RTX 4070 Super, FurMark testinde 80 derece oluyor

tecnx

Becerikli
Ekran kartımın modeli MSI GeForce RTX 4070 Super 12G Ventus 2X OC,
Hem OCCT hem FurMark ile ekran kartını tam yüke soktuğumda sıcaklıklar 80 (FurMark'ın testte 78, 79, 80 derecede gezindi ilk başta bir 82 yazdı) dereceleri görüyor. Bu sene başında almıştım.
Yaz ayında bu kadar sıcaklık normal mi? Testi 2K Çözünürlükte yaptım.
Bu sıcaklıklar normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
80 84 civarı genelde FE kartların sıcaklık aralığı, bence çok kötü sıcaklık değerleri.

80 84 civarı genelde FE kartların sıcaklık aralığı, bence çok kötü sıcaklık değerleri.
Neden böyle olur? normal oda ortamında soğuk klimalı bir yerde değil fakat. Ne yapabilirim bu durum hakkında?

Ventus serisinin özellikle de 2 fanlıları genelde sıcak çalışıyor bildiğim kadarıyla. Sıcaklıklar yüksek, yaz ayı da ekstra ekleme yapmış.
Aşırı tehlikeli dereceler değil sorun çıkartmaz ama yükselmemesi lazım. Hava akışı kötüyse kasaya egzoz fan eklemesi veya undervolt yapabilirsiniz. Kışın da zaten en az 5-10 derece daha serin çalışır.

Kış aylarında da yapmış olduğum bi Furmark sonucu o da maksimum sıcaklığı 76 derece göstermiş. Dediğiniz gibi ventus serisi sıcak çalışıyor. Bakıma götürmek fayda sağlar mı? Daha bu sene başında aldım bu ekran kartını sıfır olarak

Kasa modeli nedir?

Kasanın fotoğrafını atar mısın?

Kart yeniymiş ben bakıma ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, macun kurumuşsa yine belli olmaz ama dediğim gibi pek sanmıyorum. Garanti kapsamında yeniletilebiliyorsa faydası olabilir ama iş kart modelinin soğutma performansında bittiği için yine aşırı bi fark olmayacağı kanaatindeyim.

Bunlardan önce hava akışından emin olmak daha mantıklı, arkadaşların dediği gibi kasa bilgisi verebilirseniz iyi olur.

Son düzenleme:
Havadarmış kasa, garantisi varsa kartı servise yolla bakım yapsınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…