Benim tavsiyem XLR8 almasıdır. Galax ile Palit arasında bir kart. İkisinden de aşağı kalır yanı yok. Fiyatı da uygun.

Palit'i önermiyorlar çünkü Palit Dual modeli ile GameRock'ı bir tutuyorlar. Birisi giriş seviye birisi tepe seviye. Faz sayısı 12 Galax'tan yüksek, soğutması ve fan sesi Galax ile benzer.

4070 Ti tier list.
Eki Görüntüle 90463
Evet hocam ayni seyi dusunuyoruz.
Bence de XLR8 alsin. 4080 Super parasina yaklastikca F/P acisindan rezalete donuyor cunku.

Benim tavsiyem XLR8 almasıdır. Galax ile Palit arasında bir kart. İkisinden de aşağı kalır yanı yok. Fiyatı da uygun.

Palit'i önermiyorlar çünkü Palit Dual modeli ile GameRock'ı bir tutuyorlar. Birisi giriş seviye birisi tepe seviye. Faz sayısı 12 Galax'tan yüksek, soğutması ve fan sesi Galax ile benzer.

4070 Ti tier list.
Eki Görüntüle 90463
Pek fazla anlamıyorum ama gönderdiğiniz listede üst sıralarda gigabyte eagle oc var daha mantıklı olmaz mı pny markasını bilmiyorum. Herhangi bir farklı durumda kiminle iletişime geçeceğim. Marka güvenilir mi? K.b bilmediğim için bu kadar soru soruyorum.

İyi günler arkadaşlar, taksitli olarak 2 gün öncesine kadar Pazarama sitesinde "Galax GeForce RTX 4070 Ti super sg 1-Click OC" ürünü gördüm ve taksit yaptığı için almak istiyordum ama şimdi stoklarda bitmiş ve hiçbir sitede stokta yok. Bende "Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Super Eagle OC" modelini Amazon'da gördüm fiyat olarak 1000 TL daha fazla. Sormak istediğim Gigabyte ile sitelerde karşılaştırma yaptığımda ve baktığımda Galax daha iyi diyorlar ve Gigabyte çok fazla modeli var Windforce vb şekilde aynı kartın. Fiyat farkları da var kendi aralarında. Kararsız kaldım. Sizce Galax için stok beklemeli miyim yoksa Gigabyte ürünü alınır mı? İşlemcim R9 5900X modeli.
Gigabyte eagle veya Gaming OC almani öneririm.

Gigabyte eagle veya Gaming OC almani öneririm.
Herkes farklı bir fikirle geliyor inanılmaz kafam karıştı. Tek amacım aldığım kart fiyatına değisin herhangi bir sıkıntıda iletişim kurabileceğim bir marka olsun. Aldığıma pişman olmak istemiyorum. Amacım ucuz markalara yönelmek değil sadece gereksiz yere aynı performansı verecek kartlar varken markalara para vermeyi istemiyorum.

Herkes farklı bir fikirle geliyor inanılmaz kafam karıştı. Tek amacım aldığım kart fiyatına değisin herhangi bir sıkıntıda iletişim kurabileceğim bir marka olsun. Aldığıma pişman olmak istemiyorum. Amacım ucuz markalara yönelmek değil sadece gereksiz yere aynı performansı verecek kartlar varken markalara para vermeyi istemiyorum.
Alfabetik sıralama o. O yuzden en ustte Asus var mesela o tierde. Her tierde alfabetik siralanmis.

1 yıla yakın bunu kullanıyorum memnunum o kadar hard bir kullanıcı sayılmam ama bana yetiyor bayağı https://www.vatanbilgisayar.com/msi...oc-12gb-gddr6x-192bit-dlss-3-ekran-karti.html
4070 Super alinmiyor. Ti Super aliniyor.
Ayrica 2K daha koyup Ti Super modelleri varken 31K 4070 Super'e mi verdiniz?

+10 seneden beri ürünlerini kullandım büyük bir sorun yaşamadım. Gaming OC dememin sebebi ise biraz daha iyi soğutma, güzel RGB, biraz malzeme kalitesi farkı ve en önemlisi ekstradan 1 yıl garantisi olmasi. Galax markası iyidir fakat ben açıkçası Gigabyte ve ASUS'tan daha iyi olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

4070 Ti tier list.
Eki Görüntüle 90463
Colorful umarım sesimi duyarsın bana biraz daha para verirsen senin GPU'nu SS tier yerine SSS tier yaparım.

Evet hocam ayni seyi dusunuyoruz.
Bence de XLR8 alsin. 4080 Super parasina yaklastikca F/P acisindan rezalete donuyor cunku.

Şimdi 4070 Ti PNY XLR8 modelinin incelemesine baktım. Ti süper ile aynı Board'u kullanacağını düşünerekten faz sayısı dikkatimi çekti. 3 kart arasındaki temel farklar. Galax 11 faz, PNY 9 faz ve Palit 12 faz. Palit ve PNY bellek olarak onsemi kullanıyor. Galax ise aoz. Yani Palit ve PNY daha iyi. Kalan özelliklerde bellek voltaj kontrolü, kullanılan bellek yongaları, GPU voltaj kontrolcüsü ve bellek voltaj kontrolcüleri 3 Kart'ta aynı. Hepsinde metal arka plaka var. Palit ve Galax'ta 8 ısı borusu varken PNY'de 7 tane ısı borusu var. Palit'te çift BIOS, Galax'ta ise 4.fan avantajı var. Soğutma olarak 3 kartta benzer sonuçlar vermiş PNY en sessiz çalışan. Galax 33.5 dB, Palit 35dB ve PNY 27.5 dB. PNY soğutma ve ses olarak gayet iyi iş çıkarmış. Tek yakındığım konu faz sayısının düşük olması. Cw çıkma ihtimali yüksek görünüyor. Ben rahatsız olduğum için bunu da eklemek istedim. Bazen yenilemeler oluyor ama Ti modeli bu şekilde. Mesela 4070 Ti ASUS TUF 11 faz iken, 4070 Ti süper ASUS TUF 10 Faz'dan oluşuyor. Adamlar yeni seri çıkarken aynı kartın malzeme kalitesini düşürmüşler.

Hocam PNY nin soğutmasına dil uzatmam ancak fiyat rakibi modeller iç kalite olarak daha üstün olabiliyor. Şu anki piyasada ya PNY EPİC yada Galax EX alınabilir. Colorful AX de çok tatlı duruyor ancak bunlara nazaran ne kadar iyi soğutuyor bilmiyorum.
(vrm listesi)
1728832975005.webp

Gigabyte çok fazla modeli var Windforce vb şekilde aynı kartın. Fiyat farkları da var kendi aralarında. Kararsız kaldım. Sizce Galax için stok beklemeli miyim yoksa Gigabyte ürünü alınır mı?
Gigabyte alınacaksa Windforce dan kesinlikle uzak dur yağmurlu havada bile su vermem o modele bu piyasada.
Alınacaksa Eagle ve Gaming OC olabilir ancak Galax EX, Gigabyte Eagle ile kapışıyor hatta fanları daha sessiz çalışıyor olması lazım.