user44

Uzman
Merhaba birkaç aydır 5060 Ti ile uğraşmaktayım.

Eski sistem bilgilerim:
  • Ryzen 5 5600.
  • Palit Infinity 5060 Ti 16 GB.
  • MSI A520M a Pro.
  • Hikvision 32 GB 3200MHz CL 16.
  • MSI MAG A650bn PSU.
  • Agi 1TB gen 3 SSD 2000/1600

Güncel sistem bilgilerim:
  • Ryzen 5 8400F.
  • Palit Infinity RTX 5060 Ti 16 GB.
  • ASUS Prime B650M-R
  • Patriot Viper 16 GB 6000MHz CL 30.
  • MSI MAG A650bn PSU.
  • Agi 1TB gen 3 SSD 2000/1600

Yaşadığım sorun: Ekran kartını aldığım günden beri bütün oyunlarda yüksek FPS almama rağmen, anlık takılmalar ve frametime gecikmeleri yaşıyordum.

Bilindiği üzere NVIDIA'nın hatalı üretiminden etkilenen markalar, Palit, MSI, Zotac, INNO3D, ve founders modeller. Benim de elimdeki kart bozuktu sıfırı ile değişim yapıldı. Ryzen 5600 işlemcim bozuk çıktı sıfırı ile değiştirildi fakat sonuç değişmedi.

Bunun üzerine sistemi AM5 yaptım 8400F aldım ekran kartı zaten sıfır gelmişti. Aynı sorunlar devam etti Valorant, PUBG, Fortnite deli gibi takılmalar vardı FPS yüksek olmasına rağmen. 5060 Ti için bütün driverları denedim sonuç değişmedi. Sıcaklıklar gayet normaldi, BIOS'lar güncel, driverlar kurulu yazılımsal olarak ne yaptıysam çözüme varamadım. ReSize BAR, PBO, EXPO fark yaratmadılar. Windows 10-11 defalarca temiz kurulum Windows ayarları. Sistemde değişmeyen iki parça SSD ve PSU olduğu için PSU'yu servise verdim sonuç bekliyorum başka ne yapabilirim?

Anlam veremediğim konu ise 50 serisinde bir sürü konu, şikayet, driver sorunları olmasına rağmen, editörler YouTube videolarında 5060 Ti 5070 sistemler ile aynı oyunları nasıl sorunsuz oynadılar?

Son düzenleyen: Moderatör:
E bana nvidia sorunsuz, kafan rahat olsun istiyorsan nvidia seç, nvidia güvenli liman, nvidia olmasaydı rahatça ekran kartı kullanamazdık, nvidia varken asla başka bir şey almam, nvidia sürücü çıkarttığında kafam rahat güncelliyorum, sorunlarla boğuşmak istemiyorsanız nvidia alın gibi şeyler söylendi yalan mıydı şimdi hepsi? İronik şekilde yazmış olsamda tüm bu yazıları gördüm. Güvenli liman diye bir şey yoksa nereye yanaşacak biz bilgisayar severler?

Yapılabilecek çoğu şeyi yapmışsınız, aklıma herhangi bir çözüm yolu gelmedi. Bu yeni seri kartlarda ilginç bir yeterli gücü stabil çekememe sorunu var.

Son düzenleme:
E bana NVIDIA sorunsuz, kafan rahat olsun istiyorsan NVIDIA seç, NVIDIA güvenli liman, NVIDIA olmasaydı rahatça ekran kartı kullanamazdık, NVIDIA varken asla başka bir şey almam, NVIDIA sürücü çıkarttığında kafam rahat güncelliyorum, sorunlarla boğuşmak istemiyorsanız NVIDIA alın gibi şeyler söylendi yalan mıydı şimdi hepsi? İronik şekilde yazmış olsam da tüm bu yazıları gördüm. Güvenli liman diye bir şey yoksa nereye yanaşacak biz bilgisayar severler?

Yapılabilecek çoğu şeyi yapmışsınız, aklıma herhangi bir çözüm yolu gelmedi. Bu yeni seri kartlarda ilginç bir yeterli gücü stabil çekememe sorunu var.

Driver sorunu olduğunu kabul etmekten başka bir çözüm kalmadı değiştireceğim kartı büyük ihtimalle 5000 serisi her anlamda fiyasko gerçekten AMD'yi aratmadı driverlar.

Driver sorunu olduğunu kabul etmekten başka bir çözüm kalmadı değiştireceğim kartı büyük ihtimalle 5000 serisi her anlamda fiyasko gerçekten AMD'yi aratmadı driverlar.
Bu konuda ufak bir fikrim var ne kadar doğrudur emin değilim ama yinede belirtmek isterim. Anladığım kadarıyla iki marka'nın da yeni kartlarının sorunlu olma nedeni eski çıkan oyunların veya yeni olup, iyi optimize olamamış ve bu yüzden kaynakları iyi kullanamamış olmasından kaynaklanıyor. Driverlar ile bunu iyi seviyeye çekmeyi başaran kazanıyor ve şu an gördüğüm konulardan söyleyecek olursam iki markada birbirinden eksik durumda.

Stuttering sorunu bende de bazı oyunlarda var mesela GTA 5 de FSR açarsam düzeliyor yoksa sürekli dalgalanıyor ama bu genelde eski kendini güncellememiş oyunlarda yaşanıyor. Aynı şekilde R6'ya giriyorum süper stabil şekilde oynuyorum çünkü daha yeni DX12'ye geçti güncel durumda. Bu akşam iyice eski, yeni oyunları tek tek yükleyip karşılaştırma yapıp kafamda bu durumu netleştirip konu açacağım, bakalım sonuç nasıl olacak.

MSI Afterburner ile test yapar misin ekran karti kac watt cekiyor % kac kullaniyor bakalim ona gore bir caresine bakalim. Umarim guc kaynagi sorunlu degildir. Sürücü problemliyse bu herkeste olurdu.

Sürücü sorunu ise videolarda nasıl oyun oynadılar sistem topladılar bunu anlayamadım zaten güç kaynağım serviste şu an haber bekliyorum onun dışında SSD kaldı değişmeyen güç ve kullanımlar normal.

MSI Afterburner ile test yapar misin ekran karti kac watt cekiyor % kac kullaniyor bakalim ona gore bir caresine bakalim. Umarim guc kaynagi sorunlu degildir. Sürücü problemliyse bu herkeste olurdu.

LatencyMon ile baktığımda NVIDIA sürücüsü çok yüksek miktarda DPC gecikmesi yaratıyor.

Sürücü sorunu ise videolarda nasıl oyun oynadılar sistem topladılar bunu anlayamadım zaten güç kaynağım serviste şu an haber bekliyorum onun dışında SSD kaldı değişmeyen güç ve kullanımlar normal.

LatencyMon ile baktığımda NVIDIA sürücüsü çok yüksek miktarda DPC gecikmesi yaratıyor.
O halde bekleyelim.