Hocam işte açınca 55 derece de takılmıyor sıcaklık ve fps aynı oluyor benim sistem de asıl problem o fpsRog Ryujin 360 + ROG X870 sistemde böyle bir soru sorulmaması gerekirdi aslında. PBO mevzusu tamamiyle giriş segment anakartların bir sorunu. İkisini de deneyim et, PBO açıp undervolt yapsan zaten oyunda 55 civarında takılıyor işlemci. @RohanR Çipi limitlemek mantıklı değil, limitlerini açıp undervolt ile dengelemek mantıklı.
Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
Scalar x10 çok fazla 5 ile 6 girsen daha iyi olur.Hocam ben de öyle tahmin ediyorum çünkü test yaptığımda stok haldeyken pbo kapalı aldığım fpsler ile CO -25 yada -30 verip +200mhz scalar 10x yaptığımda fpsler neredeyse değişmiyordu.
- Makaleler
- 1
PBO açsan da kapatsan da aynı sıcaklık mı, tam o kısmı anlam veremedim. PBO Enable yapıp -20 undervolt denedin mi, scalar önemsiz bir detay, 6x ver ya da Auto bırak zaten. 10x 0.020v voltajı artırıyor ekstra. -20 vermen onu dengelese de gerek yok.Hocam işte açınca 55 derece de takılmıyor sıcaklık ve fps aynı oluyor benim sistem de asıl problem o fps![]()
Hocam pbo açıp -25 verdiğimde +200mhz de veriyorum o yüzden sıcaklık değişmiyor olabilir doğru mudur.PBO açsan da kapatsan da aynı sıcaklık mı, tam o kısmı anlam veremedim. PBO Enable yapıp -20 undervolt denedin mi, scalar önemsiz bir detay, 6x ver ya da Auto bırak zaten. 10x 0.020v voltajı artırıyor ekstra. -20 vermen onu dengelese de gerek yok.
- Makaleler
- 1
FPS PBO açık kapalı çoğu oyunda değişmez zaten, Ryzen Master SS atarsan bakarız oradan. Sadece test programlarında, Cinebench R23 vesaire az skor alırsın, oyun bazında aşırı fark bekleme. Sıcaklık artması sebebi de limitleri kaldırmasından ötürü. -20 -25 verirsen eğer bu sorun ortadan kalkacak, scalar 6x ya da auto bırak.Hocam işte açınca 55 derece de takılmıyor sıcaklık ve fps aynı oluyor benim sistem de asıl problem o fps![]()
+200 verme bir kere, +75 verirsen 5.3 GHz sabitliyor, fazladan 100 MHz için 10 derece sıcaklık artırıyorsun. @RohanR
Hocam yani CO -25 verip +75 MHz mi vereyim birde pbo limitlerini anakart mı yapayımFPS PBO açık kapalı çoğu oyunda değişmez zaten, Ryzen Master SS atarsan bakarız oradan. Sadece test programlarında, Cinebench R23 vesaire az skor alırsın, oyun bazında aşırı fark bekleme. Sıcaklık artması sebebi de limitleri kaldırmasından ötürü. -20 -25 verirsen eğer bu sorun ortadan kalkacak, scalar 6x ya da auto bırak.
+200 verme bir kere, +75 verirsen 5.3 GHz sabitliyor, fazladan 100 MHz için 10 derece sıcaklık artırıyorsun. @RohanR
- Makaleler
- 1
O kısımdan yapma, AI Tweaker PBO kısmından işlerini hallet, Medium Load Boostit-Enabled, PBO-Manuel yap-PPT 162 TDC 120 EDC 180 gir. Current limiter-Enabled yap. Boost Override +75'te bırak. Curve Optimizer All Cores -15 gir ilk etapta, sonra -20'ye çek. OCCT yap bu şekilde, tekrar SS paylaş. Scaler 6x yapabilirsin ekstra. @RohanR Birebir bu ayarlar ile OCCT atar mısın yine aynı testi.Hocam yani CO -25 verip +75 MHz mi vereyim birde pbo limitlerini anakart mı yapayım
Güç limiti dediğim şekilde girip testi tekrar et @RohanR
Tamamdır hocam eve geçince atayım bu ppt 162 en fazla 162 watt çek demek mi ayrıca bu ayarlar oyunlar da performans olarak + yada - olarak yansır mı sıcaklık anlamında daO kısımdan yapma, AI Tweaker PBO kısmından işlerini hallet, Medium Load Boostit-Enabled, PBO-Manuel yap-PPT 162 TDC 120 EDC 180 gir. Current limiter-Enabled yap. Boost Override +75'te bırak. Curve Optimizer All Cores -15 gir ilk etapta, sonra -20'ye çek. OCCT yap bu şekilde, tekrar SS paylaş. Scaler 6x yapabilirsin ekstra. @RohanR Birebir bu ayarlar ile OCCT atar mısın yine aynı testi.
- Makaleler
- 1
Radyatör fanlarına kendin eğri uygula bir de, 85 derece civarında %100'e çıksın.
162'den yukarı çekme demek. Açıklaması bu aslında. Oyuna faydası yok dediğim gibi, sıcaklığı düşüreceksin undervolt ile, ek olarak da test programlarında limit yemeyeceksin bundan sonra, neden 100w çekiyor demezsin mesela. @RohanR Onun çözümü bu.Tamamdır hocam eve geçince atayım bu ppt 162 en fazla 162 watt çek demek mi ayrıca bu ayarlar oyunlar da performans olarak + yada - olarak yansır mı sıcaklık anlamında da
Hocam 65 derece de %100 çalışacak şekilde ayarlıRadyatör fanlarına kendin eğri uygula bir de, 85 derece civarında %100'e çıksın.
Peki bu şekilde undervolt yapmış oluyor muyum o güç limitleri ile sıcaklık düşer mi oyunlar daRadyatör fanlarına kendin eğri uygula bir de, 85 derece civarında %100'e çıksın.
162'den yukarı çekme demek. Açıklaması bu aslında. Oyuna faydası yok dediğim gibi, sıcaklığı düşüreceksin undervolt ile, ek olarak da test programlarında limit yemeyeceksin bundan sonra, neden 100w çekiyor demezsin mesela. @RohanR Onun çözümü bu.