Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rifle

Uzman
Arkadaşlar, sistemi 03.08.2024'te aldım İtopya mağazasından. Ekran kartım ve işlemcim RX 7700XT, Ryzen 5 7600. Sıcaklıklarda da herhangi bir problem yok fakat her oyunda takılma var. Anlık takılma Valorant'da da aynı, hikayeli oyunlarda da aynı.

Ekran kartını satıp NVIDIA'ya geçmem mi lazım? Hiçbir sorun yok sıcaklıklar olsun testler olsun. Driver da değiştirdim olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallaha benim tavsiyem sistemdeki sıkıntıyı çözene kadar uğraşmanız olur. Yabancı Reddit sayfalarında ve videolarda onlarca farklı tavsiye var tahminen hepsini 1 günde denersiniz birisi çözer diye umut ediyorum. Kartınız ne kadar "yeni" olsa dahi 2. el olacağı için 16K'ya alıcı bulamazsınız çünkü o fiyata 3080 Ti satanlar bile var... Sonra sattınız diyelim alacağınız kart en fazla 4060 Ti 16 GB olur ki o da bence parasını hak etmeyen zayıf bir kart.

Vallaha benim tavsiyem sistemdeki sıkıntıyı çözene kadar uğraşmanız olur. Yabancı Reddit sayfalarında ve videolarda onlarca farklı tavsiye var tahminen hepsini 1 günde denersiniz birisi çözer diye umut ediyorum. Kartınız ne kadar "yeni" olsa dahi 2. el olacağı için 16K'ya alıcı bulamazsınız çünkü o fiyata 3080 Ti satanlar bile var... Sonra sattınız diyelim alacağınız kart en fazla 4060 Ti 16 GB olur ki o da bence parasını hak etmeyen zayıf bir kart.

Hocam asla iade etmeyeceğim bu arada, iade edin gibi tarz şeyler şimdiden dememenizi rica ederim, dememişsiniz de gene söyleyeyim dedim. Ne önerirsiniz hocam bana link atın bari uğraştırmayın, Ne kadara satabilirim peki.

Ve değerleri atmıştım işlemcinin ve kartın, sorun gözüküyor mu sizce?

@Rifle internetten attığım kartların testlerine bakın. Güncelliği sorun etmeyin 750 ti bile hala destek alıyor bu kartta uzun süre destek alır. Dışarıdan bakınca AMD ucuza muazzam performans veriyor gibi gözüküyor ancak işler öyle değil uzak durulması gereken bir marka.

Hocam asla iade etmeyeceğim bu arada, iade edin gibi tarz şeyler şimdiden dememenizi rica ederim, dememişsiniz de gene söyleyeyim dedim. Ne önerirsiniz hocam bana link atın bari uğraştırmayın, Ne kadara satabilirim peki?
İade zaten edemezsiniz dediğiniz gibi hazır sistem aldığınız için anca servise yollarsanız servis iade kararı çıkarırsa o zaman edilebilir. O da rezillik yaşatır yani. AMD forumunda MPO ayarını kapatınca sorununun düzeldiğini söyleyen baya insan gördüm deneyebilirsiniz. Onun dışında belki attığım videodaki ayarlar çözüm olabilir. Bende benzer bir sorunu 3060ti kartımda yaşamıştım, internette ne kadar kocakarı yöntemi varsa denemiştim ve birisi sorunumu çözmüştü ama o kadar fazla şey yapmıştım ki hangisinin sorunu çözdüğünü bile bilmiyorum.

Edit: Yeni kart alınacaksa kesinlikle 3000 serisinin sıfır alınmaması gerektiğini düşünüyorum orası ayrı.

İade zaten edemezsiniz dediğiniz gibi hazır sistem aldığınız için anca servise yollarsanız servis iade kararı çıkarırsa o zaman edilebilir. O da rezillik yaşatır yani. AMD forumunda MPO ayarını kapatınca sorununun düzeldiğini söyleyen baya insan gördüm deneyebilirsiniz. Onun dışında belki attığım videodaki ayarlar çözüm olabilir. Bende benzer bir sorunu 3060ti kartımda yaşamıştım, internette ne kadar kocakarı yöntemi varsa denemiştim ve birisi sorunumu çözmüştü ama o kadar fazla şey yapmıştım ki hangisinin sorunu çözdüğünü bile bilmiyorum.

Edit: Yeni kart alınacaksa kesinlikle 3000 serisinin sıfır alınmaması gerektiğini düşünüyorum orası ayrı.

Peki değerler normal mi?

değerleri neden soruyorum çünkü, ekran kartındna şüpheleniyorum ya işlemci ise korkum şu anda

@Rifle internetten attığım kartların testlerine bakın. Güncelliği sorun etmeyin 750 Ti bile hala destek alıyor bu kartta uzun süre destek alır. Dışarıdan bakınca AMD ucuza muazzam performans veriyor gibi gözüküyor ancak işler öyle değil uzak durulması gereken bir marka.

FurMark ve OCCT testi atmıştım, ondan kast ediyorum

Peki değerler normal mi?

değerleri neden soruyorum çünkü, ekran kartındna şüpheleniyorum ya işlemci ise korkum şu anda

FurMark ve OCCT testi atmıştım, ondan kast ediyorum
Değerlerde bir sıkıntı görmedim. Tahminim kartınızda fiziksel bir sıkıntı olmadığı ama yazılımsal bir uyumsuzluk olduğu yönünde. BIOS, ekran kartı yükseltmelerini düzgünce yapıp yukarıda attığım ve internette bulunan yöntemleri test edin.

@Rifle eğer başka bir donanımdan şüphe ediyorsanız arkadaşınız ya da komşunuzdan parça alın test edin.

Ben sorunun ekran kartında olduğuna eminim.
Test edebilceğim kimse yok, ben de karttan şüpheleniyorum.

Değerlerde bir sıkıntı görmedim. Tahminim kartınızda fiziksel bir sıkıntı olmadığı ama yazılımsal bir uyumsuzluk olduğu yönünde. BIOS, ekran kartı yükseltmelerini düzgünce yapıp yukarıda attığım ve internette bulunan yöntemleri test edin.
Biosu en güncel yaptım, kartı da en güncel sürümü yapmıştım sonrasın da, sorun olunca 23.11.1 sürümünü kullanıyorum. Tekrardan en yüksek sürümü yükselteyim o zaman, sonrasın da attığınız videoda ki ayarları yapayım