RAM timing ayarından sonra boot süresi nasıl kısaltılır?

RPM 88

Üstün
Yer
Bursa
Patriot Viper Venom 6000-30 1x16 RAM kullanıyorum. Timing ayarlarını yaptım ancak boot süresi çok uzun. Dual boot sistem kullandığım için gün içerisinde birkaç defa W11-Linux arasında gidip gelmem gerekiyor. Yeniden başlat --> Secure Boot kapat/aç --> Tekrar boot et döngüsü çok vaktimi alıyor.

Bunun çözümü nedir?

@Ayhan Dönmez çözümü basit demiştiniz hocam. Yardımcı olur musunuz? Ayarları şu konuda yapmıştık: https://techolay.net/sosyal/konu/pa...-die-icin-timing-ayar-tavsiyesi.205236/page-3

RX TX Burst 1X deneyebilirsiniz.

İfadeler: RPM
Nitro kısmındaki ayarları mı diyorsunuz hocam? Ayrıca bunları değiştirdikten sonra 3 saatlik RAM Test Pro testini tekrar yapayım mı?

Y-crunch VT3 testi yapabilirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nitro kısmındaki ayarları mı diyorsunuz hocam? Ayrıca bunları değiştirdikten sonra 3 saatlik RAM Test Pro testini tekrar yapayım mı?
Hayır, gerek yok. Train süresini kısaltır. Nitro kısmında evet. Stabil olmazsa biraz gevşetirsiniz.

1X ise muhtemelen çok yapılabilecek şey yok. Ekstra olarak RAM'leriniz Dual Rank olduğu için MCR ayarı disabled haldeyken yavaş açılma oluyor. Nitro 1X'ler bunu minimize ediyor. MCR açacaksanız belirli bir kullanım sonrası boot etmeyebiliyor sistemi; cold boot düşebilir. Clear CMOS sonrası tekrardan profil yüklemeniz gerekebilir.

Şu anki profili kaydedip, MCR (Memory Context Restore) Enabled şekline getirip gözlemleyebilirsiniz. Stabilite sorunu yaşanabilir dediğim gibi, bakıp denemeniz lazım. @RPM

1X ise muhtemelen çok yapılabilecek şey yok.

Hocam Nitro sekmesinin dışında Rx ve Tx Burst Length isminde iki ayar buldum. Auto olarak duruyordu, ikisini de 1x'e çektim. Boot sırasında pek bir hız artışı gözlemleyemedim.

Şu anki profili kaydedip, MCR (Memory Context Restore) Enabled şekline getirip gözlemleyebilirsiniz. Stabilite sorunu yaşanabilir dediğim gibi, bakıp denemeniz lazım. @RPM

Hocam şu sıralar pek oyun oynamıyorum. Stabilite sorunu olup olmadığını nasıl gözlemleyebilirim?

MCR auto ve ya a.çık modun da iken şu söyleniyor bir süre sonra altzamanlama ayarlarınız bozulur daha düşük ayarlar ile girmeniz gerekir bu doğru mudur peki ?

MCR auto ve ya a.çık modun da iken şu söyleniyor bir süre sonra altzamanlama ayarlarınız bozulur daha düşük ayarlar ile girmeniz gerekir bu doğru mudur peki ?
Tam anlayamadim ama durum su:

MCR Disabled halindeyken bilgisayari her acisinizda RAM'ler en bastan train edilir yani egitilir. Zamanlama bozulur diye bir sey duymadim. Ama @Ayhan Dönmez'in dedigi gibi demans var AM5'te. Bir sure sonra sari isik yakiyor anakart. Tekrar train edip MCR acmak gerekebiliyor.

RX ve Burst ayarlari evet @MAH0A'nin ilettigi.

Ram Test Pro ile teste alabilirsin.

RTP:

Memory Cleaner ile bellek optimizesi sonrasi teste baslayabilirsiniz. Geri kalan resimdeki gibi ayarlanabilir. Arkaplani bos kalmali, Max Error 1, Max Time 90 yeterli gelmeli. @RPM

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…