Deniz Özdemir

Gelişen
2. elden ararken 4060'lı Ryzen 5500'lü bir sistem buldum 20K'ya satılıyordu sistem demonte ve bu aynın 19'unda alınmıştı, son paramın hepsiyle aldım elde para yok tabii şu anda.

Dedim internetten bakıp monte edeyim PC'yi monte ettim, başta çalşmadı "CHA_FAN" diye bir kablo var onu sökünce sistem çalıştı ama kasanın fanları dönmüyordu. Sonrasında geç oldu diye sabaha bakarım dedim, sabah olduğunda "CHA_FAN" kablosunu 2. CHA_FAN'a takayım dedim 2. ye de taktım gene aynı şey oldu ve sistem çalışmadı.

İnterette "CHA_FAN" kablosunu bir pin kaydırarak takınca bu durumun düzeleceğini görmüştüm, ben de bunu yaptım sonrasında bastığımda bir anda anakart kasanın ön tuşlarının şu küçük pozitif negatif kablolarının olduğu kısımdan alevlendi ve tabii ki de şu an çalışmıyor. Sizce sadece anakart mı yanmıştır yoksa PSU falan da bozulmuş mudur? Bu arada kasa MSI MAG Force A100 D60 80+ 600W dahili PSU'lu kasa, anakartı tamir ettirmeye çalışayim mi yoksa yenisini mi alayım? Ne yapacağımı cidden bilmiyorum.

Anakartın kontrol çipi ve PCH kanadında sıkıntılar olmuştur. Ortalama bir B550 anakart al geç.

Bir bardak su içilmeli.

En ucuz anakartı al.

B550.

Sadece bununla kalırsa çok mutlu olurum hocam var mıdır öneriniz ASRock B550'di zaten anakart en ucuz B550 aynısından almam makul müdür?

Anakartın kontrol çipi ve pch kanadında sıkıntılar olmuştur. Ortalama bir B550 anakart al geç.

Hocam eve yeni geldim bir deneyeyim dedim kasanın içinde ama o kasanın ön tarafını kontrol eden pozitif negatifleri tekrar doğru şekilde taktım bastım başlatma tuşuna basınca kasanın ışık yandı işlemcinin fan dönüo ama basılı tutmak lazım eli çekince duruo direkt kartın yapılabilme ihtimali var mıdır?

Son düzenleme: