Şimdi 4070 Ti PNY XLR8 modelinin incelemesine baktım. Ti süper ile aynı Board'u kullanacağını düşünerekten faz sayısı dikkatimi çekti. 3 kart arasındaki temel farklar. Galax 11 faz, PNY 9 faz ve Palit 12 faz. Palit ve PNY bellek olarak onsemi kullanıyor. Galax ise aoz. Yani Palit ve PNY daha iyi. Kalan özelliklerde bellek voltaj kontrolü, kullanılan bellek yongaları, GPU voltaj kontrolcüsü ve bellek voltaj kontrolcüleri 3 Kart'ta aynı. Hepsinde metal arka plaka var. Palit ve Galax'ta 8 ısı borusu varken PNY'de 7 tane ısı borusu var. Palit'te çift BIOS, Galax'ta ise 4.fan avantajı var. Soğutma olarak 3 kartta benzer sonuçlar vermiş PNY en sessiz çalışan. Galax 33.5 dB, Palit 35dB ve PNY 27.5 dB. PNY soğutma ve ses olarak gayet iyi iş çıkarmış. Tek yakındığım konu faz sayısının düşük olması. Cw çıkma ihtimali yüksek görünüyor. Ben rahatsız olduğum için bunu da eklemek istedim. Bazen yenilemeler oluyor ama Ti modeli bu şekilde. Mesela 4070 Ti ASUS TUF 11 faz iken, 4070 Ti süper ASUS TUF 10 Faz'dan oluşuyor. Adamlar yeni seri çıkarken aynı kartın malzeme kalitesini düşürmüşler.
Çok teşekkür ederim bu kadar ayrıntılı bakarak cevap verdiğiniz için sizce hangisini almam benim için en iyisi olur? dediğim gibi tek isteğim destek ve performans konusunda sorun yaşamadan kullanmak istiyorum.

+10 seneden beri ürünlerini kullandım büyük bir sorun yaşamadım. Gaming OC dememin sebebi ise biraz daha iyi soğutma, güzel RGB, biraz malzeme kalitesi farkı ve en önemlisi ekstradan 1 yıl garantisi olmasi. Galax markası iyidir fakat ben açıkçası Gigabyte ve ASUS'tan daha iyi olduğunu düşünmüyorum.
Kaynak olmadan soylediklerinizi dikkate almam acikcasi. Ustteki arkadaslar en ince ayrintisina kadar belirtmis ama siz düz yorum yapmissiniz.

Dediğiniz model bu mu acaba

birde bu ürünu buldum çok ıyı sıcaklık değerleri var gibi görünüyor performans testlerinde sizce nasıl

Panther alinmaz o paraya. XLR8 alip gecin derim.

Kaynak olmadan soylediklerinizi dikkate almam acikcasi. Ustteki arkadaslar en ince ayrintisina kadar belirtmis ama siz düz yorum yapmissiniz.

Panther alinmaz o paraya. XLR8 alip gecin derim.
Kaynak benim 61 derece çalışıyor ve sessiz , klasik 4070, arasında devasa fark olacağını sanmam. Yakında 5080 almayı düşünüyorum zaten aynı marka aynı model.

Ve evet dedigi model o.
34'e XLR8 ya da butce zorlanmiyorsa 36.5'a GameRock almanizi oneriyoruz özetle.

Kaynak benim 61 derece çalışıyor ve sessiz .
Bu kartlarin hepsi zaten az cok benzer ozellikte ve benzer sicakliklar gosterir. Daha detayli bilgi vermeniz gerekiyor kaynak olmak icin...

Kaynak benim 61 derece çalışıyor ve sessiz .
Bu kartlarin hepsi zaten az cok benzer ozellikte ve benzer sicakliklar gosterir. Daha detayli bilgi vermeniz gerekiyor kaynak olmak icin...

Ve evet dedigi model o.
34'e XLR8 ya da butce zorlanmiyorsa 36.5'a GameRock almanizi oneriyoruz özetle.

