Geçen aylarda annemin eskiden okulda kullandığı 1TB olduğu için içine temizleyip kullanmayı planlamıştım ama bunu yaparken virüs yedim. Hem virüs hemde RAT gibiydi. Hiçbir antivirüs algılayamadı. Bende ilk başta fark etmedim birkaç gün sonra bilgisayarın çok fena yavaşlaması, garip davranışları, video izlerken durdurup başka video açması. O videoyu kapatıyorum yine onu açıyor. Benimle resmen eğleniyor. O sırada ben fark etmeden önce bir sürü USB takmıştım. Zaten 1-2 gün sonra fark ettim. Sıfır USB ile format attım. 1 hafta önce USB lazım oldu ve virüs girdi. Kendi bilgisayarım üzerinden Fyde OS live SD kartı vardı. Onunla windows kurdum ancak hala gitmemişti.
Ne yapabilirim bu saatten sonra? Başka bilgisayar bulamıyorum, yedek bilgisayarda işletim sistemi yüklü değil. Antivirüs bulamıyor. Az önce defender ile offline tarama yaparken yeniden başladıktan sonra ilk başta defender yoktu. Normalde defender yazdığımda çıkıyordu ama artık Windows Güvenliği diye geçiyordu ve eski siyah logosu vardı. Defender ile tamamen aynıydı ama mesela offline tarama yapmıyordu. Bastığımda bekliyordu sadece.
Kısaca bu virüsten nasıl kurtulabilirim? Daha önceden de girmişti RAT kendiliğinden gitmişti. Sonra zaten direk temiz format atmıştım. RAT varken atılmıyordu. Baktığımda defender’da algılamamıştı.
Bu arada güvenli modda da tarama denedim.
Ne yapabilirim bu saatten sonra? Başka bilgisayar bulamıyorum, yedek bilgisayarda işletim sistemi yüklü değil. Antivirüs bulamıyor. Az önce defender ile offline tarama yaparken yeniden başladıktan sonra ilk başta defender yoktu. Normalde defender yazdığımda çıkıyordu ama artık Windows Güvenliği diye geçiyordu ve eski siyah logosu vardı. Defender ile tamamen aynıydı ama mesela offline tarama yapmıyordu. Bastığımda bekliyordu sadece.
Kısaca bu virüsten nasıl kurtulabilirim? Daha önceden de girmişti RAT kendiliğinden gitmişti. Sonra zaten direk temiz format atmıştım. RAT varken atılmıyordu. Baktığımda defender’da algılamamıştı.
Bu arada güvenli modda da tarama denedim.
Son düzenleyen: Moderatör: