Bütçe
3000

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Oyun oynarken RAM'lerimi 30 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlamak istiyorum. Hava soğutma kullanıyorum. Direk RAM'lerin üzerine fan bırakamıyorum. RAM'e doğru üfleyecek bir kasa veya başka bir öneriniz var mı sıvı soğutma yukarıya takılı değil 120mm fan baglanıyor kelepçe falan tuturabiliyorum. Görüntü bozuyor ve istediğim soğutmayı sağlamıyor. Sesiz çalışacak, kasaya ve anakarta montajı yapılmayan bir fan ayarlasam kasanın içine konumlandırsam nasıl olur? Böyle bir ürün var mı? Prizden gücü cekse daha iyi olur ses takıntım çok yok oyunlarda konuşurken karşıya fan sesi gitmesin yeter.

Not: Hız aşırtma uyguluyorum.

@Ayhan Dönmez @LH44 @Bandırmalı1965 Air cooler unvanını hak edecek şekilde öneri bekliyorum.

@michaelscofield düşüneceniz nedir?

Son düzenleme:
YouTube'da Nebi Akgün var, onun bu konuyla ilgili 3D baskı ile bir soğutma sistemi var. İncelyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM alimünyum ve benzeri bir kasaya sahip değilse fan uygulamanın neredeyse hiçbir etkisi yok. Bunun için ucuz bir yol olarak Raspberry ve sbc tarzı cihazların soğutma bloklarından satın alıp üstüne yerleştirebilirsin. Eğer hali hazır da böyle bir soğutma bloğuna sahip bir RAM'in varsa tavsiyem 3D baskı ile RAM'leri komple kapatacak bir tünel yapıp üstüne 40x40 sessiz bir fan vidalaman. Zaten piyasadaki çoğu 40x40 fan 12v kullanıyor yani direk kasadaki fanlara daisy chain olarak bağlayabilirsin
Örnek:
1770123584119.webp

Benzer bir örnek daha buldum:
1770123790169.webp

Ben bu şekilde soğutuyorum. ekstra RAM'lerin üstünde de fan var.

Screenshot_2026-02-03-16-00-45-663_com.miui.gallery.webp

Örnekler için teşekkür ederim. Ben de böyle kullanacağım, başka hiçbir çözüm yok. En fazla 24pin anakart güç kablosunun oraya bir fan kelepçe ile tuturabilirim. 120mm Helios C1 kullanmadığım sıvı soğutmam var. O fanı kulanıp yukarıdan RAM'e doğru üfletip 1 tane 120'lik 24 pin tarafına yapacağım. Başka bir çözüm gelmedi aklıma.

Ben bu şekilde soğutuyorum ekstra ramların üstünde de fan var.

Eki Görüntüle 224043

Hocam GPU hava çıkışı neden örtülü?

Kasa iptal, ben de kasa arıyorum.

- Yakınınızda veya tanıdığınız bir 3D print alan biri varsa 2x6cm bir eklenti alabilirsiniz fanlar için, tabii 2x6cm fan almak şu an pahalı ve sinek gibi vızıldayabilirler. Ek olarak uzatma/yükseltme vidası da lazım.

- En basit yol soğutucunun üzerine fan koyup RAM'lere üfletmek.
Screenshot_20260203_172605_Chrome.webp

Tam çizemedim umarım anlaşılıyordur.

- AiO'ya geçtiğiniz zaman GPU'nun üzerine dik şekilde koyun eğer isterseniz -üstte boşluk olursa- hava soğutmadaki gibi bir fan daha ekleyebilirsiniz.

Size daha güçlü fan gerekecek muhtemelen. Ama ben fazla alan olmadığı için 5x5X1 0.16a dı sanırım çift taraflı bant ile ufak parça fan göbeğine yapıştırıp RAM üstüne yapıştırdım çok sağlam oldu. Sadece ek fikir olsun diye söyleyeyim dedim.

IMG_20260203_173532.webp