creazy

Başarılı
Merhaba, merak ettiğim bir konudur hep. Çünkü baktığımda uygun fiyata 12 GB RAM koyuyorlar, hızlı şarj gücü yüksek 120W oluyor. Örnek vereyim: Redmi 13 Pro+ 18k falan, RAM'i yüksek, hızlı şarj gücü yüksek, depolaması falan yüksek. kamera çözünürlüğü 200 MP falan olması. Biliyorum, işlemci, yazılım vs. farkı vardır elbette ama anlamadığım nokta A56'nın 19k üzeri 8 GB, 45W, 256 GB neden böyle? Redmilerde o kadar koyup nasıl uygun fiyata satabiliyorlar? Düz S24'te bile 8 GB RAM var, watt hızı bile düşük. Çözemedim, sizce neden böyle? Bilgisi olan beni aydınlatabilirse sevinirim. Teşekkürler.

Yazılım berbat, donanım iyi. Ha yazılım kısmını değiştirsek derseniz de fastboot gibi donanıma en yakın yazılımlar da sorunlu. Yanlış bir paket indirseniz pat gidiyor telefon mesela 8A'da, baştan stock ROM kurup da custom ROM kurmanız gerekiyor. Üstelik birçok ürününde kalitesiz parçalar da kullandığı oluyor, özellikle düşük bütçede iğrenç parçalar kullanıyor. Direkt parçaları kaliteli alıp da donanım gücünden kısarsa da performans problemleri oluyor sisteminden dolayı. Kısacası neredeyse tüm sorunları yazılım sebepli.

Yazılım berbat, donanım iyi. Ha yazılım kısmını değiştirsek derseniz de Fastboot gibi donanıma en yakın yazılımlar da sorunlu. Yanlış bir paket indirseniz pat gidiyor telefon mesela 8A'da, baştan stock ROM kurup da Custom ROM kurmanız gerekiyor. Üstelik birçok ürününde kalitesiz parçalar da kullandığı oluyor, özellikle düşük bütçede iğrenç parçalar kullanıyor. Direkt parçaları kaliteli alıp da donanım gücünden kısarsa da performans problemleri oluyor sisteminden dolayı. Kısacası neredeyse tüm sorunları yazılım sebepli.

Anladım hocam, doğrudur, haklısınız da peki Redmi serisi o kadar bol koyup nasıl uygun fiyata satabiliyor? Örneğin, 12 GB RAM, 120W, 512 GB depolama, 200 MP kamera vesaire.

Anladım hocam, doğrudur, haklısınız da peki Redmi serisi o kadar bol koyup nasıl uygun fiyata satabiliyor? Örneğin, 12 GB RAM, 120W, 512 GB depolama, 200 MP kamera vesaire.

512 GB depolama koyuyor ama UFS 2.2 şeklinde 12 GB RAM koyuyor ama LPDDR4X şeklinde koyuyor. Kısaca eski ve ucuz teknolojiyi bol kullanıyor.