RAM timing ayarı önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan babe1337
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 126
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

6000 CL26-36-36 olsun da gerisi çok da önemli değil. Seneye dizeceğim ben de tekrardan, M-Die ve X870/9800X3D bıkkınlık geldi. Test sistemi de sarmıyor. Bu FCLK ve UCLK 1:1 mod tarafındaki kısıtlamalar can sıkıyor AM5'te şu anda. Sonraki nesilde bir nebze düzeltmeleri lazım.

Valla dediğiniz gibi, hatta siz Zen 6 beklemek gibi sabırlı bir öneri yapmasaydınız kısa zaman içinde bir B850M Force + V-Color A Die olayına girebilirdim ama yine bu R7 7700X ile kalmak can sıkıcı olabilirdi. X3D tarafında da zaten R5 5600 ile timing sıkışmış 6400 arasında sadece %5 fark olması o performans kovalama isteğini gereksiz kılıyor.

%5'ten fazladır fark bence, rekabetçi ve 1080p Very Low olarak düşünürsek. Hikaye tabanlı 1440p ve 4K'da fark olmayabilir tabii, ona bir şey diyemem. 5600 sıkılmış profil de fena değil, olay subtiming'lerde bitiyor. %1 ve %0.1 FPS fark ediyor, rekabetçi tayfa o konuda takıntılı. O yüzden 6000 CL24 yöneldi şimdi herkes, çok sweet spot çünkü. 6600 CL24 aç desek 1.95 vermesi gerekecek.

@babe1337 Bunu kaç kişi açıp kullanabiliyor yani, sorun bence orada.

Artık 1440p OLED ile daha çok işin keyif boyutuna geçiş yaptım. Ben zaten iş hayatından sonra eskisi gibi bir competitive gaming tarafım kalmadı.

Tabii ki ben biraz abartarak söyledim %5 diye ama siz anladınız. Benim tarafımda aşırıya kaçmadan en makulü 6200 28 olacak gibi M'dir ve eldeki silikonlar ile tabii o da yaparsa.

Sizin attığınız setup işin artık başka boyutu..

@babe1337 M-Die limiti bu mesela, ilgini çekerse.

Senin 6200'deki mevzu burada var, tRTP 12 yemiyor. Kit sorunu tamamen.

9800X3D ns yüksek veriyor, Core Tunings Legacy açarsan -6 ns civarı kısıyor. @babe1337

Eki Görüntüle 264759

Eki Görüntüle 264760

1X 1X burst'u da yapmıştım, bu arada önceki config önerisindeki gibi.

Böyle bakın, hata verirse SCL 5-5.

tRCDRD 36 yapamıyor olabilir M-Die bir de, onun çözümü yok. Gear açarsan geçebilir.

1x 1x burst u de yapmıştım bu arada önceki config önerisindeki gibi

@babe1337 A-Die o kadar kolay ki, onda tekte açılan M-Die'da 100. denemede falan açılabiliyor veyahut hiç açılamıyor. Hiç var olmaması gereken bir çip M-Die. Timing kıstırtmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…