7070

Deneyimli
Arkadaşlar sarı site üzerinden 1 ay mining yapılmış 3070 Ti aldık FurMark testi yaptığımda sıcaklık hızlı bir şekilde 86'ya kadar çıkıyor ardından ekran kartı gücünü %100'den %70 seviyelerine kadar düşürüp sıcaklığı sabit tutuyor FPS de 240'tan 160'a kadar düşüyor. Sıcaklık yüksek olduğunda bazen fan hızını 2800 RPM'den bir anda 3800 RPM'e çıkartıp aşırı bir ses çıkartarak soğutmaya çalışıyor. Bunlar normal olaylar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sarı site üzerinden 1 ay mining yapılmış 3070 Ti aldık FurMark testi yaptığımda sıcaklık hızlı bir şekilde 86'ya kadar çıkıyor ardından ekran kartı gücünü %100'den %70 seviyelerine kadar düşürüp sıcaklığı sabit tutuyor FPS de 240'tan 160'a kadar düşüyor. Sıcaklık yüksek olduğunda bazen fan hızını 2800 RPM'den bir anda 3800 RPM'e çıkartıp aşırı bir ses çıkartarak soğutmaya çalışıyor. Bunlar normal olaylar mı?
Termal macunu kurumuş olabilir.

İçini açıp bakımlarını yapmak lazım. 3070 kullanıyorum, yanlış bilmiyorsam Ti modeli GDDR6X kullaniyor ve onda sıcaklıklar daha yüksek. Yine de bu kadar olmamalı.

Bak, bu videoda FrekansTV senin gibi bir mining 3070 Ti alıp adam etmeye çalışıyor. Dikkatlice izle ve buna göre bakımlarını yap. Bir yerde temas sorununu falan anlatıyor, yani bakimlarda plakalar vs. düzgün oturmalı.

3060Ti ekran kartım da mining çıkması idi ofiste kullandığım. Aynı kartın aynı modelinin birden fazla adetini kullandım fakat gözle görülür ciddi bir farklılığı yoktu bence. Benim kartım da bakımları yeni, yük olmadığında 30-40 derece, yükte 80-90 dereceleri görüyor.

Msi afterburner üzerinden UV yapmak hem FPS kaybı çok az olur hem sıcaklık olarak çok farkeder hocam. Ama kartın büyük ihtimalle termal macunu pump-out olmuş olabilir bellek sıcaklıkları ve Hotspot'ta kaç derecedir kim bilir.

1 ay değil 10 yıl mining yapmış arkadaş herhalde. İade edebiliyorsan iade et adam besbelli yalan söylemiş sana. 1 aylık mining ile okadar sıcaklamaz kart güç kesecek kadar. Benim 3 buçuk senelik oyun için kullandığım 3070Tİ ventus modeli ki soğutma olarak çok iyi olmayan bi model funmarkta 74 üstüne çıkmıyor.

Hayır değil. 1 ay mining yapılmış olduğuna da asla inanmam bu değerler ile. Ya kartta macun ya da ped adına bir şey kalmamış ya da kesinlikle 1 aydan fazla mining yapılmış. Kart bas baya cehennemi yaşıyor. Umarım param güvende ile almışsındır. O kartın cılkını çıkartmışlar hiç uğraşma iade et.

Bilişimci falan mı satıcı? Genelde bu kurnazlıkları onlar yapıyorlar.