Çok güzel öneri. Daha önce yazmıştım bunu, dikkate alınmadı. Forumdakiler "quantity over quality" mantığı ile hayatta kaldığı için kimsenin işine gelmez böyle olması.

Mesela 50 tane çözüm kastıktan sonra profiline gidip "50. çözüm :cool::cool::cool::cool:" yazmak zorunda.

Veya gidip indirim bile olmayan indirimleri konu diye açıp rozet kasmak zorunda.

Veya bilmediği konular hakkında haksız dahi olsa her türlü topa girme ihtiyacından mütevellit mesaj kasmak zorunda... Zorunda da zorunda kısacası. Bunların tamamı da forumdaki insanların yaş endeksi ile ters orantılı. O yüzden bu öneriyi bir mucize olmazsa unutun.
Aslında tam da bu bahsettiklerinden dolayı rozet sisteminin olmaması lazım. Sitede yaş ortalaması oldukça düşük. Küçük yaştaki kardeşlerimiz maalesef dışarıda, sokakta sosyalleşmek yerine sanal ortamda sosyalleşmeyi daha çok tercih ediyor. Hatta birçoğu hayatlarını sadece sanal ortamda yaşıyor maalesef. Haliyle yaşlarının beraberinde getirdiği kabul görme, beğenilme, popüler olma isteği gibi birtakım istekleri sosyalleştikleri bu sanal ortamlardan karşılamak istiyorlar. Onların gözünde bunu sağlayan şeylerden biri de rozet sistemi mesela.

Bu kardeşlerimiz rozet sistemine gereğinden fazla önem atfedip rozet sahibi olmayı "havalı" olarak görüyorlar. Profillerinde bir veya birden fazla rozet göründüğü zaman başkalarının kendilerinin hakkında "Vay be ne kadar bilgili", "Oha rozeti var mış ne kadar havalı", "21759843 tane rozeti var mış ne kadar da popülermiş" vb. gibi sözler söylediklerini düşünüyorlar, bu beklenti içine giriyorlar.

Onlardaki bu beklenti de onları o rozete/rozetlere sahip olma uğruna senin eleştirdiğin şeyleri yapmaya itiyor. Sırf mesaj kasmak uğruna tartışma kültüründen uzak bir şekilde gereksiz tartışmalara girmek ve uzatmak, yanlış bilgi vermek ve gerekirse yanlış bilgiyi savunmak, kısa ve kalitesiz içerik olsa bile çözüm kasmaya çalışmak, içerik olarak herhangi bir "rehber", "makale" veya "inceleme" niteliği taşımayan ama sırf böyle içerikler profilinde görünsün de "havalı" olunsun diye bu konularda kalitesiz içerikler paylaşma vs. gibi birçok şey görüyorum sitede.

Şahsen rozet sistemi estetik olarak göze hoş geliyor. Mesele sadece bundan ibaret olması gerekirken bundan daha çok önem verilip bu uğurda gereksiz bir hırs ile gereksiz şeyler yapıldığını görünce rozet sisteminin kaldırılmasının daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Onlardaki bu beklenti de onları o rozete/rozetlere sahip olma uğruna senin eleştirdiğin şeyleri yapmaya itiyor. Sırf mesaj kasmak uğruna tartışma kültüründen uzak bir şekilde gereksiz tartışmalara girmek ve uzatmak, yanlış bilgi vermek ve gerekirse yanlış bilgiyi savunmak, kısa ve kalitesiz içerik olsa bile çözüm kasmaya çalışmak, içerik olarak herhangi bir "rehber", "makale" veya "inceleme" niteliği taşımayan ama sırf böyle içerikler profilinde görünsün de "havalı" olunsun diye bu konularda kalitesiz içerikler paylaşma vs. gibi birçok şey görüyorum sitede.

Aynen öyle. Koskoca durumun tek paragraflık özeti.