muhammetaktas122
Uzman
RAM takılı değilken DRAM ışığı yanıyor.
Servis bunun yanmadan dolayı olduğunu anlamayacak mı? RAM PCB'de hasar veya SPD log kayıdı?EXPO açamıyorum diyip garantiye başvuracaksın, sana yenisini yollayacaklar.
Tm hocam işemci sağlam güzel ram değişecek ozamanSoC olsaydı hayatta kalması imkansızdı, VDDIO olduğu için hayatta kalma ihtimali yüksek. Belleği gönder, yenisini versinler sana. Onu ama @29105 dinleyip 1.1v kullan, EXPO dahi açma, mazallah 1.4v'ta o da patlar sonra.
Benim 1.75v anlayamamıştı, çok detaylı bakmıyorlar, bakarlarsa anlama ihtimalleri var. IC'ler patlak olduğu tespit edeceklerdir.Servis bunun yanmadan dolayı olduğunu anlamayacak mı? RAM PCB'de hasar veya SPD log kayıdı?
Ram çıkardım şuan slota takmıyom zararı olur diye denemelimiyim?Benim 1.75v anlayamamıştı, çok detaylı bakmıyorlar, bakarlarsa anlama ihtimalleri var. IC'ler patlak olduğu tespit edeceklerdir.
2v direkt insta kill atar, deneyecek bir şey yok şu anda, servis süreci olumlu sonuçlanmasını temenni etmekten başka çaren yok, yoksa zaten kafadan garanti dışı. Benim gibi şanslı isen değişim vereceklerdir, yok değilsen, hazır RAM krizi de kapıdayken, geçmiş olsun.Ram çıkardım şuan slota takmıyom zararı olur diye denemelimiyim?
Xpg alıp gecicem 2x16 cl302v direkt insta kill atar, deneyecek bir şey yok şu anda, servis süreci olumlu sonuçlanmasını temenni etmekten başka çaren yok, yoksa zaten kafadan garanti dışı. Benim gibi şanslı isen değişim vereceklerdir, yok değilsen, hazır RAM krizi de kapıdayken, geçmiş olsun.
Ben sana limitleri en başından beri verdim, ta ilk konuyu açtığından şu anki ana kadar, tekrar yazayım max safe limitleri:
Doğru hocam söylemiştiniz ama ben bildiğimi yapıp ramdende oldumBen sana limitleri en başından beri verdim, ta ilk konuyu açtığından şu anki ana kadar, tekrar yazayım max safe limitleri:
VDD-VDDQ-1.65 (A-Die istisna olarak SR kitler iyi soğutulduğu taktirde 1.8v kadar günlük kullanılabilir, degredasyon zonu 1.8+)
VDDIO-1.55 (1.55+ degredasyon zonu)
VDDP-1.2 (1.2+ degredasyon zonu)
SoC-1.35-1.4 (1.4+ degredasyon zonu, 1.5 insta kill atar ambient'te, AMD 1.3 SoC limitasyonu mevcut.)
İşlemci değil, RAM kesin yandı şu anda, 2V'ta hayatta kalamaz mevcut oda sıcaklığında, LN2 sıvı azotla bile degredasyon oluyor, orada tek fark ani ölüm gerçekleşmez. Seninkinde ani ölüm gerçekleşti şu anda, RAM garantiye göndermen gerekiyor. CPU'ya gelince, ondan kimse emin olamaz, ben 130v verdim hala hayatta![]()
Benimkini etti, şansa bakıyor o kısım, şansını deneyecek. Yoksa kafadan garanti dışı zaten. 2v acımaz, 1.75v yine ılımlıydı