Valla oralara geleceğim ama yaklaşık 30-35 dakikadır bu reboot sırasındaki Diagnose ekranı ve 3-4 kere açılıp kapanma ile karşılaşıyorum. Şu anda opt default'ta tekrar DISM - SFC - disk komutlarını uygulayıp eski ayarlarımda açıp kontrol edeceğim.

Adım adım gidilmesi lazım, stabil olmayan profil Windows'u bozacaktır. Bellek temizliği sonrası arka plan boşken bu program 25 Cycle sorunsuz bitirmeli. Ona rağmen bu sorunları yaşamazsın, mesela sanmıyorum.

Disk onarma çıkıyorsa chkdsk komutuyla manuel başlatın, devamlı çıkıyorsa da iptal komutu var, onu uygulayın.

@babe1337 İptal komutu:

chkntfs /x C:

@Ayhan Dönmez Tekrardan selamlar, dün ufak bir düzenleme ve test ile GDM - PDM - MCR off olarak güncelledim ve 13 cycle dediğiniz versiyonda TM5 ile sorunsuz atlattım, maksimum 52°C olacak şekilde. Daha uzun test gerekli elbet fakat oyun içerisinde de gerçekten bir gecikme düşüşü ve artan bir responsiveness fark ettim. Bir sonraki aşamada

tRP: 38 -> 36
6-8-32
SCL: 4-4 veya 6-4
FCLK: 2133 -> 2167 olarak ilerlemeyi planlıyorum, primary timing'lere dokunmadan.

tRAS: 80 olarak bırakacağım, burada tRC'yi aşağı çekmeyi denemek mantıklı mıdır?

Genel olarak başka bir yorumunuz veya değişiklik öneriniz var mıdır? Önceden belirttiğim gibi sentetik test ve benchmarklar umrumda değil açıkçası, tek hedef gaming performans - responsiveness ve smoothness.

@deadfellow :)

1783070344702.webp