- i5 12400F
- ASUS H610M k ARGB
- Lexar Thor DDR5 6000MHz CL38 RAM 2x8GB
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Intel H610 yonga seti hiçbir şekilde hız aşırtmayı desteklemez (bellek hız aşırtma, diğer adıyla XMP dahil).
Bak en üstte gelişmiş ASUS overclock profili yazıyor onu Default'a çek. EZ Mode dediğin şey BIOS görünümü sadece.
Öyle de denemiştim galiba olmuyor, tekrar denerim. Arkadaş 4800'e kadar destekliyor demiş işlemci doğru değil mi bu? Boşuna uğraşmayayım eğer öyleyse.
Denemekten zarar gelmez ama bence de anakart yüzünden limitliyor.Öyle de denemiştim galiba olmuyor, tekrar denerim. Arkadaş 4800'e kadar destekliyor demiş işlemci doğru değil mi bu? Boşuna uğraşmayayım eğer öyleyse.
Denemekten zarar gelmez ama bence de anakart yüzünden limitliyor.
Hocam Intel'in sitesinden baktım Max 4800 oluyor gözüküyor.
Hayır seni limitleyen şey anakart. Z690 ve 12400F li makinede 6000 MHz bellek taktım ben şak diye açtı XMP.Hocam Intel'in sitesinden baktım Max 4800 oluyor gözüküyor.
Hayır seni limitleyen şey anakart. Z690 ve 12400Fli makinede 6000 MHz bellek taktım ben şak diye açtı XMP.
Allah Allah. Tamam denerim eve geçince.
Hayır seni limitleyen şey anakart. Z690 ve 12400Fli makinede 6000 MHz bellek taktım ben şak diye açtı XMP.
Hâlâ 4800 MHz alıyorum RAM'de.
Fotoğrafı paylaştım.
Hocam 12400F'li sistemde 6000MHz aldığınızdan emin misiniz kontrol ettiniz mi?
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Evet eminim, standart bir kullanıcı değilim zaten her makinem extremeAllah Allah. Tamam denerim eve geçince.
Hâlâ 4800 MHz alıyorum RAM'de.
Fotoğrafı paylaştım.
Hocam 12400F'li sistemde 6000MHz aldığınızdan emin misiniz kontrol ettiniz mi?
Evet eminim, standart bir kullanıcı değilim zaten her makinem Extreme![]()
Ben nasıl 6000MHz yapacağım peki
Doğru görünüyor da üst frekanslara çıkman için sanırım anakart lazım sana.Ben nasıl 6000MHz yapacağım peki? Attığım fotoğraftaki ayarlar doğru mu?
Intel H610 yonga seti hiçbir şekilde hız aşırtmayı desteklemez (bellek hız aşırtma, diğer adıyla XMP dahil).
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-
-