ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba, çok değişik bir duygu ve çaresizlikle bu konuyu oluşturmak istedim. Yaklaşık 1.5-2 yıldır Valorant oynuyorum. Daha önce FPS oyunları geçmişim oldu. 5-6 ay ara verip tekrar başladım. Bir sorun canımı çok sıkıyor ve çözüm aramak için sizlere danışmak istiyorum.

Oyunum çamur gibi ve gecikmeler mevcut, anlık droplar, takılmalar oluyor ve mermilerim abuk sabuk yerlere gidiyor. Artık Riot bilerek öldürtmek için uğraşıyormuş gibi hissediyorum. Aimlabs’te 130k skorum var, düzenli olarak aim çalışıyorum. BenQ 540Hz monitörüm var, 600 FPS üzeri alıyorum. 32 GB 6000 MHz RAM kullanıyorum.

Birçok mouse kullandım, tüm sürücülerim güncel. Temiz kurulum defalarca yaptım, farklı işletim sistemleri denedim (ReviOS, Atlas OS, NVIDIA default). Ayar yaptım, EXPO açık/kapalı denedim, ReSize BAR açtım kapattım, birçok BIOS sürümü denedim. 3-4 tane farklı mouse denedim, USB slotlarını değiştirdim, akım korumalı priz aldım. Donanım hızlandırmalı GPU açıp kapattım, SVM açıp kapattım, işlemci ve grafik kartını devre dışı bırakıp denedim. EXPO 1-2, XMP, nihai performans, yüksek performans her şeyi denedim.Yine de oyunumda gecikme var. Oyun sırasında işlemci bir anda yükselip tekrar normale dönüyor. Lütfen yardım eder misiniz?

RTX 5070 kullanıyorum (önceden 3080 kullanıyordum, aynı sorun onda da vardı). Kolsuz değilim, peek rank’ım Immortal 3. Şu an güncel olarak Yüce 3-Immortal arasıyım. Peek atsam ölüyorum, cross koysam ölüyorum. İnanılmaz bir gecikme var mış gibi hissediyorum. W peek atmamaya özen gösteriyorum ama yine de sorun devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el bulsam bir Bursa taraflarında.

Vatan gece indirimleri başlamış yine bakabilirsin. Bak bu kart bu fiyata olur.

@ggbye Buradan bakabilirsin, B840 ve A620 çipset harici her şey uygun sana şu anda, bu ikisinden uzak dur. B650-B850-X670-X870 uygundur ama B850 üzeri israf olur, faydası olmaz.

@LH44 Bu kart bu fiyata da olabilir:

Anakart alırımda şimdi takması falan sıkıntı bilgisayarcıya gidiyoruz 1-2K fiyat cıkarıyor.
Sorunun ne kaynaklı onu bulamadık ilk etapta, bir de Valorant harici başka oyunlarda var mı bu durum, CS-BF1-BF6 artık ne olursa FPS tabanlı.

VRM Sıcaklıkları Valorant'ta kaç derece, acaba VRM throtle mi yiyorsun diyeceğim ama o da çok olası değil 7800x3D için, Valorant'ta da bu tarz drop sıkıntıları yaşayanlar oldu. Driver kaynaklı falan değil her şeyi denedim demiştin. RAM mevzusunu bir bu şekilde dene, olmazsa bilmiyorum.

@SunseTTime teşrif edip müdahale etmesi gerekebilir. O da tüm parçaları değişti ancak çözebildi bu sorunu.

Bu Micron olmalı, sistemde 2 sorun var, 1.si A620, 2.si ise Micron. Bu ikisinden kurtulduğun anda bence sorunların çözülür. B650M-R + 6000 CL30 2x16 kit mesela @ggbye Micron problematik gördüğün üzere.
Micron bende niye bu kadar problem yapmadı acaba. Crucial Pro 5600 CL46 varken bile gecikme vs sorunu yoktu bende. Bende aktif olarak Valorant oynuyorum, olsaydı farkederdim, drop falan da yemedim asla. Tabii CL30 6200 yapınca %1,%0.1 ve genel fps/stabilite arttı, her türlü faydası oldu.

