Sn. arkadaşlar hala atladığınız bir şey var; Nvidia getirdiği teknolojileri sadece yazılımsal olarak getirmiyor bunun yanında donanım desteklemesi de yapıyor. Nvidia'nın kullandığı "Tensor" çekirdeklerinin şu an için rakibi yok. Hadi eski kartlara DLSS 3 + FG getirsin -bunu ben de isterim- ama Tensor çekirdekleri farkı ne olacak? Bunu hiç kimse düşünmüyor. Bunu da geçelim sürekli ağızlardan düşmeyen "kas gücü" meselesi var (arada dünyalar kadar fark oynasa yüreğim gam yemeyecek ama arada yerine göre ortaya çıkan 10-15 fps fark devasa fark olarak kabul ediliyor). Sn. arkadaşlar iyi güzel de herhangi bir AMD kartı ile "path tracing ya da ray tracing" açınca Nvidia kartlarla aralarında oluşan devasa farkı neden görmezden gelmeye devam ediyorsunuz? Bunu da bir kas gücü ölçütü olarak kabul etmemenizi hala anlamıyorum. Ve kimse kusura bakmasın ama AMD erkan kartlarının sorunlarının bittiğini söylemenize şaşıp kalıyorum. Milleti yıldıran "wattman" hatası sözde 6000 serisi ile azaldı veya bitmişti ama ne hikmetse 7000 serisinde de görülmeye başladı. Bunun yanında TP forumunda AMD bir ekran kartı sürücüsü çıkardığında, millet konu açıp "xxxx sürümü deneyen oldu mu?" diye sormasına ne diyeceğiz? Hala daha sürücülerde bile sorun çıkartan bir firmaya "öyle bir şey yok, sorunsuzdur" demenizi anlayamıyorum. Elbette, ben de AMD'nin iyi işler başardığını görmek istiyorum. Çünkü rekabet bizlere yarar. Fakat şu an hiçte böyle bir durum söz konusu değil hatta aralarında hala daha -benim gözümde- dağlar kadar farklar var. FSR 3 duyurulduğunda herkes mutlu olmuştu. Ama ne hikmetse FSR 3'ü düzgünce duyurmayı bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Daha ne saymam gerekiyor? Sürekli "sen hangi AMD ekran kartını" kullandın demekle bir yere varamazsınız, ister kabul edin ister etmeyin bu firmada sorunlar bitmedi ve bitecek gibi gözükmüyor. 8000 ve 5000 serileri geliyor ama hala daha AMD'den umutlu değilim. Nvidia'dan beklediğim "yeni vram sıkıştırma algoritması" ortaya çıkarsa o zaman Nvidia'nın hiç rakibi olmayacak gibi duruyor. Son olarak hem AMD hem de Nvidia'da beğendiğim ve beğenmediğim şeyler mevcut. Kimse kusura bakmasın tonla para harcadığım üründen habire sorun çekeceksem ya da çözmek için forum forum dolaşacaksam orada ki mühendisler ne işe yarıyor diye sorma hakkım olur ve böyle olacaksa da oraya bir kuruş parada vermem. Ben tüketiciyim kardeşim, o sattığın ürünü de düzgün yapacaksın ve ürüne verdiğin yazılım desteğini de düzgün vereceksin, bu kadar.

11 yıllık kart farkındasındır umarım. Birisi de daha 2 yıllık bile değil. O aralıkta sence eli armut mu topladı AMD'nin ? Antika kartlar kullanıp AMD'ye sallıyorsunuz yahu.
Yoo şu an masaustu sistemim yok. Kullanmiyorum herhangi bir marka. Cok fena fanboysun. AMD ekran karti alinir mi alinir ama siyah ekran hatalari Nvidia'ya oranla cok daha fazla cıkıyor istesende istemesende durum bu. Siyah ekran hatasini bulmustum neden ciktigiyla ilgili AMD forumlarinda konu actim konuyu kitleyip ceza vermislerdi cok eskiden. Ne anlation burada sen?

Yoo şu an masaustu sistemim yok. Kullanmiyorum herhangi bir marka. Cok fena fanboysun. AMD ekran karti alinir mi alinir ama siyah ekran hatalari Nvidia'ya oranla cok daha fazla cıkıyor istesende istemesende durum bu. Siyah ekran hatasini bulmustum neden ciktigiyla ilgili AMD forumlarinda konu actim konuyu kitleyip ceza vermislerdi cok eskiden. Ne anlation burada sen?
R7 260X'de siyah ekranda alırsın Wattman'da. Çünkü 2013'de çıkmış bir kart. Aynı şeyleri 2024'de de görebiliyorsan bir şey demem.

R7 260X'de siyah ekranda alırsın Wattman'da. Çünkü 2013'de çıkmış bir kart. Aynı şeyleri 2024'de de görebiliyorsan bir şey demem.
Sn. Hocam buyrun sizinle iki farklı "wattman" konusu paylaşmak isterim.
Buyrun;

Not: Bunları gördükçe gülsem mi üzülsem mi bilemiyorum.. 😕

Buyrun;

Konularda her ne kadar konu sahipleri inkâr da etse OC mevcut. OC yapmayıp da Wattman alan birini gösterin.

Oyle bir iddiam olmadi. Fakat cok cok daha az. :) Bu arada AMD mi Intel islemci mi tercih edersin?
Laptopta AMD'nin beceremediği düşüncesindeyim, lakin masaüstü bir bilgisayara geçeceksem de AMD işlemci kullanırım. 3D serisi özellikle.

Buyrun;

AMD'nin bilerek duzeltmedigini dusunuyorum bu sorunlari. Koskaca konsollarin APU'sunu yapiyor ROG Ally, Steam deck AMD Apu kullaniyor bir sorun olmuyor fakat harici GPU'da 10 yildir duzeltemediler sunu.