Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aykut551

Yetkin
Makaleler
1
Uzun süre sonra macOS Sonoma kuracağım sorun çıkarmazsa fakat her reset NVRAM sonrasında hata veriyor. Bu neden olur çözüm var mı? Yoksa tekrar kurmak istemiyorum, uğraşacak gücüm kaldı. Hata görseli benim değil fakat aynı hata bu.
1714565994404.png

NVIDIA için kullanacağım config: config

• RAM 12 GB.
  • SSD veya HDD modeli 222 GB Windows + 223 GB Linux(macOS için)
  • Ekran kartı GT 740 GK107.
  • Anakart MSI MS-7817
  • İşlemci i5 4590.

EFI berbat halde, bu EFI ile kurulum yapabildiysen şükretmek lazım. Müsait olursam bir EFI hazırlayabilirim fakat anakart modelini tam belirtmelisin.

EFI berbat halde, bu EFI ile kurulum yapabildiysen şükretmek lazım. Müsait olursam bir EFI hazırlayabilirim fakat anakart modelini tam belirtmelisin.

Kısaca açıklanabiliyor ise neden berbat bir halde açıklar mısınız? Öğrenmek istiyorum da :)
  • Marka ve model / anakart modeli MSI H81M-P33 (MS-7817)
  • İşlemci modeli CPU türü Quad Core Intel Core i5-4590, 3500 MHz (35 X 100)
  • Harici ekran kartı modeli NVIDIA GeForce GT 740 görüntü bağdaştırıcısı [gk107].
  • Ethernet kartı modeli Realtek RTL8168/8111
  • Ses kartı yongası Realtek ALC887, NVIDIA GK107 HDMI/DP @ NVIDIA gk107.
  • Disk modeli Kingston SA400S37240G(Mac kurulacak), SanDisk SSD Plus 240GB.
  • SD kart okuyucu modeli yok.
  • Parmak izi okuyucu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Repo'ya bakarken denk geldim, sana daha önce EFI hazırlayıp kurulum yapmanı sağlamışız zaten.
OpenCore ve kextleri güncelleyip sonrasında kendin deneme yapabilirsin.

1714577611917.webp

Hemen yazdırıp deneyeceğim.

Bir de Sonoma için SMBIOS ne olmalı?

Bellek, belleği taktığın port ve sistemin ile doğrudan alakası olan durum. İkinci görselde aldığın hatanın sebebi ise imajı indirirken oluşmuş olabilir. Yardımcı program veya normal indirirken bağlantı kopması yaşanmış ise normal. Hash kontrolü yapıp tekrar denersin duruma göre.

Bellek, belleği taktığın port ve sistemin ile doğrudan alakası olan durum. İkinci görselde aldığın hatanın sebebi ise imajı indirirken oluşmuş olabilir. Yardımcı program veya normal indirirken bağlantı kopması yaşanmış ise normal. Hash kontrolü yapıp tekrar denersin duruma göre.

Hash için verilen MD5 14.3 için, indirdiğim sürüm ise 14.4. İşim Tanrıya emanet :D

Verbose mode açık olmasına rağmen hiçbir şey çıkmıyor + yasak işareti çıkıyori Boş ekranda loglar gösterilmiyor.

OpenCore ve kextleri güncelleyip sonrasında kendin deneme yapabilirsin.
+