RTX 5090 alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Krmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 633
  • Etiketler Etiketler
    5090

Krmm

Üstün
- 4K monitör kullandığım için uzun vadede üzmeyecek bir ekran kartı almak istiyorum.

- PC'yi sadece oyun amaçlı kullanıyorum. Render, edit gibi işlerim yok.

- DLSS, MFG gibi teknolojileri duruma göre kullanan biriyim. İlla 4K Native oynama gibi derdim yok.

5090 açıkçası bütçemi aşan bir kart. Fakat birkaç ay birikim yaparak alabilirim problem değil. 2.seçenek olarak 5080 Super'i de bekleyebilirim.

Sizce en doğru tercih ne olur benim için?

4000 serisi işinizi görmez mi? Sadece oyun oynayacaksanız 5090'a servet gömmek bana pek mantıklı gelmedi.
4070 Tİ kullanıyorum şuan. Fakat tam olarak 4K kartı değil bu hocam. O yüzden değiştirmek istemiştim.

4070 Tİ kullanıyorum şuan. Fakat tam olarak 4K kartı değil bu hocam. O yüzden değiştirmek istemiştim.
Tabii ki orası öyle. İlle de 4K oyun oynayacağım ve ileriye dönük uğraşmayayım derseniz 5000 serisi tercih edilebilir ama bütçenizi zorlayacak ve elde edeceğiniz zevk pek de artmayacak, en azından ben şu aşamada acele etmezdim. NVIDIA'nın hamleleri hiç belli olmaz, 5090 yerine daha F/P bir kart gelir ve pişman olursunuz

Tekrardan merhaba hocam diğer forumdada dediğim gibi 5080 dediğiniz kriterleri rahat karşılar ama fiyatının hakkını verirse 5080 Super onun içinde çıkmasını beklemelisiniz.

Şimdi şöyle. Ben 4K'yı 4070 ile oynuyorum. RT açmadığında yetiyor. Zaten RT açınca çoğu oyunda DLSS ve FG olmadan 5090 dahi cortlayabiliyor.

5080 alabilirsiniz. 5090'ı ben oyun için gereksiz görüyorum.

5080 Super meselesine gelince; sadece VRAM artarsa 20 GB, kas gücü çok artmazsa çok mantıklı bir kart olmayacaktır açıkçası. Sadece 5080 S'in fiyatı iyi olursa alınabilir. Ben 6000 serisini bekleyeceğim. 4070 ile 6000 serisine kadar DLSS P + FG ile idare ederim. 12 GB yetersiz gelmiyor 8-11 GB arası VRAM kullanılıyor.

@Krmm

4000 serisi işinizi görmez mi? Sadece oyun oynayacaksanız 5090'a servet gömmek bana pek mantıklı gelmedi.
5080s bekleyin derim. Render vs almayacaksınız anladığım kadarıyla.
Tekrardan merhaba hocam diğer forumdada dediğim gibi 5080 dediğiniz kriterleri rahat karşılar ama fiyatının hakkını verirse 5080 Super onun içinde çıkmasını beklemelisiniz.
4K ve üzeri oynama isteğiniz varsa alınabilir.
RTX 5080 oyun için daha mantıklı.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepinize. Tek tek sormak yerine topluca hepinize bir sorum daha olacaktı.

Verdiğiniz fikirler doğrultusunda 5090 yerine 5080 süper daha mantıklı geldi. Peki sizce kaç watt psu almalıyım ? Bu konuda biraz kafam karışık. işlemci olarak 9800x3d kullanacam. 100 watt civarı çekecek. 5080 süper kaç watt çekecek bilmiyorum. 400 falan desek toplamda 500 watt güç çekecek. Anakart üstündeki diğer bileşenler de 100 çekse totalde 600 watt güç çekmiş olacak sistem. Normalde 1200 watt almayı planlıyordum. Fakat 1000 watt alsam daha mı mantıklı olur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…