Cw dediğiniz olay aynı model tüm kartlarda oluyor mu yoksa şansa mı bağlı bir de hiç karşılaşmadım çok rahatsız eder mi? Bir de PNY sessiz demişsiniz fiyatlara baktığımda taksitli aldığım için;
pny 35.489, 00TL.
palit 36.631, 81 TL.
gigabayte 36.429, 00TL.
Bu fiyatlara denk geliyor ve bunların arasından bildiğim tek marka Gigabyte ama markaya değil kaliteye para vermek istiyorum fiyatlar çok yakın hepsini de taksitle alabiliyorum.
Tüm kartlarda olur. Kullanılan malzeme kalitesine göre bu sesin bastırılma oranı değişir. Yani siz duymasanızda aslında vardır cw sesi. 100 FPS de olmaz 1000 FPS de olur illaki olur. Şansa bağlı en baba modelde bile bu sesin şiddeti yüksek çıkabilir. Tabii üst seviye modellerde daha iyi malzemeler kullanıldığı için bu sorun genelde olmaz. Özellikle 40 serisinde çok fazla şikayet gördüm. Daha yüksek faz sayısına sahip modellere yönelirseniz, cw çıkmaması açısından en iyi seçim olur. Kendimde ASUS Dual, MSI Gaming X ve şimdi de Galax sg kullanıyorum, 3 kartta da cw sorunu mevcut. En yüksek faz Galax'ta ki şansıma en az ses çıkaranda bu kart. Ardından MSI Gaming X geliyor faz sayısı Galax'ın bir altında ve ses ASUS'a göre daha az. Ve en çok cw sesi çıkartan ASUS en az faz sayısına sahip. Tam terside olabilir tabii şansa bağlı ama faz sayısı burada önem arz ediyor. Kulaklık takıyorsanız sorun olmaz, benim gibi hoparlör kullanıyorsanız rahatsız edeceğini düşünüyorum. Kasanın ve ekran kartının fan seside bu sesi bastırabilir. Karta bağlı değişecektir bu durum.