Erendgn44

Üyecik
Merhabalar, sistemim RX 7600 ve R5 5600. Spider-Man Miles Morales oynarken bilgisayarım tamamen kapanıyor. Oyun crash vermiyor, doğrudan kapanıyor. Bu sistemle God of War 2018, God of War Ragnarok, Ghost of Tsushima ve Marvel’s Spider-Man bitirdim, hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Yabancı ve Türk forumlarda araştırma yaptım, denediğim yöntemler şunlar:

• DDU ile driver kaldırıp temiz kurulum yaptım.
  • FPS sabitlemeyi denedim, watt değeri de otomatik olarak düşüyor. Bazı forumlarda fazla watt çektiği veya watt dalgalanması olduğu için kapanma yaşanabileceği yazıyordu, bu nedenle belirtiyorum: değerler stabil.
  • Oyunu silip tekrar kurdum.
  • FurMark testi yaptım.
  • OCCT testi yaptım. Bu testlerde ekran kartı 200 watt, işlemci ise 78 watt çekti ama kapanma olmadı.

PC’de God of War 2018 de yüklüydü. Full grafiklerde sabit GPU kullanımı %100 ve 180 watt tüketimde herhangi bir sorun olmadı. Ancak Miles Morales’te 15 dakika bile dolmadan bilgisayar kapanıyor.

Oyun açıkken hareketsiz şekilde yarım saat bekledim, sorun olmadı. Ama oynadığımda 5 dakika içinde tekrar kapanıyor. Özellikle Recep Bey’den dönüş bekliyorum, cevaplarsanız sevinirim.

Selamlar, @Erendgn44

Sorunun PSU’dan kaynaklandığını düşünüyorum, ama aşağıya birkaç öneri vereceğim:
  • Kullandığın prizde ve kabloda topraklama var mı?
  • Aynı kablo üzerinde kaç adet PC var veya başka bir cihaz çalıştırıyor musun?
OCCT üzerinde 3.3V, 5V ve 12V PSU güç değerleri nasıl? GPU PCI-E 12V değeri kaç?

Furmark testi yaptın "GPU" chipset sağlam.
  • ( OCCT testi yaptım. Bu testlerde ekran kartı 200 watt, işlemci ise 78 watt çekti ama kapanma olmadı. )
Burası önemli bir detay; fark ettiğim kadarıyla kapanmalar sadece oyunlarda oluyor.

VRAM olarak şüpeleniyorum, OCCT üzerinden sadece VRAM testi yapabilir misin?

AMD adranlinden Radeon chill, anti lag ve Boost kapalı dener misin? Ve farklı sürüm driverları denedin mi hiç?

Hocam hepsi kapalı hiç açmadim onları

Selamlar, @Erendgn44

Sorunun PSU’dan kaynaklandığını düşünüyorum, ama aşağıya birkaç öneri vereceğim:
  • Kullandığın prizde ve kabloda topraklama var mı?
  • Aynı kablo üzerinde kaç adet PC var veya başka bir cihaz çalıştırıyor musun?
OCCT üzerinde 3.3V, 5V ve 12V PSU güç değerleri nasıl? GPU PCI-E 12V değeri kaç?

Furmark testi yaptın "GPU" chipset sağlam.
  • ( OCCT testi yaptım. Bu testlerde ekran kartı 200 watt, işlemci ise 78 watt çekti ama kapanma olmadı. )
Burası önemli bir detay; fark ettiğim kadarıyla kapanmalar sadece oyunlarda oluyor.

VRAM olarak şüpeleniyorum, OCCT üzerinden sadece VRAM testi yapabilir misin?
hocam kullandığım prizde topraklama var ve bilgisayarım direkt olarak ups cihazına bağlı ups da şebeke prizine bağlı. upsun markası Schneider BVS 1000 VA 600watt.
ups'a sadece pc ve monitör takıyorum. ek olarak vram testi yapıyorum şuanlık sonuçlar fotograftaki gibi bahsettiğiniz 3.3v, 5v ve 12v psu değerleri sağdakiler mi oluyor?
hocam bu arada sadece spiderman miles morales oyununda bu kapanma sorunu oluyor diğer oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadım.

Dosya Ekleri

• 20250831_145149.webp
    20250831_145149.webp
    6,7 MB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Hocam hepsi kapalı hiç açmadim onları.

Hocam kullandığım prizde topraklama var ve bilgisayarım direkt olarak UPS cihazına bağlı UPS da şebeke prizine bağlı. UPS'un markası Schneider bvs 1000 VA 600watt.
UPS'a sadece PC ve monitör takıyorum. Ek olarak VRAM testi yapıyorum şu anlık sonuçlar fotograftaki gibi bahsettiğiniz 3.3v, 5V ve 12v PSU değerleri sağdakiler mi oluyor?
Hocam bu arada sadece Spider-Man Miles Morales oyununda bu kapanma sorunu oluyor diğer oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadım.

Direkt ekran kartını teste sokar mısın? Bana çektiği güç az gibi geldi. Herhangi bir UV işlemi yapıldı mı karta?

Direkt ekran kartını teste sokar mısın? Bana çektiği güç az gibi geldi. Herhangi bir UV işlemi yapıldı mı karta?
yok hocam vram testi yaptığımdan dolayı az güç çekmiş olabilir. ekran kartı testlerinde normal çünkü. hatta dün başka bir stress testinde 200wattı gördüm. herhangi bir uv oc vs. bu tür işlemler yapılmadi hocam ekran kartı daha 1 aylık zaten herhangi bir işlem de olmadı yani

Dosya Ekleri

• 20250831_150843.webp
    20250831_150843.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 43
Yok hocam VRAM testi yaptığımdan dolayı az güç çekmiş olabilir. Ekran kartı testlerinde normal çünkü. Hatta dün başka bir stress testinde 200wattı gördüm. Herhangi bir UV OC vs. bu tür işlemler yapılmadi hocam ekran kartı daha 1 aylık zaten herhangi bir işlem de olmadı yani.

Driver ve oyunla alakalı bir bug olabilir. Farklı driverları deneyiniz.