Bütçe
55.000 TL
@Ozi2658 Şu sistemi tavsiye ederim. Özelleştirdim ve peşin fiyata üç taksit var.

Özelleştirilmiş haliyle 58.000 lira fiyatı var. Gaming.gen’de de taksit farkı koyulunca aşağı yukarı buraya geliyor. Daha düşük fiyat istersen işlemciyi 7600 veya 7500F’e düşürebilirsin.
Vallahi alkışlıyorum sizleri hocam tarafsız olmayı bilemiyorlar ya NVIDIA ya AMD fanboyluğu var bu işi tarafsız objektif bir şekilde hangisi daha çok performans verecekse onu önermek gerekir, önceden bu forumda NVIDIA AMD fanboyluğu yoktu ne oldu anlamadım.

Vallahi alkışlıyorum sizleri hocam tarafsız olmayı bilemiyorlar ya NVIDIA ya AMD fanboyluğu var bu işi tarafsız objektif bir şekilde hangisi daha çok performans verecekse onu önermek gerekir, önceden bu forumda NVIDIA AMD fanboyluğu yoktu ne oldu anlamadım.
Millet tartışmaya yer arıyor işte. Mantıklı gördüğünü al geç, çöp muamelesi yapmaya gerek yok…

@Ozi2658 Şu sistemi tavsiye ederim. Özelleştirdim ve peşin fiyata üç taksit var.

Özelleştirilmiş haliyle 58.000 lira fiyatı var. Gaming.gen'de de taksit farkı koyulunca aşağı yukarı buraya geliyor. Daha düşük fiyat istersen işlemciyi 7600 veya 7500F'e düşürebilirsin.

Hocam sağ olun bunu düşünebilirim hatte gaming gecesine bu tarz hazır sistemler düşüyor mu? Veya oradan tek tek en azıjdan 1-2 parça alsam öbürlerini de normal fiysts toplayınca ortalama aynı fiysta denk geliyor zaten en azından birkaç şeyi uyguna alıp öbürlerini zaten hemen hemen aynı fiysts denk geliyor en azıjdan birkaç bin TL daha ucuza alınabilir.

Açıkçası NVIDIA'yı yazılımsal açıdan daha çok seviyorum. Shadowplay'i bunun içine katıyorum.

Ancak, piyasada iki kart arasında 9.000 lira fark var. Çoğu oyunda performanslar kafa kafaya. Birkaç oyunda 9070 XT'nin çok net üstünlüğü var. Bu demek değil ki 9070 XT daha iyi bir kart. Şahsen aynı fiyatta olsalar NVIDIA tarafını tavsiye ederim.

Ama hak ettiğinden fazlasını vermek saçmalık. 42 bin lira fena para. Bu ekran kartını sıfır şekilde iyi bir satıcıdan(varsayıyorum) alıyorsunuz zaten. 14 gün iadesi, 24 ay garantisi oluyor. Bir problem yaşadığınızda mal sahibi olarak değişim hakkınız var yani, şu korku neden bilmem. Geldiğinde testlerini yaparsınız olur biter. AMD tarafında kullandığım üç kartta da hiç sorun yaşamadım.

1755616482220.webp

1755615838363.webp

Kaynak: www.youtube.com/watch?v=Rnc7uHs1tnw
(9070 XT'nin güçlü tarafını göstermek için üstün olduğu RDR2'yi seçtim. Cyberpunk RT gibi teknolojilerde NVIDIA tarafı daha iyi performans veriyor.)

Hocam sağ olun bunu düşünebilirim hatte gaming gecesine bu tarz hazır sistemler düşüyor mu? Veya oradan tek tek en azıjdan 1-2 parça alsam öbürlerini de normal fiysts toplayınca ortalama aynı fiysta denk geliyor zaten en azından birkaç şeyi uyguna alıp öbürlerini zaten hemen hemen aynı fiysts denk geliyor en azıjdan birkaç bin TL daha ucuza alınabilir.
Gaming Gecesi'nde tavsiye sistemlerde de indirimler oluyor ve yine üç taksit imkanı var. Cuma akşamına pek bir şey kalmadı, bekleseniz daha iyi olur.

