Sürprizbozan RDR 2 hakkında düşüncelerim

Sonuç olarak RDR2 ile kıyas edilemez. Lineer olduğunu bariz hissettiriyor TLOU. Sürpriz elementi yok. RDR2 de karşılaşabileceğin tonla şey var. FPS modunda tüfekle oynamadığını farz ediyorum, çünkü oynasaydın (hele ki modlarla birlikte) böyle bir yorum yapmazdın. TPS kısmında da GTA 4'ten falan kalma değil, alakası bile yok. GTA 4 ile RDR2 kıyas edilemez. Sırf easter egg için bile 2.30 saatlik video çekmiş adam. Etkinliklerle birlikte TLOU 2'nin hikayesini geçer bu oyun. Yan ve ana görevleri saymaya gerek bile yok. Açık dünyada bulunan şeyleri (örneğin kurt adam, vampir vs) karşılaşmamış olman lazım. Anca benim dediklerimi 200-300 saat RDR2 oynayanlar anlar.

Oğlum sabahtan beri sohbete dahil olmak istiyorum. Bana da bir şey yazın lan! .
Açtığın konu da RDR2'nin oynanışına ve atmosferine laf etmişsin. Oynanışta kullanıcı dostu olmadığından söz etmişsin, bu kısım zevk meselesi ve haklı olduğun kısımlar var. Tek düze ve sıkıcı demişsin oynanış için, bence bu yanlış. Sıkıcı kısmı kişisel ama tek düze kısmı yanlış, bu oyun gayette çeşitli. Yapabileceğin tonla şey var. Yumruk, ok, bomba, bıçak, tüfek, tabanca, halat, balta vs NPC'nin tepkileri de buna göre değişiyor. Vuruş hissi çok iyi. Bitirici hareketler çok iyi. Tüfekle FPS modunda bitirici hareketler efsane.

Atmosferin neyine laf ettin o kısmı anlayamadım. Mis gibi atmosferi var işte.

Son düzenleme:
Kanların suya karışması, İpi alakası olmasa bile kar dolu masaya getirdiğinizde ipe göre karın gitmesi, çamurlu suyun önünü kayarak veya ateş ederek açtıkça suyun o kısımda ilerlemesi, molotof yanığının uzun süre geçmemesi, çantadan alınan mektubun suda açılınca kağıdın ıslanması, düşmanın şarjör değiştirme sesini duyması, köpeğin sahibi ölünce köpeğin ağlaması, karlı ağaçlara çarptıkça ağaçtaki karların düşmesi, düşmanın ölürken koptuğu kısmı tutup bağırması ve o esnada kafasına sıkarsanız susması, yaralı kısmı bandajla sardıktan sonra bandajın zamanla ıslanıp damlaması.. Bu kadar yazmam yeterli bence.

RDR2 oynadığına emin misin? Aynı şeyler (%95) RDR2 de de var biliyorsun değil mi? Sadece silah sesini duyma mekaniği yok diye biliyorum. Kanların suya karışması var. Hatta üstün pisse NPC'ler seninle dalga geçiyor. Bu TLOU da var mı? Hayır yok. Yerde NPC veya hayvanı sürüdüğünüzde bile onda bulunan kan vs yere bulaşıyor. Suya girerseniz temizleniyorsunuz. NPC'yi su da bekletirseniz (örneğin halatla yaklayıp suda zorla tutarsanız boğuluyor), molotofu attığın yere göre etrafa yavaş yavaş yayılarak gidiyor, karakterin saçı zamanla uzuyor, saçına jöle vs sürerek şekil verebiliyorsun, berber mekaniği var, bar var oyunda (TLOU da yok), poker vs oynayabiliyorsun, karlı ağaçlara çarptıkça ağaçtaki karların düşmesi RDR de var, düşmanın vurduğun kısma tepki verme olayı RDR de var, atın şeyleri büzüşüyor mu TLOU da? Hayır. Detaycılığa girmeyin TLOU kazanamaz bu yarışı.

NPC'lerin kendi işleri var, gün içinde hepsi çalışıyor. Birisi yemek yapıyor, birisi etrafı temizliyor, diğeri kampı koruyor, öbürü içki içiyor, bir başkası gitar çalıyor, öbürü oyun oynuyor vs canlı bir yaşam var bu oyunda.

Eğer hayvanı doğru silahla doğru yerinden vurmazsanız postunun verimi azalıyor. Hayvanı ölüme bırakırsanız zamanla can çekişmesinin yanı sıra bir de çürüyor.
Kayığa ateş ederseniz içine su almaya başlıyor.
Sarhoş olabiliyorsunuz.
Oyundaki kayalar vs hareket edip düşebiliyor.
NPC'yi takip edersen sana saldırıyor.
NPC'ye laf edersen o da sana laf ediyor.
NPC yemek yerken insan gibi çatal kaşık kullanarak (doğal bir sunumla) yiyor.
Leşçil kuşlar çürümüş cesetleri yiyor.
Oyunda zaman geçtikçe yeni binalar vs yapılıyor.
Silahın zamanla kirlenip köreliyor.
Kartalı dürbünle izlersen gidip bir şeyler avladığını (örneğin tavşan) görebilirsin.

TLOU'nun RDR ile en son yarışacağı şey detaycılık olur.

Son düzenleme:
Abi Rockstar'ı sollayan şirketler oldu yani. Baldur's Gate 3 çıktı yani, Elden Ring çıktı yani.

Elden Ring'in hikaye kasmadığına inanmayın, arka plandaki detaylar ile çevresel anlatımları, işetir insanları . Zaten Boss kalitesi, vuruş hissi ve oynanışına RDR 2 ve GTA oyunları yaklaşamaz bile. Bu eğlenceli tarafı, Rockstar oyunlarında hiç olmadı.

RDR 2 gündelik olaylardaki detayları görmek bence sıkıcı, çünkü gerçek hayatta da çok dikkat edilen şeyler değil ama Elden Ring'teki hikayeler epik ve güzel oluyor.

Bi oyundan ne beklediğimize bağlı olarak işte aldığımız zevkte azalıyor ben aç serisi yada mesela tomb raider control serisine beklentim olmadan başladım öyle zevk aldım ama oda az.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…