Reddedilen rapor hakkında açıklama zorunluluğu gelmeli

Makaleler
40
Yer
Mantar Krallığı
Öneriyi açmamın sebebine gelelim.

Aşağıdaki konuyu rehber ve makale olarak Windows 11 kategorisine açmıştım ama hem kategorisi değiştirildi hem de rehber ve makale olma durumu kaldırıldı. Halbuki dün açtığım konu hemen hemen aynı şekilde, farklı bir programı ele alıyordu fakat karışılmadı.

Rehber tag'ı pek umurumda değil -kim neden karışmış kategoriye bilmiyorum ama bari o kalsaymış- ama rapor ile makale olmasını arz ettim. Aldığım sonuç aşağıda.

Peki neden? Neden reddedildi? Bazı fikirlerim var ama kesin değil.
Belki makale olma gereksinimlerini karşılamıyordu, belki puan kasar gibi makale sayısı kastığımı düşünüyordu falan. "Canımın keyfi öyle istedi." demeyeceğine göre zor olmasa gerek.

Son düzenleme:
Artı 49 Eksi
Konu içeriğindeki mesajı raporlayıp ret yiyince ona açıklama yapıyorlar.

Mesela konu onaylanmıyor, sebepsiz siliniyor, ya da bir mesaj raporunu reddedince açıklama yazılmıyor. Moderasyonun işine gelmiyor herhalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de gerekli bir durum çünkü kullanıcı o raporu büyük ihtimalle biraz sinirli bir şekilde yolluyor ve açıklaması olmayan bir ret yediğinde de iyice çileden çıkabiliyor..
++++ Her zaman ilk raporu sakin biçimde yollarım ben ama böyle kâle alınmamış gibi bir geri dönüş olunca insanın okkalı bi' geri dönüş yapasi geliyor. Bunun için direkt moderatörler tembihlenebilir (ben burada rastlamadım daha ama rastlayan var, ona göre konuşuyorum), eğer cevapları "yoğunluk" ise bu tip raporlara cevap verebileceğiniz durumda bakın.

Aynen bazen konuyu onaylayanlar garip düzenlemeler yapabiliyorlar. Eskiden oluyordu ama bana son zamanlarda pek denk gelmedi açıkçası.

Neden reddedildiğini bilirsek güzel olur. Belki gerçekten hatalıdır ama belirtilmediği için bunu bilemiyoruz işte, belki moderatörleri yoracaktır ama bu şekilde sebebini bilerek ve hatayı ısrar etmeyerek onlara yardımcı olabiliriz.

Aynı konudan açmıştım, bana makale olacak şartları karşılamıyor denmişti. Şartlar ne hiç bakmadım bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…