Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Değerlerinde sıkıntı yok, ulaşması gereken değerlere rahat ulaşıyor. Sıcaklık değerlerinde iyi ama tavsiyem 10dk test edin.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Fan eğrisi yapmana çok gerek var mı hotspot sıcaklığın 90 derece üstüne çıkmıyorsa fan ayarını kapatmanı eğer 95 derece üzerine çıkıyorsa termal bakım yapmanı tavsiye ederim. Genel olarak overclock yapılamadığı takdirde fan ayarını yapılmasını pek tavsiye etmiyorum. Çünkü ekran kartı üreticisi eğer çok kötü bir kasaya veya Adana gibi bir yerde oturmuyorsan belirli bir sıcaklıkta kalması için fan devri ayarlıyor zaten sen bunu override edip yani fan eğrisini değiştiriyorsun. Yapılamaz değil yapılabilir tabii ki de bu benim görüşüm kimisi için düşük sıcaklık yüksek fan devrinden daha önemli olabilir.
Hotspot 85'i buluyor böyle hocam. Sesi azaldı evet ama hotspot sıcaklık değeri fazla olmaz mı? Normal midir? Böyle mi bırakmalıyım.
Eki Görüntüle 183018
Bu sıcaklık normal standartlarda. Bu şekilde kullanılabilir.
Fan eğrisi yapmana çok gerek var mı hotspot sıcaklığın 90 derece üstüne çıkmıyorsa fan ayarını kapatmanı eğer 95 derece üzerine çıkıyorsa termal bakım yapmanı tavsiye ederim. Genel olarak overclock yapılamadığı takdirde fan ayarını yapılmasını pek tavsiye etmiyorum. Çünkü ekran kartı üreticisi eğer çok kötü bir kasaya veya Adana gibi bir yerde oturmuyorsan belirli bir sıcaklıkta kalması için fan devri ayarlıyor zaten sen bunu override edip yani fan eğrisini değiştiriyorsun. Yapılamaz değil yapılabilir tabii ki de bu benim görüşüm kimisi için düşük sıcaklık yüksek fan devrinden daha önemli olabilir.
Hocam 2500RPM de biraz fazla yani.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
@Ehwenisher bende hiç ellemesin diyorum zaten fabrika çıkışı ekran kartı üreticisi sen fan ayarı yapmasanda belirli bir fan ayarı belirliyor. Maksimum şu RPM maksimum hotspot sıcaklığına göre hiçbir şey yapmasanda belirleniyor.
@Ehwenisher bende hiç ellemesin diyorum zaten fabrika çıkışı ekran kartı üreticisi sen fan ayarı yapmasanda belirli bir fan ayarı belirliyor. Maksimum şu RPM maksimum hotspot sıcaklığına göre hiçbir şey yapmasanda belirleniyor.
Haklısınız. Eğer stok ayarlarda bu eğriye ulaşmıyorsa sorun değil ama ulaşıyorsa bu ayarlarda kalmasını tavsiye ederim.
Bakımları yeni yapıldı hocam,Fan eğrisi yapmana çok gerek var mı hotspot sıcaklığın 90 derece üstüne çıkmıyorsa fan ayarını kapatmanı eğer 95 derece üzerine çıkıyorsa termal bakım yapmanı tavsiye ederim. Genel olarak overclock yapılamadığı takdirde fan ayarını yapılmasını pek tavsiye etmiyorum. Çünkü ekran kartı üreticisi eğer çok kötü bir kasaya veya Adana gibi bir yerde oturmuyorsan belirli bir sıcaklıkta kalması için fan devri ayarlıyor zaten sen bunu override edip yani fan eğrisini değiştiriyorsun. Yapılamaz değil yapılabilir tabii ki de bu benim görüşüm kimisi için düşük sıcaklık yüksek fan devrinden daha önemli olabilir.
Haklısınız. Eğer stok ayarlarda bu eğriye ulaşmıyorsa sorun değil ama ulaşıyorsa bu ayarlarda kalmasını tavsiye ederim.
Hocam stok ayarlarda bayağı bi ses azaldı ama sıcaklıklar doğal olarak arttı. Şu 53 yazan maks fan hızını azıcık arttırsam mı acaba ?@Ehwenisher bende hiç ellemesin diyorum zaten fabrika çıkışı ekran kartı üreticisi sen fan ayarı yapmasanda belirli bir fan ayarı belirliyor. Maksimum şu RPM maksimum hotspot sıcaklığına göre hiçbir şey yapmasanda belirleniyor.
Bakımları yeni yapıldı hocam,
Hocam stok ayarlarda bayağı bi ses azaldı ama sıcaklıklar doğal olarak arttı. Şu 53 yazan maks fan hızını azıcık arttırsam mı acaba ?
![]()
Ama değerler bayağı yükseldi malesef.
Bakımları yeni yapıldı hocam,
Hocam stok ayarlarda bayağı bir ses azaldı ama sıcaklıklar doğal olarak arttı. Şu 53 yazan maksimum fan hızını azıcık arttırsam mı acaba?
Eki Görüntüle 183020
Minimal düzeyde arttırabilirsiniz.
altta ki bardan ayarlamama rağmen değişmedi malesef...
Teste baştan mı başlasam acaba
Altta ki bardan ayarlamama rağmen değişmedi maalesef...
Teste baştan mı başlasam acaba.
Eki Görüntüle 183028
Gelişmiş olarak ayarlayın hocam. Fanı Max %58 olarak ayarlayın alttakileri de beşer beşer düşürün hocam.
Gelişmiş olarak ayarlayın hocam. Fanı Max %58 olarak ayarlayın alttakileri de beşer beşer düşürün hocam.
Bu değerler nasıl peki hocam ?
Bu da iyi. Bir de oyunlarda deneyin.
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-