- Makaleler
- 1
-=: AMD Ryzen Curve Optimizer Per Core :=-
Last update: 06/04/2025 Last changes: Updated section CO profile stability testing Added section Articles Links Added extra text section What is the CO value we set doing? Added extra screen shot in section Power limits Moved and updated section How to see best cores in HWINFO Updated section...
Bunu ekstra incele, ben üşendim incelemedim. -10 -15 verip geçtim. Asıl mantığını arkadaş anlatmış burada. @RohanR Dediğim PBO ayarlarını aynen uygulayıp tekrar SS at aynı testi, kaç watt çekecek görürsün. 10 saniyeden çok çalıştırmana gerek yok, 162w çekmeyecek şekilde güç limiti uyguluyorsun ama 95 dereceye dayanır senin işlemcin yüksek ihtimal.
@RohanR Sıcaklık güç limitinden ziyade undervolt ile düşecek, ve +75 verdiğin için, güç limitinin olayı testte limitsiz olan çipi 162w olarak limitlemek, AMD'nin 120w çipler için uygun gördüğü watt ve amper değerleri bunlar.
Oyunda FPS fark etmez, GPU bound oyunlarda PBO açık/kapalı fark göremezsin. CS'de görürsün mesela, saf işlemci oyunuysa. Hangi oyun üzerine konuştuğuna göre değişir bu mevzular. Ama o sistemde PBO Enable kullanıp Undervolt yapmalısın. Dediğim ayarları gir öyle kullan, problem oluşmaz @RohanR Detaylı yazdım hepsini. AI Tweak'den yap.