2. @Marix vakası yaşanmadan evvel sizin bu işleri öğrenip devralmanız lazım. Gerekirse Amca'yı foruma getirtin. Kanaldan MSI reklamı ben de yaparım, önemli olan forum ayağı.

Haklısın hocam, ne desem boş, devralacak kişinin odaklanıp çalışmalar yapması lazım, bizzat senin de destekleyip bir süre yetiştirmen lazım, ondan sonra keyfi izlersin konuları, ufak tefek destek atarsın senin için de iyi olur. Devralacak kişiyi senin seçmen lazım hocam, o potansiyeli kimde görüyorsan onu bir kandırmak lazım :terssurat: benim arka plan çok ağır basıyor işler yoğun, yoksa durduk yere kimse şu RAM sistem konusuna bir çalışayım da öğreneyim demez. Zaman geçtikçe işi bilen forumcu ekipler azalıyor.

Haklısın hocam, ne desem boş, devralacak kişinin odaklanıp çalışmalar yapması lazım, bizzat senin de destekleyip bir süre yetiştirmen lazım, ondan sonra keyfi izlersin konuları, ufak tefek destek atarsın senin için de iyi olur. Devralacak kişiyi senin seçmen lazım hocam, o potansiyeli kimde görüyorsan onu bir kandırmak lazım :terssurat: benim arka plan çok ağır basıyor işler yoğun, yoksa durduk yere kimse şu RAM sistem konusuna bir çalışayım da öğreneyim demez. Zaman geçtikçe işi bilen forumcu ekipler azalıyor.

Birkaç kişiye iyi öğrettiğimi düşünüyordum fakat onlar da bir süre sonra yoldan çıktı. :) Bu kadar teoriği kaldıramadılar herhalde, devreler yandı. Aynı ciddiyette ve sıfır hata ile devralacak biri maalesef ki yok. Neslimiz tükendi artık.

Birkaç kişiye iyi öğrettiğimi düşünüyordum fakat onlar da bir süre sonra yoldan çıktı. :) bu kadar teoriği kaldıramadılar herhalde, devreler yandı. Aynı ciddiyette ve sıfır hata ile devralacak biri maalesef ki yok. Neslimiz tükendi artık.

Hocam bu işlemci optimizasyonu için BIOS'u kurcalıyordım PBO sekmesi var galiba benim anakarta BIOS güncelleyince oda gelmiş bu overclock yapabiliriz mi demek işlemciye.

Dosya Ekleri

• IMG_4800.webp
    IMG_4800.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 24
  • IMG_4799.webp
    IMG_4799.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_9C21C6B8-6292-423B-8825-6605F7D9811E.webp
    IMG_9C21C6B8-6292-423B-8825-6605F7D9811E.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 24
Deneyeceğim deneyince size atarım eğer açılmazsa tekrar BIOS sıfırlamam gerekiyor mu sonra tekrar RAM ayarları gider.

Gerekebilir ama nadirdir. Siz Memory Context Restore ve Power Down Disabled bırakıp deneyin, böyle kalması daha iyi olur. Training hafızada tutmasın, her defasında sıfırdan Train etsin. Burst 8x-8x ya da Auto bıraktıysan öyle kalsın onlar.

Gerekebilir ama nadirdir. Siz Memory context restore ve Power down disabled bırakıp deneyin, böyle kalması daha iyi olur. Training hafızada tutmasın, her defasında sıfırdan train etsin. Burst 8X-8X ya da Auto bıraktıysan öyle kalsın onlar.

Şimdi deneyeceğim resimdeki ayarları Memory context restore açıksa onu kapatayım Power down oda kapalı yapayım Nitro kısmını da Auto veya 8X mi olacak.

Gerekebilir ama nadirdir. Siz Memory context restore ve Power down disabled bırakıp deneyin, böyle kalması daha iyi olur. Training hafızada tutmasın, her defasında sıfırdan train etsin. Burst 8X-8X ya da Auto bıraktıysan öyle kalsın onlar.

Bu overclock içinmi yaptığımız işlem yoksa undervoltage mı?

Curve Optimizer'e ne diyeceğiz all Core per Core per ccd.

Şimdi deneyeceğim resimdeki ayarları Memory context restore açıksa onu kapatayım Power down oda kapalı yapayım Nitro kısmını da Auto veya 8X mi olacak.

Bu overclock içinmi yaptığımız işlem yoksa undervoltage mı?

Curve Optimizer'e ne diyeceğiz all Core per Core per ccd.

All Core Negative 30 verin. Bana SS atın sonra bu menüleri. Dediğim gibi ayarladıktan sonra. MCR ve PDM kapalı kalsın, bir önceki mesajda bahsettiklerim.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 14
  • image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 13
  • image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 9
  • image.webp
    image.webp