Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rifle

Uzman
Arkadaşlar, sistemi 03.08.2024'te aldım İtopya mağazasından. Ekran kartım ve işlemcim RX 7700XT, Ryzen 5 7600. Sıcaklıklarda da herhangi bir problem yok fakat her oyunda takılma var. Anlık takılma Valorant'da da aynı, hikayeli oyunlarda da aynı.

Ekran kartını satıp NVIDIA'ya geçmem mi lazım? Hiçbir sorun yok sıcaklıklar olsun testler olsun. Driver da değiştirdim olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Test edebilceğim kimse yok, ben de karttan şüpheleniyorum.

Biosu en güncel yaptım, kartı da en güncel sürümü yapmıştım sonrasın da, sorun olunca 23.11.1 sürümünü kullanıyorum. Tekrardan en yüksek sürümü yükselteyim o zaman, sonrasın da attığınız videoda ki ayarları yapayım
Öyle yaptığınızı anlıyorum ama tekrar yazmak istedim. Güvenli moda alıp DDU ile ekran kartını silip yüklüyorsunuz değil mi ?

Videoda pro driver kullanın diyor benim kartım 6700 en son çıkan pro driver 2022 yılında çıkmış. Diyelim ki takılmalar vs bitti. 2 sene önceki driver her oyunu destekleyecek mı ?

@Rifle NVIDIA'ya geçtiğinde sorunun düzeleceğini umuyorum. AMD ekran kartı bataklık gerçekten. Bırakın oyunu, menüde dahi drop yiyorum. O kadar rezalet bir şey. Sırf ucuz diye, istemeye istemeye tercih etmiştim. Sonuç olarak birçok oyunu 1080p ultra detaylarda oynatacak sistemim var ama oynayabildiğim oyun sayısı 2 3 anca. Çünkü takıla takıla oyun oynanmıyor.

@3035 PRO driver da çözüm değil, denedim ve hiçbir şey fark etmedi. Bu kartlarda açık ve net shader yükleyememe sorunu var.

@Rifle NVIDIA'ya geçtiğinde sorunun düzeleceğini umuyorum. AMD ekran kartı bataklık gerçekten. Bırakın oyunu, menüde dahi drop yiyorum. O kadar rezalet bir şey. Sırf ucuz diye, istemeye istemeye tercih etmiştim. Sonuç olarak birçok oyunu 1080p Ultra detaylarda oynatacak sistemim var ama oynayabildiğim oyun sayısı 2 3 anca. Çünkü takıla takıla oyun oynanmıyor.

@3035 Pro driver da çözüm değil, denedim ve hiçbir şey fark etmedi. Bu kartlarda açık ve net shader yükleyememe sorunu var.

Bu sorunu Linux'a geçerek çözebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın sakın; Steam'i 'run time' şeklinde indirmeyin. Onun yerine 'Flatpak' kullanın. Yoksa oyuna filan giremiyorsun. Nedenini bilmiyorum.

@Caner Uncu

@Rifle NVIDIA'ya geçtiğinde sorunun düzeleceğini umuyorum. AMD ekran kartı bataklık gerçekten. Bırakın oyunu, menüde dahi drop yiyorum. O kadar rezalet bir şey. Sırf ucuz diye, istemeye istemeye tercih etmiştim. Sonuç olarak birçok oyunu 1080p Ultra detaylarda oynatacak sistemim var ama oynayabildiğim oyun sayısı 2 3 anca. Çünkü takıla takıla oyun oynanmıyor.

@3035 Pro driver da çözüm değil, denedim ve hiçbir şey fark etmedi. Bu kartlarda açık ve net shader yükleyememe sorunu var.

Goose goose duck da bile drop yiyoruım :D

Bu sorunu Linux'a geçerek çözebilirsiniz. Ancak şunu unutmayın sakın; Steam'i 'run time' şeklinde indirmeyin. Onun yerine 'Flatpak' kullanın. Yoksa oyuna filan giremiyorsun. Nedenini bilmiyorum.
Her oyunu oynayabilir miyim peki

Efendim, AMD direk DX9 ve DX11 oyunlarını emüle ederek açıyor. Yeni çıkan Arc bile bunlardan bin kat iyi.

@Caner Uncu

Goose goose duck da bile drop yiyoruım :D

Her oyunu oynayabilir miyim peki

ProtonDB'den bakabilirsiniz. Aşağıya linkini koydum :D

Ek: Linux dağıtımı önermemi istersen. Linux Mint Xfce4 kur. Ayrıca Vibranlinux'u indir. Yoksa renk doygunluğunu ayarlayamazsın.

Son düzenleme: