sekullarx
Uzman
Sayısal 370K, TYT 316K.
Şöyle ki, ilk dört üniversiteyi ailem zorla yazdırttı. Hani ilk üçüne yine okeyim, yine sıkıntı yok ama Karaman'ın olduğu üniversiteye hiç okey değilim ve arada 50.000 fark var. Yani sayısal 370.000 de benimki, bu ise 320.000'de. Yani tutma ihtimali var mı bilmiyorum ama yine de gitmek istemiyorum. Yeni açılmış bir bölüm, daha geçen sene açılmış ama Karaman olduğu için bir desin yok. Kendimi geliştirme açısından ki zaten yazılım sektörü kendini geliştirmeye dayanan bir sektör, bu yüzden çok güzel bir üniversitede 2 yıllık okumak daha mantıklı geliyor. Zaten ilk üçünün gelmeyeceğine eminim. Hani gelse de sorun olmaz, üzülmem ama Karaman gelirse yani orada hiç okumak istemiyorum. Evet, istediğim bir bölüm, çok da kararsızım. Herkes dağın başında iğrenç bir yer diyor. Annem gidersem 60 bin lira artı yeni bir bilgisayar diyor, aklımı çalıyor. Ben ne yapacağım? Ne yapmalıyım? Yani her türlü kendimi geliştireceğim ama sonuçta 4 yılımı da bir Karaman gibi bir yerde okumak istemiyorum. Bir şey yapıp edip silmeli miyim? Yoksa her türlü yararını görmüyor, yazılımcı abilerin biliyordur, illaki biliyordur. Artık neredeyse diplomaya değil, ne geliştirdiğine bakıyorlar. Sizce ne yapmalıyım?