Detaylar
Kim cevapladı?KnowingEyes
Çalışkan
RDR 2'yi herkes övüyor diye her yıl en az 3 kere çıktığından beri oyunun ortalarına gelip bıraktım ve şu sonuca vardım hayatımda bu kadar kötü bir oyun görmedim. Oyunu oynayanlara sorsalar hikaye ne anlatıyor diye hiçbir şey söyleyemezler. Açık dünya diyorlar açık dünyayı gidip senin zorla orada bir şey var mı demenle oluyor. Mesela Skyrim oynarsın, merak edersin ama RDR 2 o kadar kötü olduğu için merak dahi etmiyorsun. Mesela Fallout'un açık dünyası bir evreni var, değil mi? Merak edip girersin ama RDR 2'de bu olay hiçbir şey olmadığı için merak da etmiyorsun. Başarılı olduğu bir nokta var, o da çok iyi at sürme simülasyonudur. Hayatımda bunu bu kadar iyi anlatan bir oyun görmedim at üstünde hiçbir vasfı olmayan adam ve atı.
BenBirCevizAgaciyim
Uzman
Saman adam safsatası dünya üzerinde bir yorum olmayı seçseydi bu olurdu herhalde. Bazı eleştiri noktaların da çok uydurma ve havadan var olmuş gibi. Ayrıca Arthur Morgan'a edilen o hakaretin de gereği yoktu.RDR 2'yi herkes övüyor diye her yıl en az 3 kere çıktığından beri oyunun ortalarına gelip bıraktım ve şu sonuca vardım hayatımda bu kadar kötü bir oyun görmedim. Oyunu oynayanlara sorsalar hikaye ne anlatıyor diye hiçbir şey söyleyemezler. Açık dünya diyorlar açık dünyayı gidip senin zorla orada bir şey var mı demenle oluyor. Mesela Skyrim oynarsın, merak edersin ama oyun o kadar kötü olduğu için merak dahi etmiyorsun. Mesela Fallout'un açık dünyası bir evreni var, değil mi? Merak edip girersin ama RDR 2'de bu olay hiçbir şey olmadığı için merak da etmiyorsun. Başarılı olduğu bir nokta var, o da çok iyi at sürme simülasyonudur. Hayatımda bunu bu kadar iyi anlatan bir oyun görmedim at üstünde hiçbir vasfı olmayan adam ve atı.
Blackraven
Üstün
RDR 2 bir sanat eseridir ama iyi bir oyun değildir. Klasik bir western senaryosu, içine çekmeyen alternatif hikayeler boş bırakılmış bir ekonomi ve yüzeysel bırakılmış mekanikler. Ayrıca oyunculuk tarihinde bu oyundan daha yavaş ilerleyen tek oyun sekansı Skyrim'in başlangıcı olabilir ki 13 yıl geçmesine rağmen oyuncuların hala mizahını yapması bile bu olayın saçmalığını gösteriyor. RDR 2 ise bu yavaşlığı alıp oyunun bütün anlarına, mekaniklerine ve sekanslarına eklemiş. Eğitim bölümü 2 saat süren oyun olur mu hacım ya ? Tamam arada ek mekanikler getirdiğinde "eğitim" bölümleri biraz yavaş olabilir ama oyunun başına hikaye anlatıyorum ayağına 2 saatlik dandirikten bir eğitim bölümü koymak nedir.
Yemin ediyorum şu yaşıma kadar ittire ittire bitirdiğim iki oyun aklıma geliyor birincisi inanılmaz buglu Cyberpunk'tu ikincisi ise RDR 2. Kurdeşen döktüm. Oyunu ₺120'ye falan almıştım iade edip LOL'de kutu falan açsam daha fazla dopamin alırdım.
Yemin ediyorum şu yaşıma kadar ittire ittire bitirdiğim iki oyun aklıma geliyor birincisi inanılmaz buglu Cyberpunk'tu ikincisi ise RDR 2. Kurdeşen döktüm. Oyunu ₺120'ye falan almıştım iade edip LOL'de kutu falan açsam daha fazla dopamin alırdım.
Loutermilch
Başarılı
Oyun denilen şeyin en üst formu bu sanırım, teknik açıdan bahsediyorum. Benim bu hayatta oynadığım en iyi şey buydu galiba. Hemen arkasından Elden Ring geliyor.
Bir kere oyunu tamamlamadığın için hikayeye laf atmaya hakkın yok, oyunun hikaye sunumu veya hikayesi oyunun ortasında sonlanmaz. İkincisi açık dünyasını kötülemişsin merak ettirecek bir şey yok diye. Zaten oyun vahşi batı oyunu gidip bir mağarayı keşfedemezsin değil mi? Ona rağmen açık dünyasında at sürmekten üşendiğin için görmediğin bir sürü gizem bir sürü yan görev ve bir sürü event var. Yolda at sürerken sen sıkılma diye eventlerle karşılaşıyorsun durmadan. Görselliği hakkında konuşmama gerek yok. Arthur Morgan'a da vasıfsız demişsin çok garip.RDR 2'yi herkes övüyor diye her yıl en az 3 kere çıktığından beri oyunun ortalarına gelip bıraktım ve şu sonuca vardım hayatımda bu kadar kötü bir oyun görmedim. Oyunu oynayanlara sorsalar hikaye ne anlatıyor diye hiçbir şey söyleyemezler. Açık dünya diyorlar açık dünyayı gidip senin zorla orada bir şey var mı demenle oluyor. Mesela Skyrim oynarsın, merak edersin ama RDR 2 o kadar kötü olduğu için merak dahi etmiyorsun. Mesela Fallout'un açık dünyası bir evreni var, değil mi? Merak edip girersin ama RDR 2'de bu olay hiçbir şey olmadığı için merak da etmiyorsun. Başarılı olduğu bir nokta var, o da çok iyi at sürme simülasyonudur. Hayatımda bunu bu kadar iyi anlatan bir oyun görmedim at üstünde hiçbir vasfı olmayan adam ve atı.
Bold Pilot
Uzman
Ben de normalde kolay kolay bir diziye filme veya oyuna ağlamam fakat Rdr2'nin sonunda hüngür hüngür ağlamıştım beni çok etkileyen bir oyundu.Uzun bir süreye yayıp sindire sindire oynamamın neticesinde az önce hikâyeyi bitirmiş bulunmaktayım.
Katılmayanlar da vardır elbet ama bana göre bu oyun gerek herkesin kendisinden bir parça bulabildiği hikâyesiyle gerek kaliteli fizikleri ve gerçekçi grafikleriyle gerekse de harika müzikleriyle gerçekten bir sanat eseri. Rockstar Games tam bir başyapıt yaratmış. Half-Life serisinden sonra benim için en iyi oyun oldu diyebilirim. Hikâyeli oyunların tadı gerçekten bir başka oluyor. RDR 2'yi sevmeyenlere oyuna bir şans vermesini tavsiye ederim.
Credits ekranını izlerken Arthur Morgan'ın mezarını görünce göz yaşlarımı tutamadım. Arthur Morgan'a selam olsun.
Yeni konular
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-