Detaylar
Kim cevapladı?3200
Stok frekans kaç? Voltaj ne kadar verdiniz? Sormayı unuttum.
Voltaj vermedim hiçbir şey olmaz herhalde versem RAM overclock hakkında pek bilgim yok.
Stok 3200 olamaz. JEDEC frekansından bahsedieyor muhtemelen.
RAM'lerin kötü değil, Hynix DJR nispeten iyi bile sayılır. Sadece tRCD tRP değerlerini biraz daha yüksek tutman gerekiyor olabilir.
AceTeq
Üstün
Voltaj vermezseniz mavi erkran yersiniz. 1.37v ile 3400 deneyebilirsiniz.Voltaj vermedim hiçbir şey olmaz herhalde versem RAM overclock hakkında pek bilgim yok.
Stok 3200 olamaz. JEDEC frekansından bahsedieyor muhtemelen.
RAM'lerin kötü değil, Hynix DJR nispeten iyi bile sayılır. Sadece tRCD tRP değerlerini biraz daha yüksek tutman gerekiyor olabilir.
Hocam hiç anlamıyorum RAM overclocktan çok karışık duruyor.
Ne kadar vermem gerek voltaj.
AceTeq
Üstün
Bunı deneyin.
Gecikme değerleri çipe göre çok değişkenlik gösterebiliyor ve normal kullanıcı için karmaşık bir durum. Gecikme değerleri ile oynamadan önce ehil birinden yardım almak daha mantıklıdır. Frekansı yükseltmene yardımcı olabilirm fakat gecikme değerleri konusunda fazla bilgim olmadığı için yardımcı olamam.
Bunı deneyin.
Gecikme değerleri çipe göre çok değişkenlik gösterebiliyor ve normal kullanıcı için karmaşık bir durum. Gecikme değerleri ile oynamadan önce ehil birinden yardım almak daha mantıklıdır. Frekansı yükseltmene yardımcı olabilirm fakat gecikme değerleri konusunda fazla bilgim olmadığı için yardımcı olamam.
Sadece voltaj verip 3400MHz'ye çektim bir sıkıntı yok RAM canavarı Hogwarts Legacy de denedim 3733 ya da 3600 yermi hocam kim yardım edebilir bu konuda.
Gecikme değerine dokunmadım hiç.
deadfellow
Üstün
Sadece voltaj verip 3400 MHz'ye çekme daha kötü performans alırsın. Önce XMP aç sonra RAM frekansını 3400'e çek sonra voltajı da 1.37-1.4 seviyelerinde tut.