Bütçe
36000
Konu sahibi kararını verdi zaten. 5070 alacak hatta belki sipariş vermiştir bile. Ama bazı NVIDIA fanboyları sağ olsun onlara laf anlatmakla uğraşıyoruz hala. 5070'in kazanamayacağını anlayınca konuyu 5070 Ti'a çıkardılar. :D

NVIDIA fanboylarına laf anlatılmaz boşuna uğraşma hocam :D

Kardeş okuduğunu anlama yetin yok sanırım. Hani konu başlığını da mı okumadın nasıl girdin konuya? 5070 Ti ve 9070 XT yapmıyoruz çok bilgili alim kardeşim. 5070 vs 9070 XT diyoruz.
Ben senin kardesin degilim. Konuda daha once mesajim var. Orada da 5070 in alinmamasi, bu fiyatlar ile 5070 Ti alinmasi gerekliligini yazdim zaten. Senin mesajlarini da takip etmek zorunda degilim, senin benimkileri olmadigin gibi. Boyle anlamsiz alintilar yapmani da onemsemiyorum. Herkesin fikri kendine. Tabii mantikli dusunebildigi surece.

Fanboyluk değil ama gerçekten mantıklı olan seçimi öneriyoruz. Şu anda 9070XT hem YAZILIMSAL hem de DONANIMSAL olarak NV rakiplerinden çok daha iyi durumda.

AMD fanboyları vs NVIDIA fanboylarına dönmüş konu.
Bilgisayarı sadece oyun oynamak, internette gezinmek ve benzeri işler için kullanacaksan 9070 XT en iyi tercih.
Ama ben render alıyorum, 3D modelleme ve/veya yazılımsal vb. profesyonel işler için kullanacağım diyorsan bu durumda en iyi tercih 5070. İkisini bir yapacağım (hem oyun hem render) diyorsan gene 5070. Bu kadar basit.
Konudaki ortam aynı böyle bu arada:
images (1) (10).webp

Son düzenleme:
AMD fanboyları vs NVIDIA fanboylarına dönmüş konu.
Kendi adıma konuşuyorum, hiçbir markanın fanboyu değilim. Sadece körü körüne NVIDIA savunanlara karşı olduğum için AMD fanboyuymuş gibi görünmüş olabilirim. Ama çoğu konuda AMD yerine NVIDIA öneriyorum zaten. İnsanlar bir gram bilgileri olmadığı konularda, sadece marka ismine bakıp "aga NVIDIA al müthiş, knk Intel al garanti olsun, AMD al VRAM'e doy" gibi boş boş konuşuyorlar. İnsan da görünce tepkisiz kalamıyor.

Bazı oyunlarda bayağı FPS farkı var, eğer oyun haricinde render vs. gibi işlerle uğraşıyorsanız 5070 ama sadece oyun oynayacaksanız 9070 XT daha mantıklı olabilir.

Ama benim önerim bütçeyi 41 bin TL'ye kadar artırıp 5070 Ti almanız yönünde olur.

Meraktan soruyorum, çarşamba günü kart 41 bin TL miydi? Şu an 51 bin TL. Bu kadar kısa sürede mi bu kadar uçtu anlayamadım.

Fanboyluk değil ama gerçekten mantıklı olan seçimi öneriyoruz. Şu anda 9070XT hem YAZILIMSAL hem de DONANIMSAL olarak NV rakiplerinden çok daha iyi durumda.

Bende 9070XT almak isterim fakat FPS tarzı oyunlarda NVIDIA daha iyi iş yapıyor. Keşke AMD tarafından da böyle şeyler görsek. Bildiğim kadarıyla NVIDIA'da reflex ayarı kapalıyken bile AMD'den daha düşük bir gecikmeye sahip oluyorsun. NVIDIA iyice fiyatları yükseltmişken AMD bu boşluğu dolduracak gibi duruyor, 9070XT çok iyi kart fakat dediğim gibi FPS oyunları için bana göre iyi değil. Siz ne düşünüyorsunuz?

Gigabyte eagle sff RTX 5070 daha çok ısınır Max 76 derece ve işlemciyi çoşturur (3-5 derece+) (3 fan ve metal backplate rağmen) Elden Ring RT Ultra 2K 3 4 sn takılır fanlar gürültülüdür ve saf güçte daha az FPS verir Sapphhire RX 9070' göre(Max sıcaklık 66) iki kartıda sırayla not ala ala denedim kazana asla RTX 5070 değil ki RX 1025 TL daha ucuza alınmışken hiç bile.