Yukarıdaki arkadaşların attığı kaynakları okudum ve izledim zaten mesaj yazmadan önce, yukarıdaki kaynaklarda Gaming Oc'nin iyi bir model olduğunu gösteriyor . 4080 fiyatına satılan modellere göre bence fiyatı çokta şisik değil.

Dediğiniz model bu mu acaba?

Bir de bu ürünu buldum çok ıyı sıcaklık değerleri var gibi görünüyor performans testlerinde sizce nasıl.

Evet Palit GameRock modeli. Cw dert edilmiyorsa (cızırtı sesi) sisteme ve ekran kartına zararı yoktur, PNY'de düşünülebilir. Biraz kartlara baktıktan sonra bir tık GameRock'a yöneldim diyebilirim. İki kartıda takıp kullansanız aradaki farkı hissetmeyeceksiniz ama bilginiz olsun. Çünkü PNY de çöp bir kart değil soğutma ve ses olarak eşit sayılırlar. Hatta PNY bir tık daha sessiz. Palit 35k altındaydı stoklardan dolayı zamlanmış sanırım.

Yukarıdaki arkadaşların attığı kaynakları okudum ve izledim zaten mesaj yazmadan önce, yukarıdaki kaynaklarda gaming OC'nin iyi bir model olduğunu gösteriyor. 4080 fiyatına satılan modellere göre bence fiyatı çok da şisik değil.

Gigabyte gaming OC modeline baktım da en ucuz 39k civarında satılıyor. İçindeki GPU değişmeyeceğine göre 39K'yı kesinlikle hak etmiyor. Güzel kart ama fiyatını beğenmedim. Ki gaming OC 4070 Ti süper 10 faz, Palit ise 12 faz. Kalite artması gerekirken düşmüş. İki kartta aoz kullanmadığına göre ekstra artısını göremedim gaming OC'nin. İki kartta'da 8 ısı borusu, metal arka plaka ve çift BIOS bulunuyor hemen hemen denk kartlar GameRock ile. Aoz en çok bozulma oranına sahip drmos. Galax'ın birebir değişim garantili satmasının sebebi bu olmasa gerek. :unsure:

Son düzenleme:
Evet Palit GameRock modeli. Cw dert edilmiyorsa (cızırtı sesi) sisteme ve ekran kartına zararı yoktur, PNY'de düşünülebilir. Biraz kartlara baktıktan sonra bir tık GameRock'a yöneldim diyebilirim. İki kartıda takıp kullansanız aradaki farkı hissetmeyeceksiniz ama bilginiz olsun. Çünkü PNY de çöp bir kart değil soğutma ve ses olarak eşit sayılırlar. Hatta PNY bir tık daha sessiz. Palit 35k altındaydı stoklardan dolayı zamlanmış sanırım.
cw dediğiniz olay aynı model tüm kartlarda oluyor mu yoksa şansa mı bağlı birde hiç karşılaşmadım çok rahatsız eder mi? birde pny sessiz demişsiniz fiyatlara baktığımda taksitli aldığım için;

pny 35.489,00TL
palit 36.631,81 TL
gigabayte 36.429,00TL

bu fiyatlara denk geliyor ve bunların arasından bildiğim tek marka gigabyte ama markaya değil kaliteye para vermek istiyorum fiyatlar çok yakın hepsini de taksitle alabiliyorum.

cw dediğiniz olay aynı model tüm kartlarda oluyor mu yoksa şansa mı bağlı birde hiç karşılaşmadım çok rahatsız eder mi? birde pny sessiz demişsiniz fiyatlara baktığımda taksitli aldığım için;

pny 35.489,00TL
palit 36.631,81 TL
gigabayte 36.429,00TL

bu fiyatlara denk geliyor ve bunların arasından bildiğim tek marka gigabyte ama markaya değil kaliteye para vermek istiyorum fiyatlar çok yakın hepsini de taksitle alabiliyorum.
Taksitle alacagim demediginiz icin PNY'yi 34 baz aldik biz. Palit tercih edin. En mantıklı tercih şu an o taksitle dusunursek.