RTX 5080 sistemde oyunlarda çökme sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lordeux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 41
  • Etiketler Etiketler
    oyunlar

lordeux

Uzman
Arkadaşlar, RTX 5080 TUF Gaming ekran kartım var, 1 yıl sorunsuz kullandım ancak 3-4 aydır ara ara bazı sıkıntılar olmaya başladı. Hep geçici çözümler bulabildim. Power testlerinde, GPU testlerinde hiçbir sıkıntı gözükmüyor ancak oyunlar HAGS açıkken çöküyor; kapatınca da istediğim ayarlarda oynayamıyorum. Yapay zekaya sorduğumda, Windows ve NVIDIA yazılım çakışması olduğunu söyledi. DDU ile sıfırlama yaptım ancak o da yarar sağlamadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

NVIDIA'nın stüdyo sürücülerini deneyebilirsiniz sürücü kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız, daha stabil olur. Ayrıca tüm sistem özelliklerinizi yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz, sorun PSU kaynaklı da olabilir mesela. Testlerde sorun olmasa da oyunlarda ani güç değişimleri yüzünden böyle sorunlar yaşanabiliyor. Ayrıca hangi oyunlarda yaşıyorsunuz bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Reddit'te aynı HAGS çökmesini yaşayanlarda görmüştüm, stres testinden geçip HAGS açıkken patlaması genelde anlık voltaj sıçramasından oluyor. TUF kartlar fabrika çıkışlı OC ile geldiği için HAGS devreye girince kararsızlık yapıyor.

Orada çoğu kişi çözümü MSI Afterburner üzerinden çekirdek hızını eksi 50 MHz kısmakta bulmuştu. İlk bunu dene, düzelmezse BIOS'tan PCI-e ayarını otodan çıkarıp elle gen 4 veya gen 5 yap. Bence frekansı azıcık kısınca sorun çözülecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…