karahan96

Uzman
Bu sorunu birçok oyunda yaşıyorum öncelikle. Monster RTX 3050 Ti 16 GB RAM laptopum var. Resident Evil 7'de bütün ayarlar yüksekte 60-100 FPS alabilirken kapı gibi bazı kaplamalara (hepsi değil) dikkat ettiğimde 144p çözünürlüğünde gibi. RTX kapalı. (oyunu Steam'den oynuyorum) diplerine sokulup biraz bekleyince sonradan düzelebiliyor. Bu sorun NVIDIA denetim masasındaki ayarlarla mı yoksa oyun içi bir ayarla mı ilgili? Ya da cihazın donanımıyla mı ilgili?

Bir de başlangıçta oyunun grafikleri kötü gözüküyordu. Hbao+ aktif ettiğimde Full karanlık olduğu için Ssao'ya döndüm. Oyunda bir sıkıntı var gibi ama gameplaylere baktığımda onlardaki doku kalitesi daha iyi gözüküyor benimkinde bir gariplik var. Yüksek ayarlarda olmama rağmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
4GB yetmiyordur muhtemelen. Klasik NVIDIA. Oyun ici ayarlarda tahmini VRAM kullanimi yaziyor olmasi lazim, 4GB'e sigacak sekilde ayarlayip tekrar dener misin?

Scale ayarını 200 yaparsan cam gibi görüntü alırsın, çok kasarsa 150 falan yapabilirsin.
Dokuların kötü durmasının sebebi bu ayarın varsayılan 100 olması.
%200 veya %150 gibi ayarlar oyunu daha yuksek cozunurlukte islettirdiginden, VRAM kullanimi da artacaktir ve FPS'i de dusurecektir. Bence daha cok SMAA veya FXAA sectiyse konu sahibi, onun yerine oyun icinde baska bir kenar yumusatma teknigi kullanmak daha mantikli. Ornegin sadece TAA olan secenek bu oyunda guzel, TAA + FXAA kotu duruyordu tabii her turlu TAA'nin dezavantajlari olacak ekranda. Iyi duran dokular, %100 yani Native cozunurlukte de iyi durmali aslinda, onu demek istiyorum.

Bunun disinda oyun onerilen miktar olarak da 3GB VRAM onermis. Muhtemelen oyunun direkt doku isi pek kaliteli degil. Motorla pek alakasi olmamasi lazim ancak RE Engine kullanan ilk oyunlardan biri oldugu icin puruzleri olabilir tabii. Dokularin yuklenmesinin biraz zaman almasi da RE oyunlarinda normal bir senaryo genelde, doku akisi yavas isliyor. Doku kalitesi ayarini kokleyip tekrar deneyin. 4GB VRAM icin fazla gelirse zaten dokular direkt yuklenmeyi birakacaktir ya da oyuna agir droplar girecektir, oradan anlarsiniz cok actiginizi.

%200 veya %150 gibi ayarlar oyunu daha yuksek cozunurlukte islettirdiginden, VRAM kullanimi da artacaktir ve FPS'i de dusurecektir. Bence daha cok SMAA veya FXAA sectiyse konu sahibi, onun yerine oyun icinde baska bir kenar yumusatma teknigi kullanmak daha mantikli. Ornegin sadece TAA olan secenek bu oyunda guzel, TAA + FXAA kotu duruyordu tabii her turlu TAA'nin dezavantajlari olacak ekranda. Iyi duran dokular, %100 yani Native cozunurlukte de iyi durmali aslinda, onu demek istiyorum.

Bunun disinda oyun onerilen miktar olarak da 3GB VRAM onermis. Muhtemelen oyunun direkt doku isi pek kaliteli degil. Motorla pek alakasi olmamasi lazim ancak RE Engine kullanan ilk oyunlardan biri oldugu icin puruzleri olabilir tabii. Dokularin yuklenmesinin biraz zaman almasi da RE oyunlarinda normal bir senaryo genelde, doku akisi yavas isliyor. Doku kalitesi ayarini kokleyip tekrar deneyin. 4GB VRAM icin fazla gelirse zaten dokular direkt yuklenmeyi birakacaktir ya da oyuna agir droplar girecektir, oradan anlarsiniz cok actiginizi.
Scale ayarını 200 yaparsan cam gibi görüntü alırsın, çok kasarsa 150 falan yapabilirsin.
Dokuların kötü durmasının sebebi bu ayarın varsayılan 100 olması.
%200'de oynanabilir olmaktan çıkıyor. %150'de bazen 60'ın üstüne çıksa da genelde takılmalar fazla oluyor ve 60'ın altına düşüyor.

TAA seçili şu an

Doku kalitesi çok yüksekte droplar yaşatıyor, yüksek ayarda idare eder ama yüksekte de çok yüksekte de kaplamalar yüklenmiyor veya geç yükleniyor

%100 yani Native cozunurlukte de iyi durmali aslinda, onu demek istiyorum.
Demek istediğini anladım lakin scale 100 olduğu sürece dokularda blur oluyor, yani dokuların bulanık olmasının sebebi kenar yumuşatma ayarlarından ziyade bu işleme çözünürlüğü, muhtelemen oyun dokuları çok daha düşük çözünürlükte işliyor.
Scale en azından 120 olursa 100'e göre çok daha iyi bir deneyim sunacaktır.

Tabi dokuların geç yüklenmesi veya yüklenmemesi oyun motorundan ziyade donanımsal olduğunu düşünüyorum, çünkü tüm RE engine kullanan yapımları bitirdim en ufak sorun yaşamadım.

%150'de bazen 60'ın üstüne çıksa da genelde takılmalar fazla oluyor ve 60'ın altına düşüyor.
Bu arada rendering method interlaced deneyebilirsin, görüntünün şaftı kaysa da performans radikal şekilde artacaktır.

Doku kalitesi çok yüksekte droplar yaşatıyor, yüksek ayarda idare eder ama yüksekte de çok yüksekte de kaplamalar yüklenmiyor veya geç yükleniyor.
Doku kalitesini medium falan yap düzelir, bu oyunu GT820M ile bitirdim senin sorunsuz oynayabilmen gerekiyor :D

Demek istediğini anladım lakin scale 100 olduğu sürece dokularda blur oluyor, yani dokuların bulanık olmasının sebebi kenar yumuşatma ayarlarından ziyade bu işleme çözünürlüğü, muhtelemen oyun dokuları çok daha düşük çözünürlükte işliyor.
Scale en azından 120 olursa 100'e göre çok daha iyi bir deneyim sunacaktır.

Tabi dokuların geç yüklenmesi veya yüklenmemesi oyun motorundan ziyade donanımsal olduğunu düşünüyorum, çünkü tüm RE engine kullanan yapımları bitirdim en ufak sorun yaşamadım.

Bu arada rendering method interlaced deneyebilirsin, görüntünün şaftı kaysa da performans radikal şekilde artacaktır.

Doku kalitesini medium falan yap düzelir, bu oyunu GT820M ile bitirdim senin sorunsuz oynayabilmen gerekiyor :D
Oyun içi doku kalitesi ayarından olduğunu zannetmiyorum. Kaplamaların çözünürlüğü çok düşük ayardan bağımsız. Şimdi gameplay'den bakıyorum ben 360p de oynuyor gibiyim ona kıyasla. Birkaç oyunda daha yaşadım bunu. Sanırım Monster'dan kaynaklanıyor. Eski gtx 960m monsterlı laptobumda da aynı şeyleri yaşıyordum.