Zaten PBO enabled yaptığında, ppt-tdc-edc bu 3 değeri de 1000 yapıyor, Ryzen Master'de güç limiti olarak bunlar görünüyor. PBO stoktayken de bakarsan daha kısılmış versiyonu var. Her ikisi de oyunda 5.2'ye boostluyorsa zaten fark olması mümkün değil ki.

Fark olması mümkün değil ama sıcaklık değerlerinde ve performansta etki ediyor hocam. O nasıl oluyor.

Hocam aynı fps alırım kısaca maximum fps değişmez ya da %1 %0.1 doğru mudur pbo açık ise ya da undervolt yaparisem sıcaklıklar sınıra yakın değilse.

Oyunda FPS katkısı çok olacağını sanmam, boost frekansa her türlü erişiyor, dediğim gibi güç limitlerini limitsiz yapıyor bir nevi, PPT TDC EDC üçünü 1000 yapıyor. PBO kapalıyken böyle değil bunlar, tam değerlerini hatırlamıyorum. O yüzden minimal fark olur oyunda FPS olarak, sıcak çalışması sebebi de güç limitinden dolayı.

Üst düzey sistemlerde PBO açılmaması diye bir şey hiç duymadım ama ben, söz konusu değildir. x870 çipsetinde PBO Enabled yapmamak için geçerli bir sebep yok. Undervolt yapman gerekiyor. Nebi'nin rehberi var link atayım, onu incele @RohanR

Oyunda FPS katkısı çok olacağını sanmam, boost frekansa her türlü erişiyor, dediğim gibi güç limitlerini limitsiz yapıyor bir nevi, PPT TDC EDC üçünü 1000 yapıyor. PBO kapalıyken böyle değil bunlar, tam değerlerini hatırlamıyorum. O yüzden minimal fark olur oyunda FPS olarak, sıcak çalışması sebebi de güç limitinden dolayı.

Üst düzey sistemlerde PBO açılmaması diye bir şey hiç duymadım ama ben, söz konusu değildir. x870 çipsetinde PBO Enabled yapmamak için geçerli bir sebep yok. Undervolt yapman gerekiyor. Nebi'nin rehberi var link atayım, onu incele @RohanR
Hocam ben de öyle tahmin ediyorum çünkü test yaptığımda stok haldeyken pbo kapalı aldığım fpsler ile CO -25 yada -30 verip +200mhz scalar 10x yaptığımda fpsler neredeyse değişmiyordu.

Hocam ben de öyle tahmin ediyorum çünkü test yaptığımda stok haldeyken pbo kapalı aldığım fpsler ile CO -25 yada -30 verip +200mhz scalar 10x yaptığımda fpsler neredeyse değişmiyordu.
Boost frekansa eriştiğin sürece FPS çok minimal oynar ya da oynamaz, asıl etken sıcaklık. PBO sıcak çalıştırması sebebi güç limitlerini açıyor üçünü de 1000 yapıyor ama senin anakartın yine limitler test programlarında, onu da ayrıca açıyorsun, önemsiz o. Rehberi izle, undervolt yapman gerekiyor. +200 yerine +100 ver -20'de de bırak. Üstü fanteziye girer. Çok gerekli değil.

Hocam sıcaklıklar farketmiyor ben de anlamadım. Ayrıca boşta 48-52 derece arası oyunlar da 65 derece de uzun vade de işkence de etmiyor işlemciye o yüzden açıp açmamak arasında kaldım.

Rog Ryujin 360 + ROG X870 sistemde böyle bir soru sorulmaması gerekirdi aslında. PBO mevzusu tamamiyle giriş segment anakartların bir sorunu. İkisini de deneyim et, PBO açıp undervolt yapsan zaten oyunda 55 civarında takılıyor işlemci. @RohanR Çipi limitlemek mantıklı değil, limitlerini açıp undervolt ile dengelemek mantıklı.

Ben BF1 gibi bir oyunda, +75 -15 vererek 55-65 arasında takılıyorum şu anda. Diğer oyunlarda bu değer daha da düşük. Witcher 3'te 50 derece mesela çip bu ayarlarda. @RohanR Çip limitsiz sadece undervolt var.