sekullarx

Uzman
59555.webp

Sayısal 370K, TYT 316K.

Şöyle ki, ilk dört üniversiteyi ailem zorla yazdırttı. Hani ilk üçüne yine okeyim, yine sıkıntı yok ama Karaman'ın olduğu üniversiteye hiç okey değilim ve arada 50.000 fark var. Yani sayısal 370.000 de benimki, bu ise 320.000'de. Yani tutma ihtimali var mı bilmiyorum ama yine de gitmek istemiyorum. Yeni açılmış bir bölüm, daha geçen sene açılmış ama Karaman olduğu için bir desin yok. Kendimi geliştirme açısından ki zaten yazılım sektörü kendini geliştirmeye dayanan bir sektör, bu yüzden çok güzel bir üniversitede 2 yıllık okumak daha mantıklı geliyor. Zaten ilk üçünün gelmeyeceğine eminim. Hani gelse de sorun olmaz, üzülmem ama Karaman gelirse yani orada hiç okumak istemiyorum. Evet, istediğim bir bölüm, çok da kararsızım. Herkes dağın başında iğrenç bir yer diyor. Annem gidersem 60 bin lira artı yeni bir bilgisayar diyor, aklımı çalıyor. Ben ne yapacağım? Ne yapmalıyım? Yani her türlü kendimi geliştireceğim ama sonuçta 4 yılımı da bir Karaman gibi bir yerde okumak istemiyorum. Bir şey yapıp edip silmeli miyim? Yoksa her türlü yararını görmüyor, yazılımcı abilerin biliyordur, illaki biliyordur. Artık neredeyse diplomaya değil, ne geliştirdiğine bakıyorlar. Sizce ne yapmalıyım?

Sil gitsin sonuçta okuyacak kişi sensin karar senin.

Mesela ailem de mekatronik istiyordu ama ben otomotiv istediğim için en üst sıralara full otomotivleri koyduk. Düzgün bir şekilde söylediğin zaman anlayışla karşılarlar diye düşünüyorum.

Sil gitsin sonuçta okuyacak kişi sensin karar senin.

Mesela ailem de mekatronik istiyordu ama ben otomotiv istediğim için en üst sıralara full otomotivleri koyduk. Düzgün bir şekilde söylediğin zaman anlayışla karşılarlar diye düşünüyorum.
Bazende diyorum universite iyidir de ben mi kotu karsiliyorum acaba diye

"Artık neredeyse diplomaya değil, ne geliştirdiğine bakıyorlar."

Bu yalanı kim beyinlerinize yerleştirdi bilmiyorum ama doğrusunu söyleyeyim. Artık diplomaya ve ne geliştirdiğine bakıyorlar. Çünkü senin yapacağın kendini geliştirmeyi daha iyi imkanlar altında, daha iyi bir üniversitede, daha iyi bir akademik kadro yardımı ile yapacak üstelik senden sayısal olarak daha potansiyelli olduğunu belgeli şekilde kanıtlamış yüzlerce kişi zaten her sene mezun oluyor. Sen nasıl kendini geliştirmeyi planlıyorsan senden daha iyi üniversitelerde bunu yapmayı planlayan ve düzenli çalışma konusunda senden daha başarılı olmuş kişiler olacak. Yani şu kendini geliştirme muhabbetini doğru yorumlamanızı öneririm.

Üniversite kampüsüne gittiğin ilk sene herkes "ben kendimi geliştiriyorum" "Udemy kodu var mı" "bilmem ne konferansı varmış" diye dolanır. İlk vize döneminden sonra ise alayınız patlar. Çünkü çevren ne ise sen ona dönüşürsün. Büyük ihtimalle bu dediğimi ciddiye almayacaksın çünkü daha görmediniz ama yaşayınca anlayacaksınız demek istediğimi.

Neyse sorunuza gelirsek. Ben 2 yıllık yazacak birisinin şehir değiştirmesini önermem. Mümkünse şehrinizde, değilse de komşu şehirleri yazmanızı öneririm. Ailenizin ₺60.000+bilgisayar vaadi varsa o para ile mümkünse yaşadığınız şehirde burslu bir üniversiteye gidin derim. En azından düzeninizi bozmazsınız.

Bu sıralamaya okuyacağına hiç okuma, 4 sene sonra elinde sadece üniversite okuduğunu ispatlayacak diploman olur. Başka hiçbir katkısı olmaz.