fy41

Çalışkan
Merhaba.

DisplayPort taktığım zaman ekrana yukarıdan aşağıya çizgiler geliyor ve bu çizgiler yansımalı. HDMI ile bu çizgiler olmuyor. Başka bir çalışan DisplayPort kablosu ile denedim yine aynı sorun var. NVIDIA'nın en son güncellemesini yaparken ekran gidip gelme yerine ekran siyah olarak uzun bir süre kaldı, ben de bilgisayarı resetledim. Bir sorun yoktu. Tekrar kurulumunu yaptım, oyuna girdim, Alt+Tab yaptım, geçişte bu çizgiler oluştu. Driverini DDU ile temizlerken sürücülerini kaldirinca sorun cozuluyor fakat otomatik reset sonrasi cizgiler geri geliyor. BIOS ekranında itibaren olusuyor cizgiler. Driveri kurarken ekran ilk gidip geldiginde cizgiler kayboluyor 2. gidip geldiginde cizgiler geri geliyor. Acaba sorun nerede? Bir türlü bulamadım.

Monitör: ASUS ROG PG259QNR
Ekran Kartı: MSI 3060 Ti Gaming X

Not: Kullanılan kablolar monitörün kendi orijinal ASUS kabloları.

IMG_1350.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız monitör nedir? Buna benzer bir problem sertifikasız hdmi kablosu kullanarak 175hz 12 bit kullanmaya kalkıştığımda oluyordu. Şuan aynı kabloda 175 hz 10 bit kullanıyorum bir problem olmuyor.

Kullandığınız monitör nedir? Buna benzer bir problem sertifikasız hdmi kablosu kullanarak 175hz 12 bit kullanmaya kalkıştığımda oluyordu. Şuan aynı kabloda 175 hz 10 bit kullanıyorum bir problem olmuyor.
Monitör Asus rog pg259qnr 360hz modeli. 2 senedir kullanıyorum kendi içinden çıkan orjinal kabloları kullanıyorum. Daha önce başka bir monitorde kullandığım dp kablosunu denediğimdede aynı sorunla karşılaşıyorum.
HDMİ ile bir sorun gözükmüyor. Fakat HDMİ 240hz desteklediği için kullanmak istemiyorum. Monitörüm 360hz

Ekran kartının tüm DP çıkışlarında sorun bu şekildeyse monitör DP soketinde problem vardır, donanım problemi olsa HDMI, DP fark etmez, her ikisinde de yapması lazım.

İşlemcinizde dahili GPU var mı?

Son düzenleme:
Ekran kartının tüm DP çıkışlarında sorun bu şekildeyse monitör DP soketinde problem vardır, donanım problemi olsa HDMI, DP fark etmez, her ikisinde de yapması lazım.
Ekran kartının tüm DP çıkışlarını denedim sorun aynı. Kafama takılan şey ise donanımsal olsa DDU ile ekran kartı driverlerini silince DP kablosu ile ekranın düzelmesi(bilgisayar resetleyene kadar). Ekran kartı driverini kurarken 1. Ekran gidip gelmesinde çizgiler gidiyor fakat hemen ardından 2. Ekran gidip geldiğinde sorun yeniden ortaya çıkıyor.

CPU: 5800X3D

Sürücü kurulmadığı zaman ekran kartı çalışmıyor gibi düşünebilirsiniz, kartın DP görüntü aktarımında da sorun olabilir, bunu anlayabilmek için farklı ekran kartı veya farklı monitör ile test etmeniz lazım, o zaman sorun hangisinden kaynaklı net anlaşılır.

İşlemcinizde dahili GPU yok, ondan görüntü alıp denemek için sordum.

Merhaba.

DisplayPort taktığım zaman ekrana yukarıdan aşağıya çizgiler geliyor ve bu çizgiler yansımalı. HDMI ile bu çizgiler olmuyor. Başka bir çalışan DisplayPort kablosu ile denedim yine aynı sorun var. NVIDIA'nın en son güncellemesini yaparken ekran gidip gelme yerine ekran siyah olarak uzun bir süre kaldı, ben de bilgisayarı resetledim. Bir sorun yoktu. Tekrar kurulumunu yaptım, oyuna girdim, Alt+Tab yaptım, geçişte bu çizgiler oluştu. Driverini DDU ile temizlerken sürücülerini kaldirinca sorun cozuluyor fakat otomatik reset sonrasi cizgiler geri geliyor. BIOS ekranında itibaren olusuyor cizgiler. Driveri kurarken ekran ilk gidip geldiginde cizgiler kayboluyor 2. gidip geldiginde cizgiler geri geliyor. Acaba sorun nerede? Bir türlü bulamadım.

Monitör: ASUS ROG PG259QNR
Ekran Kartı: MSI 3060 Ti Gaming X

Not: Kullanılan kablolar monitörün kendi orijinal ASUS kabloları.

Eki Görüntüle 147966
Merhaba sorunu çözdünüz mü?