Hocam VRAM sıkıştırma konusu;
İnanın bu konuda bir bilgi göremedim ama sadece 5000 serisi (bu bir teoridir) ile gelme olasılığı bile olabilir. Yanlış bilgi vermek istemiyorum.
Ekleme;

Burada ki makale de NVIDIA'nın VRAM'leri neden az (mecburiyet diyebiliriz) kullandığını anlatıyor.

Ben orada FSR 3 ve DLSS 3 arasında ki farka dikkat çektim. Kullanılma ya da kullanılmama konusunda bir şey demedim.

Makaleler için teşekkür ederim.

Önce NVIDIA'nın batması lazım ya da AMD'nin "nirvanaya" ulaşması lazım. Kısacası şu an mümkün görünmüyor.

Şu an haklısın ama olasılıklar üzerinde konuşuyoruz yani 10 sene içinde AMD'nin yapacağı atılımlar her şeyi değiştirebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin bilerek duzeltmedigini dusunuyorum bu sorunlari. Koskaca konsollarin APU'sunu yapiyor ROG Ally, Steam deck AMD Apu kullaniyor bir sorun olmuyor fakat harici GPU'da 10 yildir duzeltemediler sunu.
Bu konudan ben de şüphelenmiyor değilim ama bu onlara ne kazandıracak ki?

Makaleler için teşekkür ederim.

Şu an haklısın ama olasılıklar üzerinde konuşuyoruz yani 10 sene içinde AMD'nin yapacağı atılımlar her şeyi değiştirebilir.
Hocam, ben teşekkür ederim. Evet, dediğiniz gibi olasılıklar üzerinden konuşuyoruz. Ve bu dediğiniz Ryzen serisi ve özellikle benim evde kullandığım "taş fırın ocağı" 5800X3D ile neler yapabileceklerini göstermişlerdi. Temennim bir gün bu anlara tanıklık edebilmek 🥲.

Bu konudan ben de şüphelenmiyor değilim ama bu onlara ne kazandıracak ki?

Hocam, ben teşekkür ederim. Evet, dediğiniz gibi olasılıklar üzerinden konuşuyoruz. Ve bu dediğiniz Ryzen serisi ve özellikle benim evde kullandığım "taş fırın ocağı" 5800X3D ile neler yapabileceklerini göstermişlerdi. Temennim bir gün bu anlara tanıklık edebilmek 🥲.
Ona ayiracak butceyi mobil APU'ya harciyor iste sebebi o.

Bu arada ROG Ally de RDR 2 videosunu izledikten sonra aydinlandim. Kucucuk alet AAA oyunu oynatiyor akici ve grafikleri yeterli seviyede.
Onu ben de gördüğüm de şaşırmıştım. Daha ilginci ona 7900XTX ya da 7900XT ekran kartı bağlanıp deneme yapılmıştı 😂. Rog Ally güzel bir cihaz ama ondan önce Rog Helios kasayı bir şekilde almam lazım, içimde gıpta kaldı. O kasayı almadan ölürsem, bir gözüm açık giderim 😂.

Onu ben de gördüğüm de şaşırmıştım. Daha ilginci ona 7900XTX ya da 7900XT ekran kartı bağlanıp deneme yapılmıştı 😂. Rog Ally güzel bir cihaz ama ondan önce Rog Helios kasayı bir şekilde almam lazım, içimde gıpta kaldı. O kasayı almadan ölürsem, bir gözüm açık giderim 😂.
Benim istedigim 2000 model kasa alıp icine ust seviye sistemi dizmek.

4070 Super almalısın.
İlk olarak performans olarak neredeyse aynılar. 6950XT de fazlaca VRAM olması seni yanıltmasın. 4070 Super VRAM sadece 2K RT açarken sana sıkıntı yaratabilir ama Zaten 6950XT alsan RT açamayacaksın. 6950XT de 1. Nesil RT çekirdekleri var 4070 Super de 3. Nesil RT çekirdekleri var. Bir diğer nokta arada %3 fark olmasına rağmen 100watt civarı bir TDP farkı var. Verimlilik olarak da 4070 Super 6950XT'yi alt edecektir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-01-20-11-33-41-954_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-01-20-11-33-41-954_com.android.chrome.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 66