Micron bende niye bu kadar problem yapmadı acaba. Crucial Pro 5600 CL46 varken bile gecikme vs sorunu yoktu bende. Bende aktif olarak Valorant oynuyorum, olsaydı farkederdim, drop falan da yemedim asla. Tabii CL30 6200 yapınca %1,%0.1 ve genel fps/stabilite arttı, her türlü faydası oldu.
Valo oyuncusu değilim, eğer sen anlıyorsan daha iyi yardımcı olabilirsin, bu kartta VRM heatsink vesaire mevcut değil ama PBO enabled iken problem yapmaması lazım yine de, 7800x3D'den bahsediyoruz sonuçta, 9950x değil. @prime

Anakart alırımda şimdi takması falan sıkıntı bilgisayarcıya gidiyoruz 1-2K fiyat cıkarıyor.
Böyle bir dener misin oynadığın oyunlarda, bir de RAM Test yazılımı atacağım, programı açtıktan sonra Memory kısmına Auto bas, max errors kısmına 1 yaz ve testi start diyerek başlat. Belli bir müddet etsin, HWiNFO yazılımından sensörler kısmını açıp CPU ve RAM sıcaklarını SS atarsan inceleyeceğim test anında. @ggbye

PBO dediğin ayarları yaptım daha çok drop atmaya basladı.
Yazılım ile test eder misin, stabiliteye bakalım linki bıraktım, Memory auto , max erors 1 deyip başlat testi. HWiNFO yazılımdan SS leri atarsan bakacağım sensör kısmından.

Bahsettiğim konu aslında VRM Throtle değil de, heatsink yok VRM fazla ısınıyorsa anakart BIOS kaynaklı bu tarz sıkıntılar yapabiliyor, bilemiyorum o yüzden incelemek lazım. Test anında sensörleri atarsan bakalım. Bir de OCCT CPU+RAM Large+Extreme test yaparsan o da iyi olur.

Aslında 100 dereceye kadar problem yok throtle falan yapmaması lazım, giriş seviye kartlarda BIOS kaynaklı böyle sorunlar var, belki o problemi yaşıyor olabilirsin.

Esasen VRM Throtle mevzusu 9950x takarsın 100 dereceye vurdurursun orada net ortaya çıkar, ama gel gör ki belli watt sıcaklık değerinin üstünde güç kısıyor bu kartların BIOS'ları.

Hangi ayarları yapmıştın, PBO Advanced PBO Limits-Motherboard All core-15 verdiğinde aslında atmaması lazım. Test ediyorsan SS paylaşır mısın güncel ayarlarda, geri kalan ayarları uygulayabildin mi @ggbye

Yazılım ile test eder misin, stabiliteye bakalım linki bıraktım, Memory Auto, Max erors 1 deyip başlat testi. HWiNFO yazılımdan SSleri atarsan bakacağım sensör kısmından.

Bahsettiğim konu aslında VRM throtle değil de, heatsink yok VRM fazla ısınıyorsa anakart BIOS kaynaklı bu tarz sıkıntılar yapabiliyor, bilemiyorum o yüzden incelemek lazım. Test anında sensörleri atarsan bakalım. Bir de OCCT CPU+RAM large+Extreme test yaparsan o da iyi olur.

Aslında 100 dereceye kadar problem yok throtle falan yapmaması lazım, giriş seviye kartlarda BIOS kaynaklı böyle sorunlar var, belki o problemi yaşıyor olabilirsin.

Esasen VRM throtle mevzusu 9950X takarsın 100 dereceye vurdurursun orada net ortaya çıkar ama gel gör ki belli watt sıcaklık değerinin üstünde güç kısıyor bu kartların BIOS'ları.

Hangi ayarları yapmıştın, PBO Advanced PBO limits-motherboard all CORE-15 verdiğinde aslında atmaması lazım. Test ediyorsan SS paylaşır mısın güncel ayarlarda, geri kalan ayarları uygulayabildin mi @ggbye
Negative 15 PBO Advanced PBO limits-motherboard all Core bu ayarlarda daha cok droplar yedim. Yemediğim droplar takılmalar olusmaya basladı.