Son düzenleme:

Özelleştirilmiş haliyle 58.000 lira fiyatı var. Gaming.gen’de de taksit farkı koyulunca aşağı yukarı buraya geliyor. Daha düşük fiyat istersen işlemciyi 7600 veya 7500F’e düşürebilirsin.

@heart like a grave 'nin attığı link bende açılmadığı için tekrar öneride bulunmak istedim.

Açıkçası NVIDIA'yı yazılımsal açıdan daha çok seviyorum. Shadow Play'i bunun içine katıyorum.

Ancak, piyasada iki kart arasında 9.000 lira fark var. Çoğu oyunda performanslar kafa kafaya. Birkaç oyunda 9070 XT'nin çok net üstünlüğü var. Bu demek değil ki 9070 XT daha iyi bir kart. Şahsen aynı fiyatta olsalar NVIDIA tarafını tavsiye ederim.

Ama hak ettiğinden fazlasını vermek saçmalık. 42 bin lira fena para. Bu ekran kartını sıfır şekilde iyi bir satıcıdan(varsayıyorum) alıyorsunuz zaten. 14 gün iadesi, 24 ay garantisi oluyor. Bir problem yaşadığınızda mal sahibi olarak değişim hakkınız var yani, şu korku neden bilmem. Geldiğinde testlerini yaparsınız olur biter. AMD tarafında kullandığım üç kartta da hiç sorun yaşamadım.

Hocam kartı gelir gelmez neyde test etmeliyim? Test ettikten sonra %90 ileri dönük sorun yaşamayacağımı anlayabileceğim test var mı?

Hocam kartı gelir gelmez neyde test etmeliyim? Test ettikten sonra %90 ileri dönük sorun yaşamayacağımı anlayabileceğim test var mı?
Furmark, 3DMark, GPU-Z ile test edebilirsiniz.

Açıkçası ileriye dönük sorun yaşayıp yaşamayacağınız tamamen şans işi. Bir bakmışsınız gelen driver sorunlu, bir bakmışsınız kart durduk yere bozulmuş. Ve hatta hiçbir şey olmayabilir.

FurMark, 3DMark, GPU-Z ile test edebilirsiniz.

Açıkçası ileriye dönük sorun yaşayıp yaşamayacağınız tamamen şans işi. Bir bakmışsınız gelen driver sorunlu, bir bakmışsınız kart durduk yere bozulmuş. Ve hatta hiçbir şey olmayabilir.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Merhaba 9070XT'li sistemi aldınız mı? Memnun musunuz? Birkaç ay içinde bende 9070XT'li bir sistem toplamayı düşünüyorum

Hocam alalı 3 gün oldu sistemde 3 gündür sağlam 7-8 saat oyun oynuyorum bir sorun yok. Arada oynadığım oyunda FPS düşmesi oluyor ama oyun kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yani şu an AMD beni üzmedi. Gayet memnunum sistemimden Valorant Dead by day light ve RDR 2 test ettim sistemde ama ağırlıklı olarak Dead by day light oynuyprum3 gündür :D işlemci/ekran kartı/psu testini de yaptım sorun yok gibi gözüküyor

Sistem özelliklerim:
9070XT
7800X3D
B650M-R anakart
Lexar Thor OC 32 GB RAM
NM790 1TB SSD
Enarmax 240mm sıvı soğutma
FSP CMT 318 kasa (hazır içinde gelen 750W güç kaynağı)
Ben bu sistemi oyun oynamak için aldım. Render tarzı konularda nasıldır tam bir yorum yapamam.

Tam bu sistem benzeri arıyorsan ben Gaming.Gen.TR'den PC hocası GG 15 sisteminin 9700X olan işlemcisini 780X3D ile değişitrdim.