneririm. Başlıklar halinde ayırdım, her bir konu başlığı ayrı öneme sahip.
Micron'ya da Samsung çip varsa çok yapılacak bir şey yok ama, baştan onu tayin edin. Çip ve die bilgilerini, revizyonu nasıl öğrenebileceğinize dair ilgili başlığa tıklatın ilk etapta.
Kusura bakmayın evde değildim bakamadım. RAM'ler Crucial yani Micron hiç çözüm yok mu?