Değerli forum sakinleri herkese iyi akşamlar. 2 tane 8 GB 3600MHz RAM'e sahibim. Anakartım 3200MHz RAM destekliyor. Görev Yöneticisi'nden kontrol ettiğim zaman 2666MHz'te çalıştığını gördüm. Sonrasında BIOS'a girip DOCP profil1 seçtim. Tekrar Windows'u açtığım zaman görev yöneticisinen kontrol ettim. 3200MHz'de çalışıyordu. Problem olmuyordu. Ama sonrasında rastgele zamanlarda bilgisayar ya mavi ekran veriyor ya da mavi ekran vermeden direkt restart atıyordu. Birkaç kez bu başıma geldikten sonra RAM hızlarını düşürdüm ve bir daha mavi ekran yaşamadım. Bunun nedeni nedir? 2666MHz'den 3200MHz'e almam gerekir mi?

RAM'ler her zaman yüksek frekansta kararlı çalışamaz. Bunun birden çok sebebi olabilir. Anakart belki o hızda stabil değildir ya da işlemcinin bellek kontrolcüsü iyi değildir, sorunludur. Ya da BIOS güncel değilse de sorun olabilir. Yüksek frekans stabil değilse bellekleri normal değerlerine çekin.

Son düzenleme:
RAM'ler her zaman yüksek frekansta kararlı çalışamaz. Bunun birden çok sebebi olabilir. Anakart belki o hızda stabil değildir ya da işlemcinin belle kontrolcüsü iyi değildir, sorunludur. Ya da BIOS güncel değilse de sorun olabilir. Yüksek frekans stabil değilse bellekleri normal değerlerine çekin.

Teşekkür ederim @Recep Baltaş. Şu anda 2666MHz hızında çalışıyor problem yok. İyi akşamlar.