Sürprizbozan RDR 2 hakkında düşüncelerim

22723

Uzman
Oyunda 84 saat gibi bir sürede en yüksek onur ile Arthur Morgan'a veda ettim. Ve açıkçası beni çok derinden etkiledi ilk 4 part sadece sadakat ile ilgilenen bir adamın daha sonrasında yaşadığı pişmanlıklar ve çevresinin tek derdinin para olması. Arthuru oğlu gibi gören dutch un bir anda herkese sırt çevirip micaha güvenmesi. Yani oturup ağlamak istedim ama beceremedim ama niyeyse içim kan ağladı Arthur'u öyle görünce son 20 30 saat oyun bitmesin diye yan görev harita gezme hayvan avlama gibi bir sürü aktivite yaptım Arthur cidden özünde hep iyi biriydi ama yaşadıkları oğlunu karısını(haftada 1 gördüğü) kaybetmesi ve mary beath ile asla kavuşamaması duygusuz bir adam yapmış chapter 5'ten sonra tekrar özüne dönen aslan abim maalesef bana göre çok acı bir şekilde öldü John'a kaybedecek çok şeyi var diye o kurtulsun diye uğraştı. Kendisinden herkesin vazgeçesini bilmesi çok üzücü. Herkese yardım etti ama kendisine herkes el çevirdi en azından ölürken denedim dedi ve içinde pişmanlık olmadan huzur içinde öldü. Oyunun mekanikleri silah kullanış şekli at sürmesi koşması her şeyi çok zevkli GoW 2018 biri olarak RDR 2'nin bana göre Game of the year ödülü alması gerekirdi hissettirdiği bir sürü duygu var pişmanlık, ölme korkusu, iyi biri olma, hayatta anlam bulma, hatalarını anlama ve dahası GoW da baba oğul ilişkisi iyide olsa onun dışında aman aman bir his vermedi bana oyun güzeldi grafik combat ama RDR 2'de ki huzuru hiçbir oyunda almadım. Bunun için yan görev ana görev hepsini yaptım. John abimiz ile devam ediyor olsa da Micah'ın öldüğünü dutchun uçurumdan atladığını bilsemde Arthur'dan çok bahsediliyor mu bilmiyorum, galiba bahsedilmiyordu o bana fena koydu. Kimsenin fark etmediği pelerinli kahraman galiba uzun bir süre RDR açamayacağım. İçimde bir burukluk var hissetiklerim ve deneyimlerim bu kadar.
YOU ARE GOOD MAN ARTHUR MORGAN.:')

Son düzenleme:

Şu sahneden sonra oyunu oynama isteğim tamamen bitmişti. Oyun, özellikle hikaye anlatımı konusunda çok vasat. 2 tane adam vuruyorsun köşeyi dönüyorsun 15 dk ara sahne, gene gemiyi topa tutuyorsun 1 ateş ediyorsun 15 dakika arasahne giriyor. Ara sahneleriyle illallah ettirmiştir, özellikle geçilmeyenlerle. Aksiyon tam başlıyor dediğim her anda ya upuzun arasahne ya da görevin bittiğine şahit oldum.

RDR2'nin değil GOTY, direkt olarak Game of the Century olması gerekirdi, ama işte.

Beni en çok vuran kısım, son sahnede ki o müzik ve görüntünün bu kadar uyuşmasıydı.
Haklısınız hocam müzikler o kadar iyiydiki sahneye extra anlam katan şeylerden biriydi.

Katılmıyorum oyunun fanboyuda değilim sadece çok sevdim. Oyun ağır mekanikli resmen gerçek hayat gibi hissettiriyor ve bir film izlercesine izledim ana hikayeyi,ara görevleri arada bende atlayarak oynadım ama bence bu durum bir oyunun nasıl bir akış hızı istemenize bağlı buda rdr 2 size göre yavaş ve hikaye bakımından kötü gelmiş olabilirmi ? çünkü bende mesela bazı oyunlarda yav hadi kardeşim ne anlatıyorsunuz demiştim örnekte uncharted 4 iyi bir oyun ama arada çok bayıyordu sürekli aynı tempo ama rdr de mesela başlarda çok ağırken yavaş yavaş hızlandı ve oyunun atmosferinin gerçek bir hayat yaşıyorcasına hissettirmesi zamanla bana ya bu oyun bir başyapıt dedirtti. Hikaye anlatımının ise iyi olduğunu ve tadında bıraktığını düşünüyorum gelişmekte olan amerikanın suçluları neler yaşadı. Ne çok kısa ne çok uzun.

Oyunu zorla bitirdim ve şahsen hikayesi abartılıyor. İyi olabilir ama beni etkilemedi. Denildiği kadar asla değil. Gerçekçi diyenler, animasyonu vs. iyi diyenler TLOU 2 oynarlarsa demek istediğimi anlarlar.

Bunun çaldığı o sahne.. İçimin en çok parçalandığı 2.sahne
Hocam her seferinde bu müzik beni kahrediyor ya şimdi ben uzun bir süre boşlukta hissedeceğim valla ya. En son çok sevdiğim çizgi dizileri izleyince yada film işte hızlı ve öfkeli yada sinema marvel evreninde böyle olmuştum çelik yumrukalr gibi vs. filmlerde böyle boşluğa düşüyordum arthur beni çok üzdü. Raane bitirdiğinde küfrederek *** geyiği bir işe yarasana yüksek onurla bitirdik demişti tam öyle bitti bendede.

Berbat bir akışı var. Story'nin akışı dengesiz.

Bu kusur oyundan zevk almayı baltalıyor, sonuçta bu bir oyun.
RDR2'nin değil GOTY, direkt olarak Game of the Century olması gerekirdi, ama işte.

Beni en çok vuran kısım, son sahnede ki o müzik ve görüntünün bu kadar uyuşmasıydı.
Uncharted 2 - 3, Zelda BOTW, Half Life 2 varken imkanı yok o işin. Bu oyunun kocaman bir eksiği var.

Oyunu zorla bitirdim ve şahsen hikayesi abartılıyor. İyi olabilir ama beni etkilemedi. Denildiği kadar asla değil. Gerçekçi diyenler, animasyonu vs. iyi diyenler TLOU 2 oynarlarsa demek istediğimi anlarlar.
Tlou da beni bayıyor zamanında youtubeden bir ergenken izledim sonra pc ye çıktı sonra remastered oldu ve açıkçası lezbiyenleri izlemek istemedim. O yüzden iki oyunuda alıp oynamadım resmen sömurgecelik ps 3 ps4 pc ve sonr remasteredler aynı hikayeyi 1.ci oyun için 12 yıldır duymak bayıyor. Rdr de silah tutukluk yapıp ateş etmediğinde yada kayalıklardan kayıp düştüğümde veya at bir anda korkup beni atınca daha çok yaşarım gerçekçilik hissini açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…