7500F & RX 9060 XT Valorant oyun videosunu inceledim değerler; 500-600 FPS, %1 Low 250-300 FPS arası değişiyor. Yani aldığınız değerler normal değil.
https://techolay.net/sosyal/konu/rx...600x-sistemde-micro-stuttering-sorunu.131202/
Arkadaşlar merhaba. R5 7600X & RTX 5060 Ti sisteme sahibim. Sistem gayet düzgün çalışıyor fakat bazı oyunlarda akıcılığı sağlayamıyorum.
Gözlemlediğim kadarıyla FPS dalgalanmasına monitörüm iyi cevap veremiyor. Bunu şundan dolayı diyorum: Örneğin Rainbow Six: Siege isimli oyunda FPS sabitlemezsem 400 FPS civarı takılıyorum ve dönüşlerde akıcılık bozuluyor. Bu stuttering, screen tearing gibi ciddi bir sorun değil ama oyunun akıcılığı noktasında bir engel teşkil ediyor. Ben de çözüm olarak monitörüm 180 Hertz olduğu için oyunu 180 FPS'e çektim V-SYNC açtım. Ayrıca DLSS Quality seçtim yağ...
Şu açtığım iki konuyu incelemeni istiyorum. İlki üründe bir sorun varsa anlamanı sağlayacak test adımlarını, ikincisi ise ürün sorunsuzsa sadece ince ayar gerekiyorsa yapman gereken adımları içeriyor.
3000 serisini hafife almamak lazım. 7600X RX 9060 XT sisteme 3070 Ti taktığımda CS2 yağ gibi akıyordu. 5060 Ti taktım aynı RX 9060 XT'deki gibi oynanmaz halde oyun. Yani üst modele geçtim tüm oyunlar daha iyi olmalı diye düşünmemek lazım. Sen yine açtığım konuları incele, eksik yanlış yaptığın bir şey varsa düzeltmiş olursun. En azından kafanda soru işareti kalmaz.