tech_tr 63

Başarılı
Cihaz
Redmi Note 9 4/128 GB
Telefon yurt dışı yazılımsal IMEI kayıtlı Redmi Note 9. Dün telefondaki tüm verileri sildikten sonra ayarlardan telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. Telefonun ekranı kapanıp açıldı. Ekranda bir çubuk çıktı. %5'ten sonra ekrana bakmadım. Sonrasında tekrar ekrana baktığımda recovery menu açılmıştı. Reboot>Reboot to System şeklinde ilerledim ama tekrar aynı menü açıldı. Wipe Data>Wipe All Data ve Safe Mode'u da denedim. Ama yine aynı menüye atıyor. Ayrıca belirli aralıklarla telefon kendini yeniden başlatıyor ama her defasında tekrar recovery menu açılıyor. Güç tuşu+ses açma, güç tuşu+ses kısma, güç tuşu+ses açma+ses kısma kombinasyonlarının tamamını denedim ama işe yaramadı.

Bu linkteki yöntemi de denedim ama o da işe yaramadı. Telefonu nasıl açabilirim?

IMG_20260728_110341.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonunuzun modem dosyaları hasar görmüş. Büyük ihtimal sıfırlama veya güncelleme sonrası oldu.
Aşagıdaki GitHub sayfasında bulunan modem dosyasını telefonunuza flashlarsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülür.

Telefonunuzun modem dosyaları hasar görmüş. Büyük ihtimal sıfırlama veya güncelleme sonrası oldu.
Aşagıdaki GitHub sayfasında bulunan modem dosyasını telefonunuza flashlarsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülür.

Verdiğiniz linkteki linklerden sadece ilki çalışıyor. Diğerleri çalışmıyor.

Öncelikle Bootloader kilidini açmamız lazım. Bunun için MTK USB Driver sürüccülerini indirin.

Ardından verdiğim linkten MTK Client Gui uygulamasını indirin. Eğer hatalı çalışır ise diğer iki programı kurun.

Telefonu BROM moda alın.
  • Telefonu tamamen kapatın.
    [*]Telefon kapandıktan sonra ses kısma ve ses acma tuslarına basılı tutarken aynı anda kabloyu bilgisayara takın(Program bu sırada acık olsun.)
    [*]Eger bilgisayara baglanırsanız sonuc basarılıdır, unlock bootloader diyerek acabilirsiniz.

Bu işlemden sonra ROM kurulumuna hazırız. Telefonu Fastboot moduna alın

• Bu dosyayı edinin.
  • Ardından bu siteden size uygun V13 ile başlayan global ROM dosyasını indirin.
  • Mi Flash Tool uygulamasını açın ardından indirdiğiniz ROM dosyasını Zİp'den ayrıstırın.
  • Select tusuna basın ve ayrıstırdıgınız klasör yolunu seçin.
  • Ardından Refresh ve Flash komutlarını verin.
  • Telefonunuz bu esnada kurulum yapacak ve basarılı olursa acılacaktır.
Su an elimde Mi Flash Tool olmadıgı için görsel destek sağlayamıyorum ancak YouTube içerisinden yardım alabilirsiniz. Sorunuz olursa danısabilirsiniz.

Öncelikle Bootloader kilidini açmamız lazım. Bunun için MTK USB Driver sürüccülerini indirin.

Ardından verdiğim linkten MTK Client Gui uygulamasını indirin. Eğer hatalı çalışır ise diğer iki programı kurun.

Telefonu BROM moda alın.
  • Telefonu tamamen kapatın.
    [*]Telefon kapandıktan sonra ses kısma ve ses acma tuslarına basılı tutarken aynı anda kabloyu bilgisayara takın(Program bu sırada acık olsun.)
    [*]Eger bilgisayara baglanırsanız sonuc basarılıdır, unlock bootloader diyerek acabilirsiniz.

Bu işlemden sonra ROM kurulumuna hazırız. Telefonu Fastboot moduna alın

• Bu dosyayı edinin.
  • Ardından bu siteden size uygun V13 ile başlayan global ROM dosyasını indirin.
  • Mi Flash Tool uygulamasını açın ardından indirdiğiniz ROM dosyasını Zİp'den ayrıstırın.
  • Select tusuna basın ve ayrıstırdıgınız klasör yolunu seçin.
  • Ardından Refresh ve Flash komutlarını verin.
  • Telefonunuz bu esnada kurulum yapacak ve basarılı olursa acılacaktır.
Su an elimde Mi Flash Tool olmadıgı için görsel destek sağlayamıyorum ancak YouTube içerisinden yardım alabilirsiniz. Sorunuz olursa danısabilirsiniz.

Hocam yeşil forumdaki birinin söyledikleri üzerine aşağıdaki videodakileri aynen yaptım. Preladator hatası verdi. ChatGPT Mi Flash'ın eski bir versiyonunu kulanmamı söyledi. Ben de videodaki sürümü (en güncel versiyondan bir önceki sürümü) indirdim. Bu sırada telefon fastboot modundaydı. İşlemleri yeniden yapmak için güç tuşuna basılı tutarak telefonu kapattım. Ama şu an telefon hiçbir şekilde açılmıyor. Tüm tuş kombinasyonlarıni denedim ama açılmıyor. Bilgisayara bağlayınca bağlantı sesi geliyor. Ama telefonda herhangi bir tepki yok. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ayrıca telefonun BL kilidi açık diye biliyorum. Çünkü fotoğrafta gözüktüğü üzere üst kısımda açık kilit simgesi var.

Dosya Ekleri

• IMG_20260728_113200.webp
    IMG_20260728_113200.webp
    684,5 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20260728_140156.webp
    IMG_20260728_140156.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 14

Dosya Ekleri

• IMG_20260728_155901.webp
    IMG_20260728_155901.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20260728_155948.webp